News

Solita avaa uuden toimiston Tarttoon – vauhdittaa kasvua Virossa 

Published 05 May 2022

Reading time 2 min

Teknologia-, data- ja designyhtiö Solita jatkaa kasvua Virossa avaamalla toimiston Tarttoon. Nopeasti kasvavalla Solitalla on entuudestaan jo toimisto Tallinnassa, ja nyt yli 1500 ohjelmistokehityksen, datan ja pilvipalvelujen osaajaa Pohjois-Euroopassa. Solita etsii Tartosta ja Tallinnasta lisää sekä kokeneempia, että junior-koulutusohjelmista kiinnostuneita IT-osaajia.

Teknologia-, data- ja designyhtiö Solita on avannut toimiston yliopistokaupunki Tarttoon Virossa. Kokeneiden asiantuntijoiden rekrytoinnin lisäksi Solita vauhdittaa Viron kasvuaan käynnistämällä Solita Academy -ohjelmia uransa alkuvaiheessa oleville asiantuntijoille sekä uranvaihtajille.

“Tarton yliopiston läheisyys tekee tästä historiallisesta kaupungista meille erityisen hienon uuden toimipisteen. Aloitamme syksyllä sekä Solita akatemia -ohjelmat sekä data- että ohjelmistokehitysammattilaisille ja uranvaihtajille”, iloitsee Solitan Viron maajohtaja Märt Ridala.

Solita jatkaa kasvutarinaansa Pohjois-Euroopassa ja sillä on nyt yli 1 500 asiantuntijaa kuudessa maassa – Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa, Virossa, Saksassa ja Belgiassa. Virossa Solita työllistää tällä hetkellä yli 30 henkilöä Tallinnassa ja aikoo rekrytoida ainakin kymmenen asiantuntijaa Tarttoon vuoden loppuun mennessä.

”Olen iloinen, että jatkamme vakaata kasvuamme Pohjois-Euroopassa ja Solitan nimi aletaan tunnistaa myös Virossa. Virolaiset työntekijämme ovat arvostaneet Solitan ihmiskeskeistä yrityskulttuuria – inhimilllisyys ja solitalaisten jatkuvan oppimisen ja kasvun mahdollistaminen on menestyksemme avain”, kommentoi Solitan toimitusjohtaja Ossi Lindroos.

Joustavaa hybridiarkea

Solitan työntekijät niin Virossa kuin muissa maissa työskentelevät hybridimoodissa, eli voivat pitkälle valita itselleen sopivimman sijainnin työnteon ja henkilökohtaisen elämän tarpeiden mukaan. Solita on aiemmin palkittu Suomen vuoden työnantajana inhimillisestä, rennosta työkulttuuristaan, ja hybridityöskentely oli yrityksessä arkea jo ennen koronaviruspandemiaa.

“Hybridityöskentely on uusi normaali. Asiantuntijamme voivat tehdä etätöitä, mutta myös hyödyntää toimiston mahdollisuudet kollegojen tapaamiseen, ideointiin tai vaan paetakseen arjen yksitoikkoisuutta. Solita tarjoaa virolaisille osaajille innostavia ja kansainvälisiä hankkeita, ja mahdollisuuden työskennellä kansainvälisten asiakkaiden ja tiimikavereiden kanssa, niin kotoa käsin kuin toimistolla”, kertoo Solitan Märt Ridala.

Kasvu Virossa jatkuu

Solita jatkaa kasvuaan Virossa ja rekrytoi muun muassa integraatioasiantuntijoita, ohjelmistokehittäjiä, data-arkkitehtejä, pilviasiantuntijoita sekä data engineerejä Virossa sekä muissa maissa. Lue lisää Solitan avoimista työpaikoista. Syksyllä 2022 Solita järjestää Virossa yliopistosta valmistuville sekä uranvaihtajille Solita Data Akatemian, johon hakuaika on juuri käynnistynyt. Vastaavat Dev- ja Data-akatemiat järjestetään myös Suomessa.

Lisätietoja:

Solita, Country Director Märt Ridala, +372 5134 833, [email protected]

Solita, Maarika Pukspuu, Talent Acquisition Specialist, Estonia, +372 5308 4040, [email protected]

Solita on suomalainen teknologia-, data- ja designyritys. Valjastamme ihmisymmärryksen ja älykkäät teknologiaratkaisut palvelemaan parempaa elämää. Olemme muutosvoima, joka luo uusia toimintatapoja, palveluja ja teknologiaratkaisuja uudistaen yrityksiä ja yhteiskuntaa. Solita työllistää jo yli 1500 strategisen konsultoinnin, palvelumuotoilun, ohjelmistokehityksen, AI- ja analytiikkaratkaisujen sekä pilvipalvelujen asiantuntijaa Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa, Virossa, Saksassa ja Belgiassa

Solita-Tartu-Enterprise-Estonia-logos

Solita Tartu üksuse rajamist ja kasvatamist toetatakse EAS-i tugiteenus- ja arenduskeskuste toetuse meetmest 200 000euro ulatuses.