Open position

Data Engineers till Stockholm

Data Engineer till Stockholm  som vill lösa uppgifter genom modern teknik, tillsammans med ett stort nätverk Data- och Analysexperter.

Är du en erfaren Dataingenjör, BI-utvecklare/BI-konsult eller ETL-utvecklare? Drömmer du om att fortsätta din professionella resa tillsammans med ett team kunniga kollegor? Motiveras du av att arbeta med moderna teknologier och lösa problem för kunder inom olika branscher kan DU vara vår nästa Dataingenjör!

På Solita handlar allt om att förbättra företag och forma en ljusare framtid genom att dra nytta av kraften av data i vår uppkopplade värld. Tänk dig detta: våra kunder sträcker sig över alla olika branscher och områden, vi finns överallt! Som ett sammanhållet team av IT-experter är vi för närvarande 1700 personer spridda över sex länder. I Sverige arbetar våra dataexperter med en stor och mångsidig projektpool där de bygger datamodeller, skapar innovativa dataplattformar och skapar molnbaserade datapipelines, samt mycket mer!

Träffa en Solitan

Möt Clara Lundström, en Data Engineer här på Solita. Hon arbetar i ett projekt för ett globalt företag inom facility service, det största i Norden. Clara, tillsammans med ett team av Solita-entusiaster, belyser datalandskapet och använder data från olika källor för att skapa visualiseringar. Erfaren med molnverktyg arbetar hon med data, automation och transformation.

“Att arbeta som konsult på Solita är varierat samtidigt som du har tillgång till ett stort nätverk av experter inom många olika områden. Det ger utmärkta möjligheter att utvecklas i din roll, vare sig det handlar om att bredda dina kunskaper eller specialisera dig. Anledningen till att jag trivs så bra på Solita är den vänliga, stödjande och opretentiösa atmosfären.”


Hur är det att jobba på Solita?

Solitas företagskultur är annorlunda många andra företags, den handlar om autonomi, att stötta och växa tillsammans med våra kollegor samt att leva våra värdeord – passion, courage, easy-going och caring.

Rent konkret innebär det ett företag som har genomtänkta interna tillväxtvägar, att det finns spännande kundprojekt och erfarna kollegor som är omtänksamma och passionerade. Du kommer också få chansen att arbeta med en stor bredd av projekt och branscher där du stöttar och hjälper kund med faktiska affärspåverkande beslut som lämnar avtryck och består. Utöver detta har vi även partnerskap med en mängd tech-företag såsom, GCP, AWS, Snowflake för att nämna några.

Vem är du?

På Solita värdesätter vi att du har erfarenhet av teknik och kommunikation på både svenska och engelska. Tekniska förmågor som ETL/ELT, python, SQL, DBT, Snowflake och verktyg inom orkestrering samt datamodellering och datawarehousing är något som ofta används i det dagliga arbetet. Våra kunder arbetar ofta i cloud-miljöer så kunskap i tekniker som Azure, GCP och AWS behövs. Om du kan något visualiseringsverktyg är även det ett plus i kanten, gärna PowerBI eller Tableau. 

Som konsult på Solita handlar arbetet inte bara om det tekniska – att kommunicera med kund i förklaring av tekniska lösningar, tolkande av deras behov och att hantera potentiella problem du kommer få hantera så vana med att kommunicera med stakeholders och kunder är en bra erafarenhet. Vi arbetar autonomt på Solita, så att vara van att diktera och planera upp sitt arbete självständigt behövs.

En dag på Solita:

En dag på Solita kan ofta starta med ett standup-möte med kund och dina team-medlemmar, där ni stämmer av agendan för dagen för veckan. Sen kliver du in i ditt kodnära arbete: byggande av data pipelines, programmering i python/SQL, arbete med data och byggande i cloud. Under dagen kan det dyka upp ad-hoc möten med kund, kollegor som behöver stöttning eller helt enkelt att du lyssnar på våra interna utbildningsmöten; infosessions, som kan handla om allt relaterat till Solita och branschen. Dagen fortsätter ofta med det kod nära arbetet, möten med kollegor och kund och inte minst – fika!

Du kan även ha interna projekt såsom att köra en dragning på vår Data Academy eller annat på din to-do list!
Do you want to learn more about what it is like working at Solita as a Data Engineer? Read more about Lisa and her Story here! https://www.solita.fi/blogs/people-of-solita-lisa-kyhlberg-senior-data-engineer/


Intresserad?

Vid frågor; kontakta jacob.beck(at)solita.se eller ansök här. Du kan också connecta med Jacob på LinkedIn på https://www.linkedin.com/in/jacob-beck-/. Vi uppskattar dina färdigheter, men vi är också ivriga att lära oss om essensen i din motivation och hur du ser din tillväxt framför dig. Dela ditt CV nedan så återkommer vi så fort vi kan!

Apply for this Job

How do you identify yourself?

We believe in fostering a diverse and inclusive workplace.

This is why we collect this data to understand who we are reaching (and who we’re not) so we can do better at connecting with a truly diverse group of potential Solitans. 

We appreciate that the questions may be sensitive to some, please know your survey responses are secure and optional. Responding to the questions is completely voluntary and anonymous. Declining to respond will not impact your standing in the recruiting process.

I identify as *

By submitting application, I understand that my personal data will be used by Solita Group to manage the recruitment process and evaluate my suitability for employment.

Read more about Solita’s data protection practices in recruitment context.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.