News

Solita öppnar kontor i Malmö – fortsätter expansionen i Öresundsregionen

Published 04 May 2023

Reading time 2 min

Solita fortsätter sin expansion i Öresundsregionen med ett nytt kontor i Malmö. Solita är nu 200 medarbetare i Sverige med ledande expertis inom digital transformation.

Malmökontoret invigdes den 3 maj och ligger på attraktivt läge i United Spaces lokaler i Västra Hamnen. På kontoret flyttar 15 medarbetare in och vid årets slut siktar man på att vara totalt 20 medarbetare. På Solita i Köpenhamn finns redan idag 150 medarbetare.

– Vi är både glada och stolta över hur vi fortsätter att växa och utveckla Solita. Med nya kontoret i Malmö har vi nu ett starkt fäste i hela Öresundsregionen. Solita i Danmark

växer snabbt och med närvaro på båda sidor av bron finns potential till synergier som stärker både vårt kunderbjudande och oss som arbetsgivare. Tillsammans inom Solita jobbar vi för att skapa ett smartare och bättre samhälle genom att kombinera tech med data-analys och affärsförståelse, säger Johan Thyblad, VD på Solita i Sverige.

Solita är ett renodlat konsultföretag som jobbar med digital transformation med fokus på storskalig dataanvändning, automation, AI-tillämpningar, molntjänster, applikationsutveckling och PaaS-lösningar. Vi skapar kultur, tjänster och tekniklösningar som förnyar affärsverksamheter och förändrar samhället till det bättre. Solita har 20 kontor i sex länder och består av över 1 700 experter.

Bland Solitas kunder i Sverige finns bland annat Fortum, Skanska, Skandia och Allmännyttan. Solita i Danmark arbetar med kunder som Synoptik, Nordisk Film, XL-BYG och Vestas.

Jobba med oss?

Just nu söker vi bland annat utvecklare och cloud-konsulter, läs mer om våra lediga jobb här.

För mer information

VD, Solita AB, Johan Thyblad, +46 70 673 10 08, [email protected]

RekryteringDirector, Talent Acquisition Sweden, Sara Lindström, +46 73 554 54 09, [email protected]