Open position

System Integration & API Management Consultant – Göteborg

Befinner du dig i ett flow när du får jobba med systemintegration och moderna API-baserade lösningar? Trivs du ännu bättre när du får jobba med trevliga teammedlemmar och ha kul tillsammans i utmanande uppdrag? Vi vill nu bli fler i vårt Cloud & Connectivity team i Sverige – kanske är du vår nästa kollega?

Hos oss får du möjlighet att jobba teamorienterat i meningsfulla och kundnära projekt. Vårt Cloud & Connectivity-team ansvarar för att designa, utveckla och implementera integrations- och plattformslösningar i molnmiljö. Vi har en cloud-first strategi sedan flera år tillbaka och är ett av de ledande företagen i Norden när det gäller offentliga molnlösningar och -tjänster – i samarbete med viktiga aktörer som Azure, GCP och AWS

Din arbetsplats kan vara belägen i Stockholm, Göteborg eller Malmö. Vi erbjuder både möjlighet att arbeta på plats och på distans med flexibla arbetsmodeller – resor till kund kan ibland förekomma. 

Vad innebär rollen?

Som integrationskonsult hos oss har du möjlighet att jobba och utvecklas inom följande ansvarsområden:

Integration & API developer – Detta är en mer renodlad utvecklingsroll med fokus på att implementera och testa diverse molnbaserade integrations- och plattformslösningar. Tidigare erfarenhet av systemutveckling och förmåga att utveckla och implementera diverse integrationslösningar hjälper dig att ta dig an denna roll. Vi ser också gärna att du tidigare jobbat med en integrationsplattform.

Integration lead – I denna roll har du chansen att jobba närmare verksamheten där du i dialog med kund och andra intressenter tar fram krav på integrationer, leder integrationsarbetet och tester av integrationer. Här ser vi gärna att du är familjär med integrationskoncept och plattformslösningar, samt har tidigare erfarenhet i en teknisk och kundnära roll där du jobbat med kravhantering av integrationsprojekt.

Integration architect – I denna roll fungerar du som stöd till kunden exempelvis beträffande integrationsstrategier, analys av befintliga system, och val av tekniker. Du hjälper även till att sätta principer för integrationer. Här ser vi gärna att du tidigare jobbat med att ta fram arkitekturen för en integrationsplattform / integrationslandskap. 

Vi jobbar främst i molnbaserade plattformar och ramverk med fokus på Azure, men även med low code-lösningar såsom Boomi. Några av de tekniker som ofta används i våra projekt inkluderar bl.a. Boomi, Azure Logic Apps, Azure API Management, samt Workato.

Karriärbanor på Solita

Jobbet som konsult hos oss innebär ofta en brant utvecklingskurva och variation sett till både arbetsuppgifter och roller. Vi värdesätter individanpassning och ser på karriärvägar som inte enbart en stege utan snarare som ett landskap med flera möjliga riktningar, både vertikalt och horisontellt, inom olika kompetensområden.

Sam jobbar exempelvis idag som People Lead parallellt med sin roll som Service Delivery Manager.

Lia har haft chansen att bära många hattar under sin tid hos oss – från developer till lead developer och arkitekt i både lokala och gränsöverskridande integrationsprojekt.

Andrei har också utvecklats väldigt brett som scrum master, team/tech lead, SDM, arkitekt, projektledare och kravställare i ett större projekt de senaste 3 åren.

Vem är vi?

Vi är ett värderingsstyrt konsultbolag med expertis inom data, design, moln, integrationer och mjukvaruutveckling. Med över 1800 medarbetare (varav 200 i Sverige) är vi tillräckligt stora för att våga ta ut svängarna och tillräckligt små för att bry oss om varandra och våra kunder. Genom att värna om kontinuerligt lärande ser vi till att vi har intressanta projekt för framtiden, och även möjligheter till projektrotationer.

Som anställd hos oss kan du vänta dig;

  • Projekt som skapar avtryck, både hos kunder och i samhället;
  • Variation; i branscher, i team, i nya teknologier och system, i angreppsätt;
  • Flexibilitet och autonomi för att utforma ditt arbete – läs mer från vår blogg;
  • Growth Academy – vår kunskapsportal för att stödja din utveckling och dina ambitioner. Vi har en lärande kultur och uppmuntrar våra medarbetare att växa och bredda sina kunskaper genom en rad kompetensnätverk, info sessions, föreläsningar och certifieringar;
  • En trygg och human arbetsmiljö för att främja innovation, motivation och välmående;
  • Konkurrenskraftig, fast lön i kombination med ett komplett förmånspaket bestående av exempelvis 30 semesterdagar, Friday breakfasts, AWs, bike leasing, intern coach för att stödja ditt välbefinnande, och pensionsavsättningar även under din föräldraledighet.

Lyssna inte bara på oss – läs mer på Glassdoor!

Låter det spännande?

Vi ser fram emot att höra från dig!

Berätta om dina färdigheter och önskemål, så tar vi tillsammans reda på om det kan bli en bra match. Detta är en löpande rekrytering; vi går igenom ansökningar och kontaktar löpande de kandidater som bäst matchar vår kravprofil för denna roll. 

Om du har frågor får du gärna nå ut till oss på LinkedIn eller via mail: Head of People & Culture Patrik Rafstedt (patrik.rafstedt(at)solita.se); People Lead Sam Odeh (sam.odeh(at)solita.se) eller Talent Acquisition Specialist Kajsa Törnroos (kajsa.tornroos(at)solita.se).

Vi rekryterar också till våra kontor i Stockholm och Malmö!

Apply for this Job

How do you identify yourself?

We believe in fostering a diverse and inclusive workplace.

This is why we collect this data to understand who we are reaching (and who we’re not) so we can do better at connecting with a truly diverse group of potential Solitans. 

We appreciate that the questions may be sensitive to some, please know your survey responses are secure and optional. Responding to the questions is completely voluntary and anonymous. Declining to respond will not impact your standing in the recruiting process.

I identify as *

By submitting application, I understand that my personal data will be used by Solita Group to manage the recruitment process and evaluate my suitability for employment.

Read more about Solita’s data protection practices in recruitment context.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.