News

Solitalle Microsoftin harvinainen tunnustus tekoälyn ja koneoppimisen osaamisesta

Published 10 Aug 2023

Reading time 2 min

Teknologia-, data- ja designyhtiö Solita on saanut Microsoftilta harvinaisen tunnustuksen osaamisestaan liittyen tekoälyn ja koneoppimisen hyödyntämiseen. Microsoftin AI and Machine Learning in Microsoft Azure Specialization -tunnustus myönnetään Microsoftin Azuren tekoäly- ja koneoppimisratkaisujen syvällisestä osaamisesta, laajasta kokemuksesta ja menestyksellisestä soveltamisesta. 

Tunnustusta edelsi laaja auditointi, jossa kolmas osapuoli arvioi useita Solitan tekoäly- ja koneoppimisen suunnittelu- ja käyttöönottoprojekteja.

”Olemme sitoutuneet pitkäjänteisesti asiakkaidemme liiketoiminnan ja toimintojen kehittämiseen ja vaikuttavien tulosten aikaansaamiseen koneoppimisen ja tekoälyn hyödyntämisen avulla. Olen erittäin ylpeä tästä harvinaisesta tunnustuksesta ja intohimoisesta tekoälyasiantuntijoidemme yhteisöstämme, johon kuuluu sekä datatietelijöitä, koneoppimisen asiantuntijoita ja ohjelmistoinsinöörejä, arkkitehtejä ja suunnittelijoita. Osaavat ja poikkitieteelliset tiimimme tuottavat hyvistä ja testatuista arviointi-, suunnittelu-, ja toteutuskäytännöistä ja lähestymistavoista poikkeuksellisen vaikuttavia toteutuksia”, iloitsee Solitan Data Science & AI -tiimiä vetävä Mikael Ruohonen.

“Tämän tunnustuksen avulla nostamme esiin kumppaneita, joiden tiedämme olevan kyvykkäimpiä toteuttamaan Azure-ratkaisuja koneoppimista ja tekoälyä hyödyntäviin sovelluksiin. Solita osoitti selvästi, että heillä on sekä taidot että kokemus mahdollistaakseen menestyksekkäät, tekoälyä ja koneoppimista hyödyntävät Microsoft Azure -toteutukset,” kommentoi Andrew Smith, Microsoftin kumppaniohjelmien hallinnasta vastaava johtaja.

Solitan data science- ja AI-osaaminen on saanut useita tunnustuksia Microsoftilta. Solita on valittu mm. Microsoftin Vuoden data-, analytiikka- ja tekoälykumppaniksi kahtena vuonna peräkkäin (2021 ja 2022). Aiemmin tänä vuonna Solita perusti generatiivisen AI:n osaamisyksikön. Yksikön tavoite on auttaa yrityksiä ja yhteiskunnallisia toimijoita tulkitsemaan ja hyödyntämään generatiiviseen eli sisältöä tuottavaan tekoälyyn ja laajoihin kielimalleihin liittyviä mahdollisuuksia turvallisesti ja tehokkaasti.

Lisätietoja

Solita, Mikael Ruohonen, Business Lead, Data Science and AI,
+358 41 451 6808, [email protected]

Solita Jyrki Nurminen, myynti ja Microsoft-kumppanuushankkeet,
+358 40 848 7055, [email protected]