News

Solita först i Norden att bli Snowflake Elite Service Partner

Published 11 Jan 2023

Reading time 3 min

Teknik-, data- och designföretaget Solita har som första företag i de nordiska länderna, Belgien och Estland uppnått Snowflakes Elite Service Partner-status, vilket är den högsta nivå som går att nå som service partner. Erkännandet ges till Solita baserat på företagets omfattande och högkvalitativa expertis inom datalösningar och omfattningen av den molnbaserade dataverksamheten.

Solita och Snowflake har samarbetat sedan 2017, med det gemensamma målet att hjälpa företag att utnyttja sin data mer effektivt. Till Solitas kunder hör till exempel Tele 2, Fortum, Ponsse, DNA (en del av Telenor) och Finavia.

Erkännande av expertis i världsklass

Det finns bara sju Snowflake Elite Service Partners i Europa, och drygt 30 över hela världen. Solita har närmare 50 certifierade Snowflake-konsulter och en stor mängd framgångsrika kundcase. Tillsammans med Snowflake har Solita hjälpt många kunder att bygga datalösningar som driver innovation och tillväxt.

”Vi är förstås väldigt glada över detta, våra experter brinner för att ständigt ligga i framkant när det gäller den senaste data- och molntekniken och jag är väldigt stolt över att deras hårda arbete erkänns på det här sättet, kommenterade Johan Thyblad, VD för Solita i Sverige och fortsätter, ”vi är än så länge bara i början av dataeran, under de närmaste åren kommer det att bli tydligt att de företag som förstår värdet av data och dessutom har förmågan att utnyttja sin data i affärsutvecklingen kommer att bli vinnare.”

Föregångare i branschen

Den tekniska utvecklingen har inneburit att företag nu har mer data till sitt förfogande att samla in, använda och utnyttja. De datadrivna möjligheterna i till exempel produktutveckling och tillverkning samt affärs- och tjänsteutveckling är obegränsade. För att påskynda sin datadrivna utveckling väljer många företag nu att utnyttja molnet i sina datalösningar. Solita har ett av de största teamen av dataexperter i Norden, som hjälper företag att dra nytta av de mest innovativa teknologierna, såsom Snowflake Data Cloud.

”Vi är mycket glada över att erkänna Solita som första och enda Elite Services Partner i Norden. Tillsammans kommer vi att fortsätta att hjälpa våra kunder att påskynda sin datatransformation med beprövad teknik och moderna arbetssätt”, kommenterade Dan Öhlander, Regional Vice President för Snowflake.

Snowflake Data Cloud är en molnbaserad lösning för datalagring, data lakes, data engineering, data science, utveckling av dataapplikationer och säker delning och konsumtion av delad data. Till det kan Solita addera sin Snowflake-kompatibla Agile Data Engine, en SaaS-plattform som hjälper till att automatisera utvecklingen och driften av dataplattformen och därmed fungera som DataOps Cloud. Både Data Cloud och DataOps Cloud är kompatibla med en mängd olika molnplattformar, inklusive Google Cloud Platform, AWS och Microsoft Azure.

Snowflake, som har vuxit snabbt de senaste åren, växte med mer än 100 procent till 1,1 miljarder dollar under hela räkenskapsåret 2022.

Utöver tjänster relaterade till datalagring och hantering inkluderar Solitas tjänster till exempel strategisk rådgivning, tjänstedesign, mjukvaruutveckling, AI och analyslösningar samt moln- och integrationstjänster. Med över 1 500 anställda fortsätter Solita att växa stadigt i Finland, Sverige, Danmark, Estland, Belgien och Tyskland.

Läs mer om Solitas företagskultur och lediga tjänster.

Läs mer om Solitas Agile Data Engine.

För mer information kontakta:

Johan Thyblad, VD, Solita, tel + 46 70 674 10 08, [email protected]

Dan Öhlander, Regional Vice President Nordics, Snowflake, tel. +46 72 216 2281, [email protected]

Om Solita

Solita är ett snabbväxande digitalt transformationsföretag som drivs av teknik, data och mänsklig insikt. Vi hjälper företag och samhällen att förnya sig med effekter som varar. Våra tjänster sträcker sig från strategisk rådgivning till tjänstedesign, affärsutveckling, data, AI & analys samt moln- och integrationstjänster. Solita grundades 1996 och sysselsätter nu över 1500 digitala affärsspecialister i Sverige, Finland, Danmark, Estland, Tyskland och Belgien.

Solita Snowflake Partner Elite logo