Open position

Technical Project Manager (Cloud & Connectivity) – Stockholm

Vi söker nu en teknisk projektledare till vårt Cloud & Connectivity-team, där du har chansen att arbeta med de senaste teknikerna i projekt med fokus på molnbaserad integration. Hos oss är flexibilitet, teamarbete, kompetensutveckling och projektrotationer centrala inslag – kanske är det just dig vi söker som vår nästa kollega?

Hos oss har du möjligheten att jobba teamorienterat i meningsfulla och kundnära projekt. Vårt Cloud & Connectivity-team ansvarar för att designa, utveckla och implementera integrationslösningar i molnmiljöer. Vi har en cloud-first strategi sedan flera år tillbaka och är ett av de ledande företagen i Norden när det gäller offentliga molnlösningar och -tjänster – i samarbete med viktiga aktörer som Azure, GCP och AWS

Som Technical Project Manager hos oss kommer du:

 • Planera och leda arbete kopplat till en eller flera kundleveranser
 • Planera och hantera de resurser som krävs för att möta projektets behov
 • Samordna tekniska team, förstå komplexa tekniska krav och fatta beslut som påverkar tekniska lösningar.
 • Fungera som en kommunikationsbrygga mellan tekniska team och andra intressenter.
 • Hantera och minimera tekniska risker och utmaningar som kan uppstå under projektets gång.
 • Samarbeta med kollegor i en miljö som präglas av hög grad av eget ansvar och tillit.

Vi jobbar främst med molnbaserade plattformar eller ramverk i molntekniker som Azure, GCP och AWS. Några av de tekniker som ofta används i våra projekt inkluderar bl.a. Boomi, Azure Logic Apps, Azure API Management, Software AG (webMethods). Storleken på projekt kan variera men de är vanligtvis relativt småskaliga från 3-10 personer. 

För att lyckas i rollen har du:

 • Erfarenhet inom teknisk projektledning eller service delivery i IT-projekt gentemot kunder
 • Bra förståelse för utveckling och leverans av tekniska lösningar från krav till färdig lösning
 • Erfarenhet från hela utvecklingsflödet och gärna arbetat med någon strukturerad utvecklingsmodell/process
 • God erfarenhet av att jobba agilt

Vi ser även att du har erfarenhet av att delta i eller leda:

 • Kravinsamling och kravanalys
 • Lösningsdesign
 • Utveckling
 • Test i olika nivåer (enhet, integration, acceptanstester)
 • Samordning med användare och andra intressenter

Din arbetsplats kan vara belägen i Stockholm eller Göteborg. Vi erbjuder både möjlighet att arbeta på plats och på distans med flexibla arbetsmodeller – resor till kund kan ibland förekomma. 

Hur definieras rollen som Project Lead på Solita? Läs mer i vårt globala Project Lead Manifesto

Karriärbanor på Solita

Jobbet som konsult hos oss innebär ofta en brant utvecklingskurva och variation sett till både arbetsuppgifter och roller. Vi värdesätter individanpassning och ser på karriärvägar som inte enbart en stege utan snarare som ett landskap med flera möjliga riktningar, både vertikalt och horisontellt, inom olika kompetensområden.

Sam jobbar exempelvis idag som People Lead parallellt med sin roll som Service Delivery Manager.

Lia har haft chansen att bära många hattar under sin tid hos oss – från developer till lead developer och arkitekt i både lokala och gränsöverskridande integrationsprojekt.

Vem är vi?

Vi är ett värderingsstyrt konsultbolag med expertis inom data, design, moln, integrationer och mjukvaruutveckling. Med över 2000 medarbetare (varav 200 i Sverige) är vi tillräckligt stora för att våga ta ut svängarna och tillräckligt små för att bry oss om varandra och våra kunder. Genom att värna om kontinuerligt lärande ser vi till att vi har intressanta projekt för framtiden, och även möjligheter till projektrotationer.

Som anställd hos oss kan du vänta dig;

 • Projekt som skapar avtryck, både hos kunder och i samhället;
 • Variation; i branscher, i team, i nya teknologier och system, i angreppsätt;
 • Flexibilitet och autonomi för att utforma ditt arbete – läs mer från vår blogg;
 • Growth Academy – vår kunskapsportal för att stödja din utveckling och dina ambitioner. Vi har en lärande kultur och uppmuntrar våra medarbetare att växa och bredda sina kunskaper genom en rad kompetensnätverk, info sessions, föreläsningar och certifieringar;
 • En trygg och human arbetsmiljö för att främja innovation, motivation och välmående;
 • Konkurrenskraftig, fast lön i kombination med ett komplett förmånspaket bestående av exempelvis 30 semesterdagar, Friday breakfasts, AWs, bike leasing, intern coach för att stödja ditt välbefinnande, och pensionsavsättningar även under din föräldraledighet.

Lyssna inte bara på oss – läs mer om Solita på Glassdoor! 

Låter det spännande?

Vi ser fram emot att höra från dig!

Berätta om dina färdigheter och önskemål, så tar vi tillsammans reda på om det kan bli en bra match. Detta är en löpande rekrytering; vi går igenom ansökningar och kontaktar löpande de kandidater som bäst matchar vår kravprofil för denna roll. 

Om du har frågor får du gärna nå ut till oss på LinkedIn eller via mail: Head of People & Culture Patrik Rafstedt (patrik.rafstedt(at)solita.se); People Lead Sam Odeh (sam.odeh(at)solita.se) eller Talent Acquisition Specialist Kajsa Törnroos (kajsa.tornroos(at)solita.se).

Vi rekryterar också till vårt kontor i Göteborg!

Apply for this Job

How do you identify yourself?

We believe in fostering a diverse and inclusive workplace.

This is why we collect this data to understand who we are reaching (and who we’re not) so we can do better at connecting with a truly diverse group of potential Solitans. 

We appreciate that the questions may be sensitive to some, please know your survey responses are secure and optional. Responding to the questions is completely voluntary and anonymous. Declining to respond will not impact your standing in the recruiting process.

I identify as *

By submitting application, I understand that my personal data will be used by Solita Group to manage the recruitment process and evaluate my suitability for employment.

Read more about Solita’s data protection practices in recruitment context.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.