News

Solita julkisti toimialapilviratkaisun terveyden ja hyvinvoinnin toimialalle

Published 27 May 2024

Reading time 2 min

Teknologia-, data- ja designyhtiö Solitan terveydenhuoltoon keskittynyt Solita Health julkisti tänään innovatiivisen terveydenhuoltoalan pilvipalvelukonseptin. Uusi Solita Industry Cloud for Health -palvelukonsepti tarjoaa kokonaisvaltaisen ratkaisun digitaalisten palveluiden tietoturvalliseen kehittämiseen ja tuottamiseen julkisilta pilvialustoilta, kuten AWS, Microsoft Azure ja Google Cloud Platform.  

Solita Industry Cloud for Health on suunniteltu vastaamaan terveydenhuollon tiukkoihin vaatimuksiin tarjoamalla pilveen toimialakohtaista hallittavuutta, tietoturvaa ja -suojaa.

”Solita Industry Cloud for Health tarjoaa asiakkaillemme joustavia, innovatiivisia ja testatun toimivia käytäntöjä. Toimialapilvi ei ole vain teknologiaa, vaan se on myös valmiita toimintamalleja ja käytäntöjä: näin toimialan organisaatiot pääsevät hyödyntämään käytännönläheisesti pilvialustoja. Pilvialustat mahdollistavat joustavamman IT-arkkitehtuurin ja nopeamman mukautumisen muuttuvaan ympäristöön ja asiakastarpeisiin”, avaa Solita Healthin johtaja Risto Kaikkonen palvelun hyötyjä.

Solita Industry Cloud for Health on suunniteltu täyttämään sekä kansallisen pilvipalvelujen turvallisuuden arviointikriteeristön (PiTuKri) että palvelun näkökulmasta keskeisten terveydenhuoltoalan kansainvälisten standardien (ISO 13485 ja ISO 27001) vaatimukset. Toimialaan erikoistunut palvelukonsepti tarjoaa vertaansa vailla olevan yhdistelmän teknologiaa ja toimintamalleja, jotka avaavat uusia mahdollisuuksia terveydenhuoltoalan organisaatioille pilvipalvelujen hyödyntämiseen.

Vaikuttavuutta ja varmuutta toimialapilvestä

Solita Healthin innovatiivinen palvelukonsepti on jo osoittanut arvonsa useissa suomalaisissa terveystoimialan organisaatioissa, tukemalla sekä kustannuksia säästäviä toiminnantapamuutoksia, että resurssien entistä vaikuttavampaa käyttöä. Nyt Solita Industry Cloud for Health ansiosta terveydenhuollon organisaatiot voivat parantaa palveluidensa laatua ja saatavuutta, samalla optimoiden palvelujen käyttöä. Uusi palvelukonsepti yhdistää teknologian ja toimintamallit niin, että organisaation määrittämät vaatimukset toteutuvat kaikissa pilvessä ajettavissa palveluissa.

Vaatimukset haltuun modernilla ratkaisulla – ihmisiä unohtamatta

Solita Industry Cloud for Health tarjoaa suunnitellun transformaatiomallin, joka auttaa asiakkaita saavuttamaan asetetut tavoitteet palveluiden harmonisoinnissa unohtamatta ihmisiä osana muutosta. Asiakkaille tämä edustaa merkittävää askelta kohti tulevaisuuden terveydenhuoltoa, jossa teknologia ja ihmislähtöisyys kohtaavat tuottaakseen entistä vaikuttavampia tuloksia.

”Toimialakohtaiset vaatimukset korostuvat ja kiristyvät jatkuvasti – terveydenhuoltoalan vaatimuksiin vastaaminen vaatii kohdennettuja palveluja, ja Solita Industry Cloud for Health vastaa tähän tarpeeseen.”, sanoo hyvinvointialueiden palveluista vastaava liiketoimintajohtaja Antti Brunni.

“Muun muassa tutkimus- ja konsultointiyritys Gartner on nostanut toimialakohtaiset pilvipalvelualustat (Industry Cloud Platforms) yhdeksi merkittävimmistä teknologiatrendeistä tälle vuodelle, ja Solita on tässä kehityksessä nyt edelläkävijänä ensimmäiseksi terveydenhuollon toimialalla. Pilvitoimittajat tuovat teknologian, mutta me teemme siitä organisaatiolle käytettävää”, sanoo Solitan pilvipalveluiden kehityksestä vastaava Kimmo Kekkonen.

Solita Health kehittää palvelutarjontaansa aktiivisesti yhteistyössä pilvikumppaneiden (Amazon, Microsoft, Google) kanssa asiakkaidensa eduksi.

Lue lisää

Solita palvelut terveyden ja hyvinvoinnin toimialalle.

Lisätietoja