News

Solita laajentaa Tanskassa – ostaa it-tähti Commentorin

Published 08 Apr 2022

Reading time 3 min

Teknologia-, data- ja designyhtiö Solita julkisti tänään ostaneensa tanskalaisen it-konsultointiyhtiö Commentor A/S:n. Yhdistymisen myötä Solita työllistää lähes 200 teknologia- ja data-ammattilaista Tanskassa, ja yhteensä yli 1500 kuudessa maassa. Yhteisenä tavoitteena yrityksillä on rakentaa Pohjois-Euroopan johtava teknologiayhtiö, jonka ytimessä ovat huippuluokan teknologiaosaaminen ja inhimillinen, tasapainoinen työkulttuuri.

Commentor on yksi Tanskan suurimmista yksityisomisteisista IT-yrityksistä. Yritys työllistää tällä hetkellä yli 145 henkilöä Tanskassa. Viimeisen viiden vuoden ajan Commentor on kasvanut vuosittain yli 25 %, ja ComputerWorld on valinnut sen Tanskan nopeimmin kasvavaksi IT-konsultointiyritykseksi sekä vuosina 2020 että 2021. Commentorin liikevaihto oli 15,5 MEUR (115 MDKK).

Solitan laajaa teknologia-, data- ja konsultointipalvelujen tarjoomaa täydentävä Commentor kehittää ohjelmistoja ja IT-ratkaisuja suurille yrityksille ja organisaatioille. Yrityksen asiakkaisiin kuuluvat mm. Tanskan verovirasto ja Synoptik, joka on yksi Tanskan markkinoiden johtavista optikkoketjuista.

“On hienoa, että Commentor markkinahaastajana on herättänyt kansainvälistä kiinnostusta. Yrityksen myyminen ei pitkään ollut vaihtoehto minulle, mutta innostavat kasvunäkymät ja yhteiset intressimme Solitan kanssa vakuuttivat minut siitä, että ajoitus oli oikea”, kertoo Commentorin toimitusjohtaja Michael Hove ja jatkaa:

“Solita on aina ollut erittäin valikoiva yritysjärjestelyissään ja tälläkin kertaa käytimme paljon aikaa tutustuaksemme toisiimme ja varmistaaksemme kulttuuriemme, visiomme ja asiakaskuntamme yhteensopivuuden. Olen varma siitä, että Solita on Commentorille loistava kumppani.”

Toiminta laajenee Tanskassa

Yhdessä Commentorin kanssa Solitalla on Tanskassa lähes 200 ohjelmistokehityksen, data- ja pilviratkaisujen osaajaa. Solita yhdistyi tanskalaisen data-analytiikkaan ja strategiakonsultointiin keskittyvän Intellishoren kanssa vuonna 2021.

“On hienoa yhdistää voimamme Commentorin kanssa. Jaamme innostavan visiomme teknologian huippuosaamisen ja inhimillisen työelämän rakentamisesta. Yhdessä voimme tarjota tanskalaisille ja kansainvälisille asiakkaillemme erittäin kilpailukykyisen palvelutarjooman Pohjoismaissa”, kommentoi Solitan toimitusjohtaja Ossi Lindroos.

Kaupan jälkeen Solita työllistää yli 1500 osaajaa Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa, Virossa, Belgiassa ja Saksassa. Yrityksen liikevaihto ylitti 150 miljoonaa euroa vuonna 2021. Solitan asiakkaisiin kuuluvat mm. Kone, Ponsse, S-ryhmä, UPM, Vestas ja Skandia. Solita on vastannut mm. Suomen Koronavilkku– ja koronapassin lukija -sovelluksista yhteistyössä THL:n kanssa.

Lisätietoja:

Commentor, toimitusjohtaja Michael Hove, p. +45 2999 2071, [email protected]

Solita, toimitusjohtaja Ossi Lindroos, p. +358 40 750 7637, [email protected]

Median lisätiedot ja haastattelupyynnöt: Solita, viestintäjohtaja Minna Pinola, p. +358 40 5166 024, [email protected]

Commentor on nopeasti kasvava tanskalainen IT-konsulttiyritys, joka toimittaa räätälöityjä ​​liiketoimintakriittisiä ohjelmistoratkaisuja. Commentorilla on vahva osaaminen IT-hankkeiden projektinhallinnassa ja olemassa olevien liiketoimintamallien virtaviivaistamisessa. Yhtiö tarjoaa myös konsulttipalveluja esimerkiksi integraatioihin, pilven hyödyntämiseen, IoT-ratkaisuihin sekä sovellusten hallintaan.

Commentor on viime vuosina kasvanut merkittävästi, noin 25 % vuodessa, ja yritys on valittu Tanskan nopeimmin kasvavaksi IT-konsultointitaloksi vuonna 2020 ja 2021. Tunnustuksen myöntää tanskalainen teknologialehti ComputerWorld. Yritys työllistää tällä hetkellä yli 145 henkilöä Tanskassa kolmella paikkakunnalla ja jatkaa laajentumistaan.

Solita on suomalainen teknologia-, data- ja designyritys. Valjastamme ihmisymmärryksen ja älykkäät teknologiaratkaisut palvelemaan parempaa elämää. Olemme muutosvoima, joka luo uusia toimintatapoja, palveluja ja teknologiaratkaisuja uudistaen yrityksiä ja yhteiskuntaa. Solita työllistää jo yli 1300 strategisen konsultoinnin, palvelumuotoilun, ohjelmistokehityksen, AI- ja analytiikkaratkaisujen sekä pilvipalvelujen asiantuntijaa Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa, Virossa, Saksassa ja Belgiassa.