News

Solita etablerar utvecklingsenhet i Sverige

Published 09 Nov 2022

Reading time 2 min

Solita, ett nordiskt teknik-, data- och designföretag, visar fortsatt stark tillväxt i Sverige. Solita är ett av de största mjukvaruutvecklingsföretagen i Finland och satsar nu på mjukvaruutveckling även i Sverige. Företaget planerar att engagera över 40 utvecklare under nästa år.

Trots Covid 19-pandemin och dagens turbulenta marknadsläge har Solita fortsatt att växa stadigt och har nu över 1 600 konsulter i sex länder. Med sina över 450 utvecklare är Solita ett av de största mjukvaruutvecklingsföretagen i Norden. Nu etablerar företaget en utvecklingsenhet i Sverige och siktar på att växa kraftigt under 2023.

Behovet av skräddarsydd mjukvaruutveckling har aldrig varit större än idag. Solitas utvecklingsenhet kommer att leverera modern, kundanpassad utveckling till kunder inom alla branscher, inom både privat och offentlig sektor. Enheten kommer att arbeta med hela programvarans livscykel – från design till implementering, driftsättning, drift och kontinuerlig utveckling.

”Vi vill vara den bästa arbetsgivaren för utvecklare och vi investerar mycket i våra medarbetare, både när det gäller deras kompetensutveckling och välbefinnande. Solita ser behov inom Google Cloud Platform, Amazon Web Services, Microsoft Azure, Salesforce, OutSystems och tekniker som .net, Java, Clojure och React”, säger Antti Kinnunen, som leder Solita Developments verksamhet i Sverige.

Solitas kunder i Sverige är bland annat Socialstyrelsen och Inera. Tidigare i år tecknade Solita ett ramavtal på 2,7 miljarder kronor med Inera, tillsammans med sju andra aktörer. Kontraktet kommer att täcka majoriteten av Ineras tjänster, inklusive viktiga nationella tjänster såsom 1177 (1177 Vårdguiden). Avtalet sträcker sig över flera år.

Läs mer

Se våra lediga tjänster

Blogg för mjukvaruutvecklare: dev.solita.fi

För mer information

VD, Solita i Sverige, Johan Thyblad, tel. +46 706 731 008, [email protected]

Senior Vice President, Operations Sweden, Antti Kinnunen, tel. +358 400 208 905, [email protected]

Rekrytering: Director, Talent Acquisition Sweden, Sara Lindström, tel. +46 073 554 54 09, [email protected]