News

Solitan Jari Niska valittiin Vuoden yritysjohtajaksi

Published 11 Mar 2022

Reading time 2 min

Solita Oy:n hallituksen jäsen Jari Niska on valittu Vuoden 2021 yritysjohtajaksi. Tunnustus annetaan pitkäaikaisesta ja ansiokkaasta työstä Tampereen seudun elinkeinoelämän hyväksi.

Teknologia-, data- ja designyritys Solita perustettiin Tampereella vuonna 1996. Jari Niska aloitti Solitassa vuonna 2004 talousjohtajana ja siirtyi yhtiön toimitusjohtajaksi 2008. Hänen johdollaan Solita kasvatti liikevaihtoaan 10 miljoonasta yli 130 miljoonaan euroon ja kehittynyt suomalaisesta 100 hengen ohjelmistoyrityksestä yli 1000 hengen kansainväliseksi asiantuntijayritykseksi.

Jari Niska jätti toimitusjohtajan tehtävät ja siirtyi yhtiön hallitukseen vuoden 2021 alussa. Hän jatkaa yhtenä Solitan pääomistajista. Vuoden 2021 alusta Solitan toimitusjohtajana on toiminut Ossi Lindroos. Suomen maajohtajana toimii Timo Honko.

”Kun Apax Partners tuli Solitan pääomistajaksi 2018, kerroin haluavani vaihtaa lähivuosina roolia. Vuosi 2020 oli Solitalle kaikkien aikojen vuosi, yhtiö oli todella hyvässä tikissä, joten ajattelin, että nyt on hyvä hetki antaa kapula eteenpäin”, kertoo Jari Niska.

Periaatteena jatkuva uudistuminen: ”Olen kyseenalaistanut omia näkemyksiäni”

Solita on opettanut Jari Niskalle, kuinka asiantuntijayritystä johdetaan.

”Toimitusjohtaja vie kapteenina laivaa eteenpäin, mutta hänen on koko ajan kuunneltava ympäristöään. Tarvitaan yhteistyötä ja dialogia. Solitan kasvattaminen sadasta hengestä nykyisen kokoiseksi on vaatinut myös nöyryyttä. Olen kyseenalaistanut johtamiskäytäntöjäni ja uudistanut näkemyksiäni sen perusteella, miten ympärilläni olevat ihmiset ovat reagoineet ja miten he ovat nähneet asioita.”

Korkean osaamistason Suomesta on hyvä kansainvälistyä

Jari Niska luottaa suomalaiseen osaamiseen ja Suomeen kasvuyrityksen kehitysympäristönä. Maailmanvalloituksesta unelmoivia yrityksiä Jari Niska kannustaa kansainvälistymään rohkeasti.

”Solitan kansainvälistyminen alkoi Ruotsista, jonne lähdimme hieman epävarmoina. Huomasimme pian, että osaamistasomme ja asiat, joita olimme tehneet Suomessa, ovat maailmalla kovaa valuuttaa”, Niska kertaa. ”Luottakaa omiin kykyihinne ja kokeilkaa rohkeasti uusia asioita. Meillä Suomessa on oikeasti maailmanluokan osaamista.”

Yhteydenotot:

Jari Niska, [email protected], p. 040 524 6400