News

Solita jatkoi vahvaa kasvua vuonna 2023 – myös vuosi 2024 käynnistyi positiivisesti

Published 03 Jun 2024

Reading time 4 min

Solita jatkoi vakaata kasvuaan sekä liikevaihdon, kannattavuuden, palveluvalikoiman että maantieteellisen läsnäolonsa näkökulmista vuonna 2023 aiempaa haastavammista talousnäkymistä huolimatta. Hyvän liiketoiminnallisen suorituskyvyn lisäksi yritys sai useita palkintoja inhimillisestä yrityskulttuuristaan sekä ennätysmäärän työhakemuksia. 

Yhtiö työllistää nyt lähes 2100 digitaalisen transformaation ammattilaista yhdeksässä Euroopan maassa.

Teknologia-, data- ja designyhtiö Solitan pro forma -liikevaihto vuonna 2023 oli 237 miljoonaa euroa, mikä tarkoittaa tervettä kaksinumeroista orgaanista kasvua. Yhtiö on aloittanut myös vuoden 2024 jatkaen kannattavaa kasvuaan. Yrityksen liiketoiminta-alueista voimakkaimmin kasvoivat data-, tekoäly- ja pilvipalvelut.

“Olen todella ylpeä kaikista solitalaisista ympäri Eurooppaa: olemme onnistuneet asiakasodotusten ylittämisessä ja aikaansaamaan positiivista vaikutusta asiakasyhtiöidemme liiketoiminnassa. Tulosten aikaansaaminen ja tyytyväiset asiakkaat ovat avain menestyksemme jatkumiseen”, kommentoi Ossi Lindroos, Solitan toimitusjohtaja. “Keskitymme hyödyntämään uusimpia teknologisia edistysaskeleita asiakkaidemme hyväksi ja odotamme Solitan palveluiden kysynnän jatkuvan vuonna 2024, erityisesti AI-, data- ja pilvitransformaation alueilla.”

Viime vuosina Solita on kasvanut Pohjois-Euroopan suurimmaksi datakonsultointiyritykseksi, ja se työllistää yli 700 data- ja tekoälyosaajaa. Data- ja AI-palveluiden lisäksi Solita tarjoaa asiakkailleen strategiakonsultointia ja palvelumuotoilua, sekä ohjelmistokehitys-, pilvi- ja integraatiopalveluja. Yrityksen asiakkaisiin lukeutuu useita Suomen ja Euroopan johtavia yrityksiä, kuten Kone, Outokumpu, Ponsse, S-ryhmä, ja Colruyt Group, sekä julkisen alan toimijoita, kuten HSL, Kela, NATO ja Fintraffic.

Solitan vuoden 2023 kohokohdat

 • Yritysosto Puolassa: Solita yhdisti voimansa palkitun puolalaisen teknologiayhtiö Future Mindin kanssa. Future Mind on erikoistunut mobiiliratkaisuihin ja sähköiseen kaupankäyntiin (e-commerce).
 • Maantieteellinen laajentuminen: Puolan lisäksi yritys laajensi myös toimintaansa Norjaan ja avasi vuoden 2023 aikana uusia toimipisteitä Malmössa (Ruotsi), Gentissä (Belgia), Münchenissä ja Berliinissä (Saksa).
 • Tyytyväiset työntekijät: Solitan Employee Net Promoter (eNPS) -arvo nousi ennätyskorkeaan arvoon 77. Yhtiö sijoittuu Euroopan top 5 % teknologiayritysten joukkoon (lähde: Peakon).
 • Henkilöstöomistajat: Solita toivotti tervetulleeksi uusia henkilöstöomistajia. Yrityksellä on nyt lähes 700 henkilöstöosakkeenomistajaa.
 • Generatiivinen tekoäly: Toukokuussa 2023 Solita perusti uuden Generative AI Studion johtamaan uuden liiketoiminta-alueen kehitystä ja siirtymistä uusiin, AI-pohjaisiin työskentelytapoihin.
 • Palkintoja työnantajuudesta ja yrityskulttuurista. Solita sai useita palkintoja poikkeuksellisesta sitoutumisestaan inhimilliseen, moderniin yrityskulttuuriin ja työympäristön kehittämiseen:
 1. Maailmanlaajuisen WomenTech Network valitsi Solitan maailman kolmanneksi parhaaksi teknologia-alan työpaikaksi naisille

 2. Inhimillisin työyhteisö
 3. Sijoittuminen TOP10 halutuimpien työnantajien joukkoon
 4. Hyvän työympäristön palkinto
 • Teknologiakumppanien tunnustukset: Solita sai useita tunnustuksia teknologiakumppaneiltaan, kuten Microsoftin harvinaisen AI and Machine Learning in Microsoft Azure Specialization -tunnustuksen tekoäly- ja koneoppimisratkaisujen syvällisestä osaamisesta, sekä Google Cloud Infrastructure Specialization -tunnustuksen parhaasta mahdollisesta osaamisesta pilvi-infrastruktuuripalveluissa.
 • Vahva työnantajakuva: Solita sai yli 33 000 työhakemusta ja toivotti tervetulleeksi 465 uutta työntekijää vuonna 2023, mukaan lukien useita yhtiöön palaavia työntekijöitä.
 • Brändin yhtenäistäminen: Tanskassa osaksi Solitaa yrityskaupan kautta aiemmin liittynyt Commentor A/S otti käyttöön nimen Solita A/S. Solitan toinen tanskalainen tytäryhtiö Intellishore jatkaa alkuperäisellä nimellään.

Katse tulevaan – vuosi 2024 starttasi positiivisesti

Myös vuosi 2024 on alkanut Solitalle positiivisissa merkeissä. Taloudellisesti yritys on jatkanut tasaista kaksinumeroista kasvua. Vuoden alusta lähtien Solita on rekrytoinut lähes 200 uutta työntekijää. Haastavasta ympäristöstä huolimatta Solita näkee markkinoiden alkavan vähitellen elpyä vuoden toisella puoliskolla ja odottaa vahvaa vuotta.

Solitan alkuvuoden kohokohtia tammi-huhtikuulta:

 • Laajentuminen Sveitsiin: Solita laajensi toimintaansa avaamalla uuden toimipisteen Zürichiin.
 • Generatiiviseen tekoälyyn liittyvät investoinnit ja asiakashankkeet:
 1. Solita laajensi Generative AI Studionsa toimintaa perustamalla GenAI Labin

 2. Yhtiöllä on käynnissä useita uraauurtavia asiakashankkeita liittyen generatiiviseen tekoälyyn, kuten esimerkiksi Gen AI Twin -hanke kiinteistöpalveluyhtiö ISS:n kanssa.
 3. Lisäksi Solita jatkoi innovatiivisten AI-ratkaisujen toimittamista asiakkaille, kuten Kela, NATO ja Outokumpu.
 • Kestävä kehitys: Solita julkaisi ensimmäisen kattavan kestävän kehityksen raporttinsa, joka tiivistää yhtiön vastuullisen sitoutumisen liiketoimintaan, työnantajuuteen ja ihmisiin, sekä kestävään toimintaan ympäristön näkökulmasta.
 • Solita Retail -osaamisyksikön julkistaminen: Solita perusti kansainvälisen osaamisyksikön tukemaan vähittäiskaupan liiketoiminnan kehitystä ja avainasiakkaita, kuten Colruyt Group, S-ryhmä, Synoptik ja Readly. Lisäksi Solitalla on erikoisosaajatiimejä julkisten palveluiden, terveydenhuollon ja hyvinvoinnin, teollisuuden, puolustus- ja turvallisuus-, sekä liikenteen toimialoille.
 • Googlen ja Microsoftin tunnustukset: Solita sai tunnustuksen Google Cloud Sales Partner of the Year -kumppanina Suomessa ja yhtiö valiittiin Microsoft Responsible AI Center -kumppaniksi Tukholmassa.
 • Palkittu työnantaja: Solita palkittiin monimuotoisena työpaikkana (Diverse Workplace) ja terveyttä edistävänä työpaikkana (Health-promoting Working Environment).

Lue lisää osoitteessa www.solita.fi ja seuraa matkaamme LinkedInissä.

Lisätietoja

Solita Oy, Ossi Lindroos, CEO, [email protected], +358 40 750 7637

Mediayhteydet ja haastattelut

Solita, Minna Pinola, viestintäjohtaja, [email protected], +358 40 5166 024