News

Yritysrahoituksen sähköistä asiointia kehitetään low-code-menetelmällä

Published 26 Apr 2022

Reading time 2 min

Solita on valittu yhdessä Productivity Leapin kanssa Suomen valtion erityisrahoitusyhtiö Finnveran sähköisen asioinnin uudistamishankkeen yhteistyökumppaniksi. Uudistus on Suomen julkishallinnon ensimmäisiä low-code-hankkeita. Maailmanlaajuinen pula ohjelmistokehittäjistä sekä kustannustehokkuus ovat kiihdyttäneet low-code-liiketoiminnan kasvua kaikkialla maailmassa. ”On hienoa, että suomalainen julkishallinto ottaa käyttöönsä uusimpia, nykyaikaisia teknologioita sekä sovelluskehityksen menetelmiä”, Solitan low-code-liiketoiminnasta vastaava Jasmo Hiltula kertoo.

Uusi palvelu on tarkoitettu kaikille Finnveran asiakkaille, jotka ovat pääosin suomalaisia yrityksiä. Finnveran palveluita hakee vuosittain noin 25 000 asiakasta.

”On hyvin kiinnostavaa, että julkinen sektori ottaa käyttöönsä uusimpia teknologioita ja uudistaa tapojaan tehdä sovelluskehitystä myös Suomessa. Low-code-työkalut soveltuvat erinomaisesti tämän kaltaisiin projekteihin ja uskomme vahvasti niiden mahdollisuuksiin laajemminkin Suomen julkishallinnossa”, Solitan low-codesta vastaava Jasmo Hiltula kertoo.

Solita ja Productivity Leap voittivat yhdessä julkisena hankintana järjestetyn tarjouskilpailun ja yritykset toimivat low-code-hankkeessa ryhmittymänä. Työ alkaa huhtikuussa 2022 ja hankkeen on määrä valmistua kokonaisuudessaan vuoden 2023 aikana.

“Suomessa julkishallinnossa digitalisaation edistämisohjelman (Digiohjelma) myötä siirtyminen monikanavaisiin palveluihin kiihtyy. Low-code-teknologioilla uusia palveluita voidaan tuottaa kansalaisille huomattavasti nopeammin kuin perinteisin menetelmin. On erittäin suuri kunnia päästä uudistamaan Finnveran sähköisen asioinnin palveluja ja tätä kautta näyttämään muillekin julkishallinnon toimijoille low-coden mahdollisuuksia”, kommentoi Productivity Leapin toimitusjohtaja Kari Natunen.

Yhdysvalloissa julkisella sektorilla on jo toteutettu useita low-code-hankkeita. Euroopassa ollaan nyt myös heräämässä vähäkoodisuuden mahdollisuuksiin. Low-code vähentää yleisesti it-kuluja. Vähäkoodisten alustojen avulla ohjelmistokehittäjät pääsevät tekemään nopeammin tuottavaa työtä, ja alustat ovatkin esimerkiksi junior-kehittäjille hyvä mahdollisuus aloittaa työura.

Uudistus toteutetaan Outsystemsin vähäkoodisilla sovellustyökaluilla.

Lisätietoja:

Solita Oy, Jasmo Hiltula, Head of low-code, [email protected], p. 050 499 9337

Productivity Leap Oy, Kari Natunen, toimitusjohtaja, [email protected], p. 040 836 9962