News

Solita palkittiin Microsoftin vuoden tekoälyinnovaatiokumppanina

Published27 Jun 2024

Reading time 2 min

Teknologia-, data- ja designyritys Solita on saanut Microsoft Partner of the Year 2024 on AI Innovation -palkinnon. Arvostettu palkinto myönnetään Solitalle, koska se on osoittanut edelläkävijyyttä ja saavuttanut erinomaisia tuloksia auttaessaan asiakkaita tekoälyn ja generatiivisen tekoälyn hyödyntämisessä.

Solitalla on Euroopassa lähes 800 data- ja tekoälykonsulttia, ja se tarjoaa laajan valikoiman datalähtöisiä palveluita yrityksille ja organisaatioille. Solita auttaa organisaatioita rakentamaan dataohjautuvia palveluita sekä hyödyntämään tekoälyä ja uusia teknologioita kestävien tekoäly- ja datastrategioiden ja -palveluiden suunnittelussa ja toteuttamisessa.

“Palkinto on osoitus menestyksekkäästä työstämme asiakkaiden liiketoiminnan muutoksen edistämisessä tekoälyn ja generatiivisen tekoälyn avulla. Kokeneet, monialaiset tekoälytiimimme tekevät kovasti töitä auttaessaan asiakkaita rakentamaan korkealaatuiset dataperustukset tekoäly- ja analytiikkasovelluksien kehitykselle. Tämä luo pohjan poikkeuksellisille ja vaikuttaville asiakastoteutuksille. Olen todella ylpeä yhteisömme tuloksista”, kommentoi Solitan Data Science- ja AI-liiketoimintaa vetävä Mikael Ruohonen.

Solitan asiakkaisiin tällä alueella kuuluvat esimerkiksi Outokumpu, TANA, NATO ja Suomen Kansaneläkelaitos KELA.

“On hieno kunnianosoitus, että meidät on valittu Microsoftin vuoden 2024 AI-innovaatiokumppaniksi. Tunnustus kuvastaa hyvää yhteistyötämme: Ponnistelemme yhdessä tehdäksemme asioita jatkuvasti aiempaa paremmin ja hyödynnämme tekoälyä muutosvoimana innovaatioiden ja lisäarvon luomisessa asiakkaille. Olemme kiitollisia tästä kumppanuudesta ja sen tarjoamista mahdollisuuksista rakentaa älykkäämpää, verkottuneempaa yhteiskuntaa”, sanoo Solitan Microsoft-kumppanivastaava Jyrki Nurminen.

Solita on viime vuosina saanut Microsoftilta useita palkintoja tekoäly- ja dataosaamiseensa liittyen. Se on valittu kahdesti Microsoftin vuoden data-, analytiikka- ja AI-kumppaniksi vuosina 2021 ja 2022 Suomessa. Solita sai myös harvinaisen AI and Machine Learning in Microsoft Azure Specialization -tunnustuksen vuonna 2023 osaamisestaan liittyen tekoälyn ja koneoppimisen hyödyntämiseen.

Lue lisää

Tekoäly vauhdittaa Outokummun innovaatiotoimintaa

Solitalle Microsoftin harvinainen tunnustus tekoälyn ja koneoppimisen osaamisesta

Solita avoimet työpaikat

Lisatietoja

Mikael Ruohonen, Director / Business Lead – Data Science, AI, and Analytics, +358 41 451 6808, [email protected]

Jyrki Nurminen, Sales Director, Microsoft partnership, Finland, +358 40 848 7055, [email protected]