News

Solita vinner Microsoft AI Innovation Partner of the Year

Published27 Jun 2024

Reading time 2 min

Teknik-, data- och designföretaget Solita har tilldelats Microsoft AI Innovation 2024 Partner of the Year Award för sina insatser med att hjälpa företag och organisationer i deras AI-transformationsresor. 

Med sitt team på nästan 800 data- och AI-konsulter i Europa – samt ett brett utbud av tjänster för att stödja datadrivet värdeskapande – vägleder Solita företag och organisationer i att skapa datadrivna tjänster och utnyttja kraften i AI och ny teknik, från att förstå tekniken till att skapa och utföra hållbara AI- och datastrategier.

– Det är fantastiskt att vårt finska huvudkontor har lyckats vinna detta prestigefyllda pris. Det är en stor bekräftelse på den påverkan vi har som ett innovativt teknik- och databolag. Jag är så stolt över det arbete vårt team gör varje dag för att hjälpa våra kunder att bygga högkvalitativa datagrunder för AI- och analysapplikationer, säger Linda Borelius, som leder Solitas data- och AI-verksamhetsområde i Sverige.

Solitas senaste kunder inom detta område inkluderar bland andra Outokumpu, TANA, NATO och den finska socialförsäkringsmyndigheten Folkpensionsanstalten FPA.

– När vi reflekterar över vår resa med Microsoft är vi djupt hedrade över att få Microsoft AI Innovation 2024 Partner of the Year Award. Detta erkännande återspeglar vår samarbetsanda och strävan efter högsta kvalitet som delas av Solitas kunder och Microsoft. Tillsammans har vi utnyttjat den transformerande kraften hos AI för att driva innovation och leverera stort värde. Vi är oerhört tacksamma för detta partnerskap och de möjligheter det har skapat för att skapa en smartare och mer uppkopplad värld, säger Solitas Jyrki Nurminen, ansvarig för Microsoft-partnerskapet.

Solita har fått flera priser för AI och datavetenskap från Microsoft under åren. Företaget valdes till Årets Microsoft-partner inom data, analys och AI 2021 och 2022 i Finland. Solita erhöll också det sällsynta certifieringen Microsoft Azures specialisering inom AI och maskininlärning år 2023.

Läs mer

Outokumpus digitala innovationsnav driver AI-lösningar för hållbart rostfritt stål

Solita har nått toppen av Microsofts specialisering inom AI och maskininlärning

Lediga tjänster på Solita

För mer information

Solita, Linda Borelius, Senior Vice President, Data Sweden, [email protected], +46 768 882 824

Solita, Tobias Persson, Account Director, Microsoft-partnerskapet, Sverige, [email protected], +46 761 254 755 

Solita, Jyrki Nurminen, Sales Director, Microsoft-partnerskapet, Finland, [email protected]+358 40 848 7055