Open position

Data Engineers till Göteborg

Data Engineer till Göteborg som vill lösa uppgifter genom modern teknik, tillsammans med ett stort nätverk Data- och Analysexperter.

Är du en erfaren Dataingenjör, BI-utvecklare/BI-konsult eller ETL-utvecklare? Drömmer du om att fortsätta din professionella resa tillsammans med ett team av fantastiska kollegor? Om du är entusiastisk över att arbeta med moderna teknologier och lösa problem för kunder inom olika branscher kan DU vara vår nästa Dataingenjör!

På Solita handlar allt om att förbättra företag och forma en ljusare framtid genom att utnyttja kraften i data i vår uppkopplade värld. Tänk dig detta: våra kunder sträcker sig över alla olika branscher och sektorer, vi finns överallt! Som ett sammanhållet team av IT-experter är vi för närvarande 1700 starka, spridda över sex länder. I Sverige arbetar våra dataexperter med en stor och mångsidig projektpool där de bygger fantastiska datamodeller, skapar innovativa dataplattformar och skapar molnbaserade datapipelines, samt mycket mer!

Träffa Andreas Borbely, en av våra briljanta Dataingenjörer på Solita. För närvarande stöttar han en av Sveriges största telekommunikationsföretag. Andreas tycker det är spännande att hjälpa stora aktörer och konstruera lösningar som är hållbara. Det kan innebära att synkronisera och korrigera en grupp utvecklare som tillsammans sitter med datawarehousing och modellering – medan Andreas sitter med det arkitekturella och bygger lösningar som sträcker sig över hela organisationen.                   

En annan talang vi har på Solita är Clara Lundström som är Data Engineer här på Solita. Hon är för närvarande ute och arbetar på ett projekt för ett globalt företag inom facility service, den största i Norden(!). Clara, tillsammans med ett team av Solita-entusiaster, belyser datalandskapet och använder data från olika källor för att skapa magiska visualiseringar. Erfaren med molnverktyg arbetar hon med data, automation och transformation. Det bästa är att Clara ständigt utforskar nya horisonter, njuter av glädjen att lära sig samtidigt som hon samarbetar med sina medäventyrare för att erövra alla utmaningar som kommer deras väg.

“Att arbeta som konsult på Solita är varierat samtidigt som du har tillgång till ett stort nätverk av experter inom många olika områden. Det ger utmärkta möjligheter att utvecklas i din roll, vare sig det handlar om att bredda dina kunskaper eller specialisera dig. Anledningen till att jag trivs så bra på Solita är den vänliga, stödjande och opretentiösa atmosfären.”

Så vad väntar dig på Solita?

Vi värdesätter en företagskultur som betonar en låg hierarki, gränslös entusiasm, värdeorienterat arbete och kollegor som är lättsamma och passionerade och alltid finns där för att hjälpa till. Det betyder att du är avgörande i att leda din utveckling och ditt arbete med ett brett kollegialt nätverk som du alltid kan vända dig till – i både vått och torrt!

Dyk in i Solita-upplevelsen:
– Projekt som lämnar ett bestående avtryck, både hos våra kunder och samhället som helhet.

– Arbeta med de hetaste teknologierna i en kultur som främjar självständighet, ansvar och förtroende.

– Din personliga utveckling kommer att blomstra när du lär dig av erfarna experter, fördjupar dig i våra interna utbildningsinitiativ och utforskar vårt nätverk av kunskap och tillväxtakademier.

– Och självklart kommer du att vara omgiven av kollegor som delar samma sommarpassion, stödjer och inspirerar varandra.

Gillar du det du ser?
Om du nickar med huvudet och känner att Solita kan vara ditt nästa äventyr efter sommaren, kolla in följande checklista över våra väsentligheter:

☀️ Erfarenhet och intresse av molnteknologi (särskilt AWS, Azure och Google Cloud).
 
☀️ Expertis inom datamodellering, datawarehouse, databaser (SQL/NoSQL) och ETL/ELT. Extra pluspoäng om du kan automatisera datawarehouses.

☀️ Förmåga att bygga datapipelines med hjälp av Python, R eller Java.

☀️ Bekantskap med mjukvaruutvecklingspraxis som versionshantering och CI/CD.

☀️ Förmåga att implementera datalösningar som tillfredsställer både dataexperter och beslutsfattare inom företag.

☀️ En passion för att lära sig nya teknologier och metoder.

☀️ Flytande kunskaper i både svenska och engelska.

Om detta låter som din idealiska sommarflykt, kontakta [email protected] eller ansök här. Du kan också connecta med Jacob på LinkedIn på https://www.linkedin.com/in/jacob-beck-/. 

Vi uppskattar dina färdigheter, men vi är också ivriga att lära oss om essensen i din motivation och hur du ser din tillväxt framför dig. Dela ditt CV och personliga brev nedan så hanterar vi din ansökan medan du samlar D-vitamin i solen!

Apply for this Job

How do you identify yourself?

We believe in fostering a diverse and inclusive workplace.

This is why we collect this data to understand who we are reaching (and who we’re not) so we can do better at connecting with a truly diverse group of potential Solitans. 

We appreciate that the questions may be sensitive to some, please know your survey responses are secure and optional. Responding to the questions is completely voluntary and anonymous. Declining to respond will not impact your standing in the recruiting process.

I identify as *