Open position

Kokenut analytiikkakonsultti (Power BI & Tableau)

Oletko kokenut datan visualisoinnin ja analytiikan osaaja, ja haluat työskennellä vaihtelevissa asiakasprojekteissa? Me Solitalla etsimme nyt tiimimme uusia analytiikkakonsultteja. Voit työskennellä joko kotikonttorilta käsin missä päin Suomea tahansa, tai yhtä hyvin tukikohtanasi voi toimia Helsingin, Tampereen, Lahden, Turun tai Oulun toimistomme.  

Millaista työ on Solitalla analytiikkakonsulttina?

Toteutamme asiakkaillemme datan visualisoinnin projekteja työkaluilla, jotka parhaiten soveltuvat asiakkaiden tarpeeseen. Emme ole sitoutuneita tiettyyn teknologiaan – yleisimmin projekteissamme käytetään datan visualisoinnissa Tableauta ja Power BI:ta. Haluamme pysyä itse uusien teknologioiden aallonharjalla, jotta voimme varmistua siitä, että myös asiakkaamme saa modernin ratkaisun käyttöönsä.

Meillä Solitalla työskennellään tiimeinä ja mahdollisimman lähellä asiakkaiden arkea. Autamme asiakkaitamme työvälineiden valinnasta ja tarpeiden määrittelystä alkaen toteutuksen kautta aina loppukäyttäjien koulutukseen asti. Asiakkaiden kuunteleminen, ymmärryttäminen ja ylipäänsä vuorovaikutus- ja esiintymistaidot ovat tarpeen tässä roolissa menestymiseen. 

Tavoitteenamme on tehdä projekteja, joilla on oikeasti merkitystä asiakkaalle ja asiakkaan liiketoiminnalle. Tässä roolissa pääset etulinjassa vaikuttamaan siihen, millaisia ratkaisuja asiakkaille toteutetaan ja miten ne palvelevat loppukäyttäjiä. Siksi etsimmekin nyt kokenutta tekijää, joka on tottunut toimimaan konsulttina ja kykenee sparraamaan sekä omia työkavereita että asiakasta.

Huomioithan, että analytiikkakonsultti ei ole synonyymi data-analyytikolle tai controllerille, vaan ennemmin työpari. Monesti analytiikkatoteutusten loppukäyttäjät ja asiakkaan puolen vastinparit ovat juuri controllereita, data analystejä tai muita liiketoiminnan avainhenkilöitä. 

Työkavereiksesi saat yhteensä yli 300 data- ja integraatiokonsulttiamme, joita yhdistää intohimo datan hyödyntämiseen sekä jatkuvaan uuden oppimiseen. Tutustu tarkemmin analytiikkikonsultin arkeen Solitalla Johannan, Teron ja Tuomaksen kertomana.

Mitä odotamme uudelta työkaverilta?

  • Vahvin osaamisesi ja intohimosi on datan visualisoinnin kentällä; Power BI tai Tableau. Tunnet vähintään toisen näistä työkaluista hyvin ja osaat valmistella datan, luoda suorituskykyisen tietomallin ja tehdä tarvittavat laskennat visualisointeja ja datan analysointia varten. Käytät sujuvasti SQL-kieltä ja Power BI:n osalta osaat hyödyntää DAX:ia tehokkaasti. BI-ympäristöjen hallinnan ja ylläpidon kokemus on myös arvokasta, sillä nämä työtehtävät ovat tietyissä asiakkuuksissa Solitan asiantuntijoiden vastuulla. 
  • Tiedät riittävällä tasolla mikä data-alusta on ja olet toiminut sellaisen kanssa aiemmin: meillä tulet työskentelemään päivittäin data-alustan parissa. 
  • Kokemuksesi kautta sinulle on kertynyt ymmärrystä erilaisista teknisistä ympäristöistä ja dataan ja sen käsittelyyn liittyvistä haasteista
  • Haluat työskennellä asiakkaiden kanssa ja saavutat loistavan asenteesi ja asiantuntemuksesi avulla heidän luottamuksensa
  • Uskallat myös haastaa ja ohjata asiakasta löytämään sekä sisällöltään että tekniseltä toteutukseltaan kuhunkin tarpeeseen parhaiten sopivan ratkaisun
  • Olet mielelläsi sparraamassa ja kouluttamassa asiakkaitamme tietotarpeiden määrittelyssä ja datan visualisoinnissa
  • Solitan arvot kohtaavat omiesi kanssa ja nämä asiat ovat myös sinulle tärkeitä työyhteisössä; rentous, rohkeus, välittäminen & intohimo

Kiinnostuitko?

Meistä olisi mahtavaa kuulla sinusta! Lähetä meille vapaamuotoinen hakemuksesi 30.6.2024 mennessä. Käsittelemme hakemuksia jo hakuaikana.  

Lisätietoja tehtävästä antaa Anu Päivinen (Talent Acquisition Business Partner). Jos mieluummin lähetät sähköpostia, osoitteemme ovat muotoa etunimi.sukunimi (at) solita.fi

Apply for this Job

How do you identify yourself?

We believe in fostering a diverse and inclusive workplace.

This is why we collect this data to understand who we are reaching (and who we’re not) so we can do better at connecting with a truly diverse group of potential Solitans. 

We appreciate that the questions may be sensitive to some, please know your survey responses are secure and optional. Responding to the questions is completely voluntary and anonymous. Declining to respond will not impact your standing in the recruiting process.

I identify as *

By submitting application, I understand that my personal data will be used by Solita Group to manage the recruitment process and evaluate my suitability for employment.

Read more about Solita’s data protection practices in recruitment context.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.