News

Etsitkö puhujia tapahtumiin? Solita julkisti puhujalistan vuodelle 2024 

Published 07 Mar 2024

Reading time 2 min

Etsitkö kiinnostavia puhujia teknologia-alalta? Solita on julkaissut listan vuoden 2024 asiantuntijapuhujistaan. Puhujien erikoisalaa ovat muun muassa teknologian kehitys ja tietoturva, dataratkaisut ja dataohjautuva liiketoiminta, design ja palvelumuotoilu sekä johtajuusteemat liittyen esimerkiksi kasvuun, kansainvälistymiseen ja yrityskulttuuriin. Teknologia-alalle poikkeuksellisesti enemmistö puhujista on naisia.

Solitan vuoden 2024 puhujalistalta löytyy lähes 50 puhujaa, mukaan lukien yli 25 naista, ja lista täydennetään jatkuvasti. Puhujien aihevalikoima sisältää laajasti aiheita esimerkiksi teknologian kehitykseen, dataohjautuvuuteen, tekoälyyn ja generatiiviseen tekoälyyn, pilvipalveluihin, sekä kasvun ja yrityskulttuurin johtamiseen liittyen.

IT-ala kaipaa lisää naisääniä

Solita haluaa haastaa kaikki teknologiayritykset mukaan nostamaan esiin myös alan naisosaajia. Solita, joka työllistää tällä hetkellä yli 2 000 teknologia-alan ammattilaista Euroopassa, palkittiin äskettäin maailman kolmanneksi parhaana työpaikkana naisille Women in Tech -kilpailussa.

Teknologia-ala on viime vuosien aikana herännyt laajasti tarpeeseen vahvistaa alan monimuotoisuutta, mikä on näkynyt myös haluna löytää lisää naispuolisia puhujia alan tapahtumiin. Tämä on johtanut myös ylilyönteihin kansainvälisissä teknologiatapahtumissa, joissa naisten määrää on kasvatettu keksityillä naisasiantuntijoilla, kuten Anna Boykon tapauksessa.

“Olemme superylpeitä Solitan ammattilaisista, joilla on maailman mittaluokassakin korkeatasoista ja kysyttyä osaamista. Kokosimme puhujalistan, jossa on mukana useita teknologia-alan naispuolisia huippuasiantuntijoita tehdäksemme puhujien löytämisestä entistä helpompaa. Haluamme kannustaa myös muita teknologia-alan yrityksiä tuomaan esille osaajiaan laajasti, ja varmistamaan, että miesvaltaisella alalla myös naisten osaaminen tulee näkyväksi”, kommentoi Solitan viestintäjohtaja Minna Pinola.

Puhujia monipuolisista aiheista

Solitan puhujalista sisältää puhujia muun muassa seuraavista aiheista:

  • Teknologia-, data- ja tekoäly (mukaanlukien generatiivinen AI)
  • Liiketoiminta ja johtajuus
  • Yrityskulttuuri ja kasvu
  • Design ja strategia

Lue lisää

Etsitkö puhujia tapahtumaan? Solitan puhujalista 2024 
Lue tiedote englanniksi

Lisätietoja

Minna Pinola, viestintäjohtaja, +358 40 5166 024, [email protected] 

  1. Business