Open position

Kokenut projektipäällikkö merkityksellisiin digitalisaatiohankkeisiin

Oletko kokenut projektipäällikkö, jolla on osaamista erilaisten IT-järjestelmäprojektien johtamisesta? Tule mukaan osaksi Solitan asiantuntevaa ja rentoa projektipäällikköyhteisöä!

Projektijohtamista ihmiset keskiössä

Solitan projektipäällikköyhteisö on kasvava, yli sadasta asiantuntijasta muodostuva aktiivinen ja toisiaan tukeva yhteisö, jonka osaajat johtavat erilaisia digitalisaatiohankkeita Solitan keskeisiin teknologia-alueisiin liittyen. Vaikka projektimme ovat monipuolisia ja projektipäällikön rooli sekä työn sisältö voi vaihdella teknologia-alueittain, olemme identifioineet keskeiset teemat jotka ohjaavat jokaisen solitalaisen projektipäällikön työtä, ja sen pohjalta luoneet yhteisen Project Lead Manifeston

Projektipäällikkönä vastaat asiakasprojektin toimituksesta; aina asiakassuhteen ylläpidon tehtävistä projektiarjen sujuvoittamisen mahdollistamiseen, hallinnollisia tehtäviä unohtamatta. Taustasi mukaan roolisi voi painottua asiakkuus-, projekti- tai palvelujohtamiseen. Tyypillisesti Solitalla projektien vetäjän rooli sisältää elementtejä sekä projektipäällikön että palvelupäällikön rooleista. Rooliisi voi kuulua uusien hankkeiden käynnistämistä ja vauhtiin saattamista tai pidempiaikaisten projektien ja hankkeiden jatkokehitystä sekä ylläpitoa. Solitalla annamme sinulle mahdollisuuden keskittää aikasi ja energiasi useiden projektien sijasta muutamaan hallittuun kokonaisuuteen. Lue lisää projektipäällikön arjesta Solitalla täältä.

Mitä odotamme sinulta? 

  • Kokemusta useampien asiakasprojektien vetämisestä, mieluusti IT-konsultointipuolelta
  • Erilaisten projektimallien tuntemusta ja pelisilmää vaihtuville tilanteille sekä asiakkaan liiketoiminnan ymmärrykselle
  • Ketterän kehityksen toimintatapojen tuntemusta (Agile, Scrum)
  • Projektin elinkaari on sinulle tuttua. Ymmärrät mitä projektin määrittely ja käynnistäminen vaativat, ohjaat toimintaa ja asiakasta oikeaan suuntaan, varmistat projektin laadukkaan toteutuksen sen elinkaaren eri vaiheissa aina käynnistämisestä kehitykseen, hallittuun siirtoon ylläpitoon / jatkokehitykseen tai projektin päättämiseen  
  • Otteesi projektien johtamiseen on konsultatiivinen eli olet aktiivisesti asiakkaamme kanssa sparraamassa ja ohjaamassa oikeisiin ratkaisuihin tarvittaessa rohkeasti haastaen 
  • Tiimityöskentely sen eri muodoissa on sinulle tuttua ja kannat vastuuta tiimin sekä yksilöiden hyvinvoinnista
  • Solitan arvot kohtaavat omiesi kanssa ja nämä asiat ovat myös sinulle tärkeitä työyhteisössä; rentous, rohkeus, välittäminen & intohimo

Mihin projektipäällikkönä pääset mukaan Solitalla?

Keskeisten teknologia-alueiden projekteilla on omat ominaispiirteensä. Haarukoimme taustojen, kiinnostuksen kohteiden ja osaamisalueiden perusteella luontevimman kotipesän sinulle. Pääset myös itse vaikuttamaan tähän ilmoittamalla hakiessasi, minkä osa-alueen projekteista olet kiinnostunut.

Data-analytiikka- ja integraatioprojektit (Connected Data- yksikkö): 

Olemme ylpeästi Suomen kovin data-osaamisen keskittymä. Toimitamme data-, analytiikka- ja data-alusta integraatioprojekteja kirjavissa muodoissa. Kiinnostuksen kohteesi voi löytyä esimerkiksi data science-, machine learning-, masterdata-, raportointi-, integraatio- tai data-alusta hankkeista. Työskentelemme isojen asiakkaiden kanssa aidosti liiketoimintaan vaikuttavissa hankkeissa tästä pääset tutustumaan HSL:n projektiin.

Julkipilviprojektit (Cloud- yksikkö):

Tyypillisin julkipilviprojektimme sisältää AWS-/Azure-/GCP-tekemisen lisäksi myös muuta Solitan tarjoamaa, kuten sovelluskehitys- tai datatekemistä. Cloud-lähtöiset projektimme ovat tyypillisesti asiakkaalle tehtäviä pilvikonsultointihankkeita, pilvimigraatioprojekteja ja Managed Cloud-haltuunottoprojekteja. Tällä puolella projektipäällikön roolissa korostuu ymmärrys jatkuvista palveluista, sillä merkittävä osa projekteistamme siirtyy meille jatkuvaan ylläpitoon. Projektipäällikön roolissa olet todennäköisesti toimittamassa asiakkaalle myös jatkuvien palveluiden ensivaiheen tukea yhdessä projektitiimin kanssa. Lue täältä yhteistyöstämme Terveystalon kanssa.

Räätälöidyt ohjelmistoratkaisuprojektit (Development ja Design -yksiköt): 

Projektiemme keskiössä ovat merkitykselliset räätälöidyt ohjelmistoratkaisut, joita toimitamme asiakkaillemme. Monissa projekteissamme yhdistyy laaja osaamisemme: data-, integraatio-, pilvipalveluratkaisuista sekä palvelumuotoilusta. Projektimme muodostavat koko elinkaaren aina konseptoinnista, alkumetrien määrittelyn kautta toteutusvaiheeseen sekä jatkuviin palveluihin. Voit itse vaikuttaa omaan rooliisi ja sen painotuksiin. Ketterä kehitys on toimintamme keskiössä ja roolisi voi painottua esim. Scrum Master- tai Product Owner -osa-alueelle. 

Solita työnantajana

Vapautta ja vastuuta henkivä työympäristömme tarjoaa turvallisen ja mielekkään kattauksen monennäköisiä hankkeita. Sinä itse vaikutat siihen minkälainen yritys ja työpaikka Solita on sinulle nyt ja tulevaisuudessa. Meillä opit uutta, jaat osaamistasi muille ja työskentelet erilaisissa rooleissa matkasi aikana. Vaalimme työn ja vapaa-ajan tasapainoa arjessa ja välitämme aidosti kollegoistamme. Projektipäällikköyhteisömme osaajia työskentelee eri puolilla Suomea ja voit valita työntekopaikkasi joustavasti. 

Tutustutaan lisää

Selvitetään yhdessä, löytyisikö meiltä sinulle sopiva seuraava haaste urallasi! Lähetä meille CV sekä vapaamuotoinen hakemuskirjeesi, jossa avaat omia toiveitasi, niin olemme sinuun yhteydessä pian. 

Jos sinulle herää kysymyksiä, voit olla yhteydessä rekrytoijaamme LinkedIn:n kautta: Julia Oksa . Jos mieluummin lähetät sähköpostia, osoitteemme ovat muotoa etunimi.sukunimi (at) solita.fi.

Apply for this Job

How do you identify yourself?

We believe in fostering a diverse and inclusive workplace.

This is why we collect this data to understand who we are reaching (and who we’re not) so we can do better at connecting with a truly diverse group of potential Solitans. 

We appreciate that the questions may be sensitive to some, please know your survey responses are secure and optional. Responding to the questions is completely voluntary and anonymous. Declining to respond will not impact your standing in the recruiting process.

I identify as *

By submitting application, I understand that my personal data will be used by Solita Group to manage the recruitment process and evaluate my suitability for employment.

Read more about Solita’s data protection practices in recruitment context.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.