News

Solita vinner stort ramavtal med Inera/1177

Published 04 May 2022

Reading time 2 min

Teknik-, data- och designföretaget Solita tecknar ramavtal med Inera på 2,7 miljarder kronor, tillsammans med sju andra aktörer. Större delen av Ineras tjänster omfattas av upphandlingen, inklusive viktiga nationella tjänster som 1177. Avtalet sträcker sig över flera år.

Inera ägs av kommuner, regioner och SKR Företag och har som uppdrag att skapa förutsättningar för att digitalisera välfärden, genom att förse ägarna med gemensam digital infrastruktur och arkitektur. Inera har utsett Solita till ett av de bolag som under de närmaste åren ska vara med och säkerställa utveckling och förvaltning av bolagets applikationer.

– Vi är glada och stolta över att vi vinner ett ramavtal med en så viktig kund som Inera och 1177, vars tjänster påverkar så många människor. För oss på Solita är det viktigt att vara med och bidra till ett bättre samhälle och vi satsar mycket på hälsa och välbefinnande, säger Per Torell, affärsansvarig på Solita AB. Vi har visat vår kompetens på området, inte minst genom Coronablinkern, en applikation som gör det lättare att bryta smittokedjorna. Applikationen skapades av Solita i Finland på uppdrag av Institutet för välfärd och hälsa (THL). Den blev en stor succé och det var en av de bidragande orsakerna till att vi fick det här avtalet med Inera.

– Solita leder också forskningsprojekt inom mjukvaruutveckling för medicinska tillämpningar, RegOps, säger Risto Kaikkonen, Director of Solita Health.

– För oss är det extra glädjande att vinna eftersom vi är innovativa och snabbväxande inom hälsosektorn. Jag är stolt över vårt team som har arbetat hårt för att åstadkomma detta. Vi ser fram emot att bidra i Ineras digitaliseringsresa, säger Johan Thyblad, VD Solita AB.

Bland Solitas kunder finns bland annat Socialstyrelsen, Allmännyttan, Försäkringskassan, Finlands riksdag, DigiFinland, THL samt kunder inom specialist- och allmänvård.

Solita fortsätter att växa stadigt och rekryterar just nu till sina kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö – här finns alla lediga jobb.

Ytterligare information:

Per Torell, Director, Solita AB, +46 736 50 12 95, [email protected]

Johan Thyblad, VD, Solita AB, +46 706 73 10 08, [email protected]

Risto Kaikkonen, Director, Solita Health, +358 41 5368745, [email protected]

Om Solita

Solita är ett snabbväxande digitalt transformationsföretag som drivs av teknik, data och mänsklig insikt. Våra tjänster sträcker sig från strategisk rådgivning till tjänstedesign, digital utveckling, data, AI & analys, moln- och integrationstjänster. Solita grundades 1996 och sysselsätter nu över 1 500 digitala affärsspecialister i Finland, Sverige, Estland, Tyskland, Danmark och Belgien.