News

Solita har nått toppen av Microsofts specialisering inom AI och maskininlärning

Published 10 Aug 2023

Reading time 2 min

Efter noggrann utvärdering har teknik-, data- och designbolaget Solita erhållit Microsofts främsta certifiering inom Azure AI- och maskininlärningstjänster. Certifiering understryker Solitas djupa kunskap och dokumenterade framgångar i att underlätta kunders användning av AI, samt att sätta upp Azure-lösningar för hela maskininlärningsprocessen och AI-baserade appar.

För att uppnå denna specialisering genomgick Solita en rigorös granskning av en oberoende tredje part som undersökte många av Solitas AI- och maskininlärningsprojekt.

”Utmärkelsen bekräftar vårt engagemang i att hjälpa våra kunder omvandla sina verksamheter med hjälp av maskininlärning och AI. Denna framgång är tack vare vårt skickliga AI-team bestående av ingenjörer, utvecklare, designers och experter från olika områden, som gemensamt arbetar för att skapa positiv förändring för våra kunder,” säger Niklas Liedholm, Affärsansvarig för Data Science och AI på Solita.

Andrew Smith, General Manager för Partner Program Management hos Microsoft, tillägger: ”Microsoft Azures specialisering inom AI och maskininlärning lyfter fram de partners som skiljer sig mest i att implementera Azure-lösningar för hela maskininlärningsprocessen och AI-baserade appar. Solita har klart demonstrerat både kompetens och expertis för att möjliggöra för sina kunder att effektivt använda AI och maskininlärning i Microsoft Azure.”

Det är inte första gången Solitas kompetens inom data och AI uppmärksammas. Bolaget har mottagit flera utmärkelser från Microsoft genom åren och blev dessutom utsedd till Microsoft Azure Data, Analytics and AI Partner of the Year för 2021 och 2022.

Tidigare under 2023 startade Solita en ny enhet dedikerad till generativ AI, som erbjuder tjänster för företag och offentliga aktörer att fullt utnyttja de möjligheter som stora språkmodeller (LLM) ger. Solita har verksamhet i sju länder.

För mer information

Solita, Tobias Persson, Business Development Lead, Data-driven Services and Microsoft Partnership, Sweden

+46 761 254 55, [email protected]