Solita Health

Valjastamme ihmisymmärryksen ja älykkään teknologian palvelemaan hyvinvointia ja parempaa elämää.

Solita toimii ihmisten terveyden ja hyvinvoinnin puolesta. Yhdessä asiakkaidemme kanssa rakennamme palveluita, joissa yhdistyy ihmisymmärrys ja älykäs teknologia: autamme yksilöitä, terveyden ja hyvinvoinnin ammattilaisia ja koko yhteiskuntaa luomaan parempaa arkea, tasa-arvoa, avoimuutta ja yhteistyötä.

Autamme palveluiden kehittämisessä strategioista, palvelumuotoilusta ja arkkitehtuureista laajoihin järjestelmätoteutuksiin ja jatkuvaan kehitykseen asti. Solita Health -osaamisyksikkömme yli 100 asiantuntijaa tukevat muutosten johtamisessa ja uusien toimintamallien käyttöönotossa hyödyntämällä teknologiaa ja dataa tehokkaasti, turvallisesti ja eettisesti.

Työssämme pyrimme vähentämään terveyteen ja hyvinvointiin liittyvää epätasa-arvoisuutta, johtuipa se iästä, sukupuolesta, etnisestä tai perhetaustasta tai taloudellisesta tilanteesta. Hyvät palvelut huomioivat myös tämän näkökulman – muutos lähtee ihmisten käyttäytymisen muuttamisesta, ja siihen voimme vaikuttaa.

Ratkaisumme

 • Pulse – vuodeosaston tilannekuva- ja suunnittelujärjestelmä

  • Reaaliaikainen kokonaiskuva vuodeosastosta
  • Potilasvirtojen ja -paikkojen sekä henkilökunnan työvuorojen, työkuorman ja hyvinvoinnin johtaminen

  Sujuvampi modernin hoitotyön arki.

  Lue lisää Pulsesta

 • Oravizio-tekoälytyökalu leikkausriskien arviointiin

  • Pohjautuu yli 40000 leikkauksen kliiniseen dataan ja koneoppimiseen
  • Ensimmäinen CE-merkitty työkalu tekonivelleikkausten riskiarviointiin

  Paras päätös datan perusteella – yhdessä potilaan kanssa

  Lue lisää Oraviziosta

 • Palveluohjain – sote-palveluiden ajanvaraus

  • Tuo yhteen sote-palveluiden ajanvarauksen ja palveluohjauksen – digitaalisesti
  • Palvelee niin kansalaisia, ammattilaisia kuin palveluntarjoajia

  Helppo ajanvaraus erilaisiin sairaaloiden ja terveydenhuollon järjestelmiin

  Lue lisää Palveluohjaimesta

 • Omaolo – oirearviot ja hoitosuositukset verkossa

  • Sosiaali- ja terveyspalvelut, nopeasti ja esteettömästi, ympäri vuorokauden
  • Oirearviot ja suositukset hoidosta tutkitun tiedon ja kansallisten kriteerien pohjalta

  Nopea arvio, henkilökohtaiset hoito-ohjeet ja toimintasuositukset 

  Lue lisää Omaolosta

 • Mobiilisovellus terapian tukena

  • Vahvistaa potilaan ja sosiaali- ja terveysalan ammattilaisten välistä suhdetta tapaamisten välillä

  Uusi palvelu tehostamaan terapia- ja kuntoutustyötä – aina saatavilla omassa puhelimessa

  Lue lisää Solita Health Sidekick-sovelluksesta

Tutustu tekijöihimme

 • Sanna  Virkkunen Senior Consultant, Health & Wellbeing

  Sanna haki Solitalle suoraan 2 vuotta sitten perustettuun Solita Health toimialatiimiin.

  ”Solita Health oli se asia, joka houkutti minut Solitalle töihin. Olin työskennellyt Oulun yliopistollisessa sairaalassa erilaisissa insinöörirooleissa terveydenhuollon digitalisoinnin ja tiedonhallinnan kanssa 16 vuotta. Toivoin löytäväni työpaikan, jossa voisin yhdistää niin teknisen osaamiseni ja johtamistaitoni, ikuisen uteliaisuuteni oppia uusia asioita kuin kokonaisvaltaisen näkemykseni hyvinvoinnista. Kun sain selville, että Solita Health on syntynyt, halusin olla osa sitä. Minua inspiroi eniten se, että Solita Health työskentelee kaikilla hyvinvoinnin tasoilla – terveydenhuollosta olympiaurheiluun ja kaikkea siltä väliltä! Minulle hyvinvointi ei ole pelkästään sairauden puutetta – se on enemmän kaikkien jokapäiväisen elämän eri osa-alueiden tasapainon löytämistä. Se on alue, josta kehittäminen ei koskaan lopu ja Solita on siinä hyvä!”

  Lue Sannan koko tarina englanniksi tästä.

 • Ari  Ruotsalainen Software Architect & People Lead

  Ari on koodaava tiimiesimies. Hän on ollut Solitalla 19 vuotta ja on toiminut ohjelmistoarkktitehtina Omaolo.fi projektissa alusta alkaen, eli 3,5 vuotta.

  Haluan luoda jotain, jolla on arvoa asiakkaalle ja käyttäjille. Tykkään ratkaista teknisiä haasteita ja rakentaa vankkoja ratkaisuja, joista voin olla ylpeä. Työskenteleminen taitavampien ihmisen kanssa kuin itse on, on todella palkitsevaa – siksipä olen täällä viihtynyt 19 vuotta.”

  Lue Arin koko tarina englanniksi tästä.

 • Kari  Antila Data Scientist

  Data Scientist, Kari, navigoi terveys- ja hyvinvointitoimialaa insinöörin luonteellaan ja fyysikon sydämellään.

  ”Minun tehtäväni on toimia data-analyysin asiantuntijana useille asiakkaille, jotka käyttävät terveyteen liittyvää tietoa. Parhaillaan olen kehittämässä omaolo.fi-sivuston analytiikka-alustaa. Nautin siitä kun pääsen sukeltamaan syvälle ongelmiin, joilla on todellisessa maailmassa jokin tarkoitus ja potentiaalia saada aikaan pysyviä vaikutuksia. Olen vähän näpertäjä, joten käsillä olevien ongelmien ratkominen käytännönläheisestä näkökulmasta ja järkevällä tavalla tuo minulle suurta iloa. On sanottu, että maailma hukkuu tietoon, mutta tiedonnälkä ei lopu. Tietojen jalostaminen käyttökelpoiseen muotoon on intohimoni ja mielestäni myös vakaa urapolku. Työn ulkopuolella pidän maantiepyöräilystä, maastohiihdosta, basson soittamisesta ja olen myös osa-aikainen maanviljelijä.”

  Lue Karin koko tarina englanniksi tästä.

 • Janne  Kaartinen Solutions Architect

  Tässä on Janne. Hän on toimii Solutions Arkkitehtina Solitan Health projekteissa. 

  ”Perheeni  ja ystäväni ovat elämässäni tärkeimpiä, mutta yritän aina pitää avointa mieltä ja ottaa uusia haasteita vastaan mahdollisuuksina kehittää itseäni niin omassa elämässä kuin työelämässä. 

  Olen työskennellyt digipalveluiden parissa, joilla on suuri rooli Suomen kansanterveyden IT arkkitehtuurin rakentumisessa, mm. Omaolo – oirearvio palvelun sekä Palveluohjain – varausjärjestelmän parissa.

  Olen ollut Solitalla 16 vuotta töissä. Tulin taloon kun meitä oli vain  60 IT osaajaa. Rakastan sitä, että voin käyttää päivittäin omia monipuolisia taitojani sekä löydän aina osaavamman kollegan, jolta saada sparrailua ja auttaa ratkomaan jokin ongelma. On huikeaa kuinka vähän yrityskulttuurimme sekä arvomme ovat muuttuneet näiden kuluneiden vuosien aikana, huolimatta kovasta kasvustamme!”

  Lue Jannen koko tarina englanniksi tästä.

 • Pinja  Krook Service Designer

  Pinja on Health toimialaan erikoistunut palvelumuotoilija. Pinja tekee unelmatyötään juuri nyt, mutta nuorempana hänen oli vaikeaa löytää uralleen suunta.

  ”Ensin opiskelin tietojenkäsittelytiedettä ja sosiaalityötä, sitten toimintaterapiaa ja muotoilua. Työskentelin muutaman vuoden Suomen suurimmassa sairaanhoitopiiriissä ennen kuin löysin paikkani terveyden ja hyvinvoinnin palvelumuotoilijana. Liityin Solitan yhteisöön syksyllä 2018.

  Suhtaudun intohimoisesti palveluihin, jotka tukevat ihmisten hyvinvointia ja helpottavat niin terveyspalveluiden asiakkaiden kuin ammattilaistenkin elämää. Projektin koolla ei ole merkitystä, vaan tärkeintä on voida tehdä jotain vaikuttavaa. On palkitsevaa tehdä projekteja, joiden avulla ihmiset voivat paremmin. Rakastan jatkuvasti oppia uutta, ja terveysprojektien parissa tiedän, että oppimiskokemukset eivät lopu kesken.”

  Lue Pinjan koko tarina englanniksi tästä.

 • Timo  Mäntyvaara Full Stack Developer

  Timo toimii fullstack ohjelmistokehittäjänä Solitan Oulun toimistolla ja hänen suurin intohimonsa on partio. 

  ”Työskentelen Palveluohjain tiimissä, joka on ajanvarauspalvelu terveysalalle.  Olen harvoja, joka on työskennellyt koko Solita urani aikana vain yhdessä projektissa. Solitalla olen ollut 3,5 vuotta. 

  Yksi parhaista asioista Solitalla on luottamus ja vapaus joka annetaan työntekijöille. Ja se, että teemme enimmäkseen töitä omista toimistoistamme omissa tiimeissämme. Harvoin jäät yksin projektiin. Se oli yksi tärkeimmistä syistä miksi Solitan valitsin työpaikakseni. Digitalisaation vaikutukset ovat päämotivaattorini ja inspiraationi. Olin jo työskennellyt hyvinvointi- ja terveysalan ohjelmistojen parissa joten siirtyminen Solita Healthiin oli minulle luonnollista.”

  Lue Timon koko tarina englanniksi tästä.

Avoimet työpaikat

Tule kanssamme rakentamaan tulevaisuuden terveydenhoidon ja hyvinvoinnin palveluita, joilla on merkittävä vaikutus ihmisten elämälle ja hyvinvointiin.

Solita Health sai ISO 13485-laatujärjestelmäsertifikaatin älykkäiden lääkinnällisten laitteiden kehitykseen

Solita Health -osaamisyksikölle on myönnetty ISO 13485 -laatusertifikaatti, joka vahvistaa Solita Healthin roolia tuotekehityskumppanina ja mahdollistaa myös kansainvälisen liiketoiminnan. Laatujärjestelmän mukaisessa toiminnassa yhdistyvät Solitan eri vahvuudet, kuten ohjelmistokehitys, ihmisymmärrys, palvelumuotoilu sekä strategia-, data- ja analytiikkaosaaminen.

Lue lisää

Kiinnostuitko? Ota meihin yhteyttä!

 • Solitan palvelut

  Risto Kaikkonen

  Director, Health and Wellbeing Division

  041 536 8745

  risto.kaikkonen@solita.fi
 • Solitan palvelut

  Vesa Sainio

  Director of Operations, Health and Wellbeing Division

  040 506 2268

  vesa.sainio@solita.fi
 • Uramahdollisuudet Solitalla

  Kati Kitti

  Director, Talent Acquisition

  +358 44 0673 613

  kati.kitti@solita.fi

Lataa Solita Think Tank -raportti: Tulevaisuuden terveys- ja hyvinvointipalvelut

Millaisia ovat tulevaisuuden terveys- ja hyvinvointipalvelut? Alan vaikuttajista koottu Solita Think Tank –ryhmämme listasi 8 keskeistä näkökulmaa palveluiden kehittämiseksi ja pohti mm. palveluiden vaikuttavuutta, avoimuutta ja teknologian kuten tekoälyn tuomia mahdollisuuksia. Millaiset palvelut saisivat suomalaiset voimaan paremmin? Ohjaako kehitystä teknologia vai ihmisten tarpeet? Tekoäly ja etiikka – miten lisätään avoimuutta ja läpinäkyvyyttä? Millainen IT-arkkitehtuurin pitäisi tulevaisuudessa olla?

Lataa raportti