Säästöpankki

Solita CloudBlox auttaa Säästöpankkia pilven hallinnassa

Viktor Forgacs Unsplash

Kun monikansallinen toimija osti Säästöpankille peruspankkipalveluita tarjoavan yhteistyökumppanin, Säästöpankissa päätettiin, että oli aika rakentaa itsenäistä datainfrastruktuuria. Säästöpankki ryhtyi noudattamaan ”pilvi ensin” -strategiaa: mahdollisimman paljon infrastruktuurista pitäisi rakentaa julkiseen pilveen. Solita CloudBlox on pilvipalvelukokonaisuus, jonka ansiosta infran sai pystyyn ja käyttöön nopeasti.

Säästöpankki Savings bank logo

Solita CloudBloxin hyödyt Säästöpankille

  • Hallittu pilviympäristö nopeasti käyttöön – helppo rakentaa omaan tahtiin
  • Datavalmiudet paranevat
  • Datan käyttö tehostuu
  • Kaikki sovelluskehitysprojektit hallittavissa ja valvottavissa
  • Läpinäkyvä laskutus – ennakoiva kustannusten optimointi
  • Ennakoiva konsultointi

Ensimmäiseksi Solita ja Säästöpankki aloittivat työt pilven hallinnasta. Mitä ”pilveen meneminen” käytännössä tarkoittaa? Millaisia linjauksia, tarkistuksia ja toimintatapoja tarvitaan? Miten kehitystä tulisi ohjata ja tukea?

Pankkiala on vahvasti säännelty toimintaympäristö ja Säästöpankissa ymmärrettiin, että sen datavalmiuksia pitää kehittää ja datankäyttöä tulee tehostaa pikaisesti. Siksi Solita CloudBlox palveluiden käyttöönotto aloitettiin jo siinä vaiheessa, kun Solita vielä konsultoi Säästöpankkia pilven hallinnasta.

Hallitun pilviympäristön ensimmäinen versio valmistui kuukaudessa valituille pilvialustoille, jotka olivat Amazon Web Services ja Microsoft Azure. Alustoilla oli kaikki perusvalmiudet, valvontatoimet, tarkistuspisteet ja työkalut valmiina. Kolmen kuukauden kuluttua kummastakin alustasta oli olemassa tuotantokäyttöön valmis versio palvelunhallintaprosesseineen.

Solita CloudBloxin ansiosta kaikki sovelluskehityshankkeet, joita Säästöpankilla on eri toimittajien kanssa, olivat hallittavissa ja valvottavissa heti ensimmäisestä päivästä lähtien, eikä käyttöönotto ole enää niin haastavaa kuin ennen.

Säästöpankki saa yksityiskohtaisia raportteja jokaisesta tehdystä työtunnista, käytetystä eurosta ja käyttöön otetusta pilvikomponentista. Raportit ovat liioittelematta avanneet silmiä pankissa.

Läpinäkyvää laskutusta

Ero Solita CloudBloxin ja perinteisten datakeskusten läpinäkyvyydessä on valtava, varsinkin laskutuksen ja raportoinnin osalta. Säästöpankki saa nyt ensimmäistä kertaa yksityiskohtaisia raportteja jokaisesta tehdystä työtunnista, käytetystä eurosta ja käyttöön otetusta pilvikomponentista. Raportit ovat liioittelematta avanneet silmiä pankissa.

Ennakoivaa konsultointia

Peruspankkijärjestelmän uudistusten keskellä Solitan tiimi on vakuuttanut teknisellä osaamisellaan ja ennakoivalla asenteellaan: Solitalaiset ovat ehdottaneet parannuksia ja selittäneet, mikä milloinkin kannattaa ja mikä ei, ja mistä se johtuu. He ovat myös huolehtineet Säästöpankin eduista usean toimittajan ympäristössä.

Säästöpankin pilveä kehitetään edelleen, ja Solita CloudBloxin ansiosta on vankka pohja mille rakentaa.

Teknologiat

Haluatko kuulla lisää? Jätä yhteystietosi niin olemme sinuun yhteydessä!