News

Solita perustaa uuden Agile Data Engine -yksikön – tähtäimessä kansainväliset SaaS-markkinat

Published 01 Mar 2022

Reading time 3 min

Teknologia-, data- ja designyhtiö Solita investoi SaaS-liiketoimintaan ja perustaa uuden Agile Data Engine -yksikön. Yhtiön ainutlaatuinen Agile Data Engine -tuote on automatisoitu DataOps-alusta pilvitietovarastojen jatkuvaan kehittämiseen ja operointiin. Tavoite on synnyttää kansainvälisiä datan hyödyntämisen menestystarinoita.

Dataohjautuvuuden merkityksen kasvaessa data- ja tietovarastointiratkaisut ovat siirtyneet yritysten ja organisaatioiden IT-arkkitehtuurien ytimeen. Datan hyödyntäminen kriittisiin liiketoimintapäätöksiin on voimakkaasti lisännyt tarpeita datan reaaliaikaisuudelle ja laadulle, luotettavuudesta ja tietoturvasta tinkimättä.

Erityisesti suurissa organisaatioissa haasteeksi koetaan tällä hetkellä ketteryyden ja kokeneiden osaajien puute. Solitan kehittämä Agile Data Engine auttaa automatisoimaan pilvitietovarastojen kehittämistä ja operointia. Suomessa kehitetty tuote on maailman mittakaavassa ainutlaatuinen kokonaisratkaisu. Nyt Solita eriyttää Agile Data Enginen omaksi, kansainvälistä kasvua tavoittelevaksi liiketoimintayksikökseen.

“Tärkein tavoitteemme on auttaa yrityksiä saamaan aiempaa nopeammin ja enemmän arvoa datakehitysinvestoinneistaan – heti ensimmäisestä päivästä lähtien. Yrityksissä ymmärretään jo hyvin datan arvo, mutta dataratkaisujen merkittävin haaste on tällä hetkellä nopeus ja ketteryys: yrityksillä voi kulua kuukausia ennen kuin arvo liiketoiminnalle pystytään selkeästi osoittamaan”, kertoo Solitan toimitusjohtaja Ossi Lindroos. “Solitan kehittämä Agile Data Engine on ‘rakettipolttoainetta’ datahankkeisiin: helposti käyttöönotettava tuote ja toimintamalli nopeampaan, automatisoidumpaan ja tehokkaampaan datan hyödyntämiseen.”

“On hienoa, että Suomesta löytyy huippuosaamista kehittää edelläkävijätuotteita myös kansainvälisen datamarkkinan tarpeisiin. Liiketoiminnallisesti Agile Data Enginen eriyttäminen omaksi yksikökseen antaa tiimille raamit kehittää SaaS-liiketoimintaa yrittäjähenkisesti vahvan vision ohjaamana”, Lindroos jatkaa.

Suomesta maailmalle – tavoitteena kansainvälinen vientituote

Solita on kehittänyt DataOps-työkalujaan ja toimintamallejaan yhdessä suuryritysten ja julkisen sektorin organisaatioiden kanssa jo yli viisi vuotta. Nyt useiden Solitan asiakkaiden jo hyödyntämä Agile Data Engine -tuote halutaan viedä maailmalle. Kasvupotentiaalia tuotteelle nähdään erityisesti Pohjois- ja Keski-Euroopassa.

“Ohjelmistokehityksen puolella DevOps-ajattelu ja -työkalut vastaavat jatkuvan toimittamisen tarpeeseen, mutta eivät kaikilta osin taivu datatekemiseen. Agile Data Engine on syntynyt tähän tarpeeseen, ja saanut erinomaista palautetta sekä suomalaisilta, että kansainvälisiltä asiakkailtamme. Tuote koetaan aidosti ainutlaatuiseksi”, kertoo Agile Data Engine -liiketoiminnasta vastaava Pasi Jalonen.

Suuryritysten suosima DataOps-alusta

Tällä hetkellä Solitan kehittämä Agile Data Engine on käytössä mm. kuudella Suomen kymmenestä suurimmasta pörssiyhtiöstä. Asiakkaisiin kuuluvat esimerkiksi Business Finland, DNA, Fortum, Ponsse ja S-ryhmä. Suomalaisyritysten lisäksi asiakkaana on jo myös asiakkaita Pohjoismaista ja muualta Euroopasta, muun muassa ISS ja Skandia.

Pilvinatiiviksi syntynyt Agile Data Engine on low-code-alusta, joka automatisoi tietovarastojen kehitystä ja operointia mahdollistaen jatkuvan toimittamisen jatkuvasti virtaavasta datasta. Agile Data Engine -tuotteesta tekee poikkeuksellisen sen kokonaisvaltaisuus – se yhdistää tarvittavia kyvykkyyksiä ja automatisoi monet toimenpiteet, jotka muuten pitäisi rakentaa yksitellen.

Uusia ominaisuuksia on kehitetty ja kehitetään jatkuvasti dataosaajien ja asiakkaiden aitojen tarpeiden pohjalta. Tuote on yhteensopiva AWS-, Microsoft Azure- ja Google Cloud -pilviympäristöjen kanssa ja tukee Snowflake-, Amazon Redshift-, Azure Synapse SQL-, Azure SQL Database- sekä Google BigQuery -tietokantateknologioita.

“Agile Data Enginen DataOps-alustalle on tällä hetkellä merkittävää ja jatkuvasti kasvavaa kysyntää sekä Solitan asiakkaissa että Suomen rajojen ulkopuolella. Asiakkaidemme liiketoiminnan jatkuvuuden ja jatkuvan kehittymisen tukemisen lisäksi haluamme samalla madaltaa tuoreempien dataosaajien kynnystä päästä kehittämään maailmanluokan dataratkaisuja tarjoamalla parhaat työkalut tukemaan heidän päivittäistä työtään”, Pasi Jalonen kertoo.

Lisätietoja:

Solita, toimitusjohtaja Ossi Lindroos, p. +358 40 750 7637, [email protected]

Solita, liiketoimintajohtaja, Agile Data Engine, Pasi Jalonen, p. +358 40 584 4076, [email protected]

Agile Data Engine (ADE) on teknologiayhtiö Solitan kehittämä automatisoitu DataOps-alusta pilvitietovarastojen jatkuvaan kehittämiseen ja operointiin. Agile Data Engine varmistaa dataratkaisujen toimituskyvyn heti ensimmäisestä päivästä alkaen ja auttaa niitä sopeutumaan jatkuvasti muuttuvaan toimintaympäristöön.