News

Solita har nu fler än 660 anställda som äger aktier i bolaget

Published 28 Feb 2023

Reading time 2 min

Teknik-, data- och designföretaget Solita har genomfört sin tredje aktieägarrunda för anställda. Solita har nu fler än 660 anställda som äger aktier i bolaget. Möjligheten att investera i företaget var öppen för alla företagets 1 600 anställda i Finland, Sverige, Danmark, Belgien, Tyskland och Estland.

Företaget genomförde sitt första aktieägarprogram för anställda 2018. Apax Digital Fund, en teknikfokuserad global kapitalfond under rådgivning av det globala riskkapitabolaget Apax Partners, anskaffade en majoritetsdel i Solita i juni 2018 för att hjälpa företaget att accelerera tillväxten och expandera internationellt. Företagsledningen fortsatte också som aktieägare.

– Solitas framgångar börjar med våra anställda, och vi var glada över att kunna erbjuda alla våra anställda världen över den här investeringsmöjligheten. Jag är mycket nöjd med att 660 ”Solitaner” har valt att investera i företaget, det är en stark signal om förtroende och engagemang för våra gemensamma framgångar framöver, säger Solitas CEO Ossi Lindroos.

Solita har en fortsatt stabil tillväxt och lönsamhet. Företaget har för tillfället 20 kontor i sex länder och består av över 1 600 experter inom digital transformation specialiserade på strategisk konsultverksamhet och servicedesign, programvaruutveckling, data och analys samt molntjänster och anslutna tjänster. Bland Solitas kunder märks Fortum, Skanska, Skandia, Allmännyttan, Tradera, Kone, UPM och Finnair.

Se lediga tjänster hos Solita.

Mer information

Solita, Ossi Lindroos, CEO

Tel. +358 40 750 7637, [email protected]