News

Solita välkomnar Anders Hedfalk som expert och ansvarig för retaildomänen i Sverige

Published 16 Apr 2024

Reading time 2 min

Teknik-, data- och designföretaget Solita har utsett Anders Hedfalk till expert och ansvarig för retaildomänen samt som konsult inom digital transformation. Detta steg markerar Solitas fortsatta satsning på retailsegmentet, vilket förstärktes i slutet av förra året med förvärvet av retailexperten Future Mind. 

Solita, med över 200 anställda i Sverige och över 2 000 i Europa, arbetar idag med många ledande retailkunder inom dagligvaror, servicehandel, apotek, mode och möbler.

Anders Hedfalk har över 30 års branscherfarenhet från de flesta ledande varumärken inom svensk handel och internationella examina från både Chalmers tekniska högskola och Harvard Business School. Anders kommer att utveckla och påskynda digital innovation inom svensk retail.

– Jag har inspirerats av Solitas utveckling och tillväxt under en tid. Solita är en energisk organisation som är perfekt positionerad för vart vår bransch är på väg och har en mycket tilltalande företagskultur präglad av välmående och hälsa, kontinuerligt lärande och agila arbetssätt. Jag är glad över att få vara en del av vårt team i Sverige och bidra med min erfarenhet även till våra internationella team, säger Anders Hedfalk.

Solita Retail: Retailbranschen stärks av data och digital transformation

Solitas satsning på retailsegmentet visar sig även i förvärvet av den europeiska retailexperten Future Mind i slutet av förra året, ett prisbelönt teknikföretag som specialiserat sig på mobila, digitala och e-handelslösningar.

Solita ser potential i att öka sitt engagemang inom retail med befintliga och nya kunder.

– Det är fantastiskt att välkomna en så erfaren retailexpert som Anders ombord på vår tillväxtresa i Sverige. Hans stora erfarenhet inom detaljhandeln förändrar spelplanen för vårt team. Med Anders ombord har vi någon som kan hjälpa våra kunder att skapa innovativt värde ur detaljhandelsdata, från datadrivna tjänster till att förbättra effektiviteten i kärnverksamhetens processer, säger Johan Torstensson, vd för Solita i Sverige.

Solita har i dag ett team på över 200 experter i Sverige och arbetar med ledande företag inom Industri, Bank & Försäkring, Handel, Hälsa & Sjukvård, Bank och Försäkring. Känt för sin humana företagskultur, fick företaget nyligen utmärkelse för Most Human-centric Workplace och rankades på tredje plats i The Best Workplaces for Women in Tech globalt.

För mer information

Solita AB, Anders Hedfalk, ansvarig retaildomän och branschexpert, Sverige, [email protected], +46 706 051 016

Solita AB, Johan Torstensson, vd, Solita i Sverige, [email protected], +46 722 44 91 08