News

Solitalle Snowflaken korkein kumppanuustunnustus ensimmäisenä Pohjoismaissa

Published25 Apr 2022

Reading time 3 min

Teknologia-, data- ja designyhtiö Solita on saanut ensimmäisenä Pohjoismaissa, Belgiassa ja Virossa korkeimman tason Snowflake Elite -kumppanitunnustuksen. Pilvipohjaisiin dataratkaisuihin erikoistuneen Snowflaken kumppanitunnustus myönnetään laajan ja korkeatasoisen dataratkaisujen osaamisen, menestyksekkäiden asiakastoimitusten sekä pilvipohjaisen dataliiketoiminnan mittavuuden perusteella.

Solita ja Snowflake ovat tehneet yhteistyötä vuodesta 2017, yhteisenä tavoitteenaan auttaa yrityksiä hyödyntämään dataa tehokkaammin. Solitan asiakkaisiin kuuluvat mm. Ponsse, DNA, Fortum ja Finavia.

Tunnustus maailmanluokan osaamisesta

Tunnustus on harvinainen, sillä Euroopassa Snowflake Elite-tason kumppaneita on vain seitsemän, ja maailmassa reilu 30. Solitalla on lähes 50 Snowflake-erikoisosaajaa sekä laaja kokemus onnistuneista asiakashankkeista, joilla yrityksiä ja organisaatioita on autettu rakentamaan innovaatioita ja kasvua tukevia dataratkaisuja.

”Otamme Snowflaken Elite-tunnustuksen vastaan nöyrin mielin. Se on hieno kiitos osaajillemme jatkuvasta, intohimoisesta kehittymisestä uusimpien data- ja pilviteknologioiden hyödyntämisessä. Olemme ylpeitä myös siitä, että tunnustus osoittaa että voimme täältä Pohjoismaista tarjota maailman parasta osaamista tällä saralla”, kommentoi Solitan toimitusjohtaja Ossi Lindroos.

”Datan aikakausi on vasta alussa, ja lähivuodet ovat yrityksillä nopeaa kilpajuoksua siinä, miten nopeasti ne löytävät parhaat tavat kerätä, hallinnoida, jakaa ja hyödyntää dataa liiketoiminnassaan. Solitalle tämä tarkoittaa sekä inspiroivia asiakashankkeita että positiivisia liiketoimintamahdollisuuksia.”

Data-alan edelläkävijät

Teknologian kehittyessä yrityksillä on yhä enemmän tietoa hyödynnettävissään. Datan tehokkaampi hyödyntäminen avaa lukuisia mahdollisuuksia esimerkiksi tuotteiden ja palvelujen kehittämiseen, asiakaspalvelun parantamiseen tai tuotannon tehostamiseen liittyen. Nopeuttaakseen datan hyödyntämistä päätöksenteossa, useat yritykset haluavat hyödyntää pilviteknologiaa dataratkaisuissaan. Solitalla on Pohjoismaiden mittakaavassa yksi suurimmista datakonsulttien, data scientistien ja data engineerien osaajajoukkueista, ja yrityksellä on myös mm. laajaa pilvi- ja ohjelmistokehitysliiketoimintaa.

“On ilo ja kunnia nostaa Solita Elite-tason kumppaniksi. Jatkamme yhdessä asiakkaidemme auttamista yritysten ja organisaatioiden datatransformaation vauhdittamiseksi hyödyntäen tuloksekkaiksi todennettuja teknologioita ja toimintamalleja”, kommentoi Snowflaken Pohjoismaista vastaava johtaja Dan Öhlander.

Pilvipohjainen Snowflake Data Cloud -ratkaisu mahdollistaa tiedon turvallisen varastoinnin, ja tukee data lake- ja data-analytiikka- sekä datasovellusten kehitystä ja hyödyntämistä. Lisäksi Solitan kehittämä Agile Data Engine -tuote tarjoaa Snowflake-yhteensopivan, automatisoidun DataOps-alustan pilvitietovarastojen jatkuvaan kehittämiseen ja operointiin. Sekä Snowflake että Agile Data Engine ovat yhteensopivia useiden eri pilvialustojen, kuten Google Cloud Platformin, AWS:n ja Microsoft Azuren kanssa.

Rakettimaisesti viime vuodet kasvaneen Snowflaken liiketoiminta kasvoi viime tilikaudella yli 100 prosenttia 1,1 miljardiin dollariin ja yhtiö jatkaa nopeaa kasvua.

Datan varastointiin ja hallintaan liittyvien palvelujen lisäksi Solitan palveluvalikoimaan kuuluvat ovat mm. strateginen konsultointi, palvelumuotoilu, digitaalisten palveluiden kehittäminen, tekoäly- ja analytiikkaratkaisut sekä hallinnoidut pilvipalvelut. Jo yli 1500 digiosaajaa työllistävä Solita jatkaa vakaata kasvuaan Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa, Virossa, Belgiassa ja Saksassa. Lue lisää Solitan yrityskulttuurista ja avoimista työpaikoista.

Lisätietoja:

Solita, CEO Ossi Lindroos, p. +358 40 750 7637, [email protected]

Solita, Business Lead, Data Platforms Vesa Hammarberg, p. +358 40 732 2224, [email protected]

Snowflake, Regional Vice President – Nordics, Dan Öhlander, p. +46 72 216 2281, [email protected]

Solita on suomalainen teknologia-, data- ja designyritys. Valjastamme ihmisymmärryksen ja älykkäät teknologiaratkaisut palvelemaan parempaa elämää. Olemme muutosvoima, joka luo uusia toimintatapoja, palveluja ja teknologiaratkaisuja uudistaen yrityksiä ja yhteiskuntaa. Solita työllistää jo yli 1500 strategisen konsultoinnin, palvelumuotoilun, ohjelmistokehityksen, AI- ja analytiikkaratkaisujen sekä pilvipalvelujen asiantuntijaa Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa, Virossa, Saksassa ja Belgiassa.

Solita Snowflake Partner Elite logo