News

Solita palkittiin jälleen Vuoden Microsoft Azure data-, analytiikka- ja tekoälykumppanina

Published 29 Jun 2022

Reading time 2 min

Microsoft on valinnut Solitan Vuoden Azure-kumppaniksi data-, analytiikka- ja tekoälyratkaisujen saralla Suomessa. Solita sai palkinnon nyt toisena vuotena peräkkäin.

Microsoft palkitsee vuosittain kumppaneitaan, jotka ovat kehittäneet ja tuottaneet ensiluokkaisia Microsoft-teknologioita hyödyntäviä palveluja asiakkailleen kuluneen vuoden aikana. Palkinnon myönsi Microsoft Suomessa.

Teollisen tiedonkeruun uusi aikakausi

Solita sai tunnustusta erityisesti yhteistyöstä metsäkonevalmistaja Ponssen kanssa. Solita on auttanut Ponssea muuttumaan perinteisestä valmistavan teollisuuden yrityksestä datavetoiseksi alan edelläkävijäksi kehittämällä uraauurtavan pilvipohjaisen data-alustan ja integraatiot eri datalähteisiin. Ponsse saa nyt tarkkaa dataa kaikista toiminnoistaan ja liiketoiminta-alueiltaan ja voi sitä hyödyntämällä luoda arvoa sekä kehittää uusia ja innovatiivisia palveluja. Ponsselle kehitetty ratkaisu on parantanut merkittävästi koneista saatavan datan tarkkuutta, auttanut optimoimaan huoltoa ja vähentänyt käyttökatkoja.

Hyvällä yhteistyöllä kohti digitaalista muutosta ja innovaatioita

”Palkinnon voittaminen kahtena peräkkäisenä vuotena kertoo sekä osaajiemme että asiakkaidemme intohimosta saavuttaa tuloksia yhdessä. Microsoftin ja solitalaisten lisäksi haluan kiittää asiakkaitamme luottamuksesta haastavissa muutosprosesseissa. Hyvä yhteistyö synnyttää innovatiivisia ratkaisuja”, tiivistää Solitan Suomen toimintoja vetävä Timo Honko.

”Olen superylpeä dataosaajiemme edelläkävijyydestä ja kyvystä saavuttaa tämä tunnustus toisen kerran peräkkäin. Palkinto kertoo joukkueemme intohimosta ja sitoutumisesta pysyä johtavien teknologioiden edelläkävijänä sekä tukea asiakkaidemme koko muutospolkua”, sanoi Solitan Connected Data -liiketoimintayksikköä johtava Mikael Ojala.

Jo yli 1500 digitaalisen transformaation asiantuntijaa työllistävä Solita tarjoaa datan ja integraatioiden, pilvipalvelujen, ohjelmistokehityksen sekä palvelumuotoilu- ja konsultointipalveluja. Yhtiö on myös kehittänyt Agile Data Engine -tuotteen, joka on automatisoitu DataOps-alusta pilvitietovarastojen jatkuvaan kehittämiseen ja operointiin. Solitan asiakkaita ovat mm. HSL, Ponsse, Fortum, Posti Group, Savings Bank, Tamro ja YIT.

Vuoden data-, analytiikka- ja tekoälykumppanipalkintojen lisäksi Solitalle on myönnetty myös harvinainen Microsoft Azure Expert Managed Services Provider (MSP) -tunnustus Microsoft Azure -pilviteknologiaosaamisestaan.

Lisätietoja:

Solita, Timo Honko, Executive Vice President, Finland, [email protected], p. +358 40 545 4878

Solita, Mikael Ojala, Senior Vice President, Connected Data, [email protected], p. +358 50 919 3535