News

Tervetuloa Tekoäly – Me, Myself & AI -näyttelyyn!

Published 22 Jun 2022

Reading time 2 min

Heureka, Solita ja kaikki yhteistyökumppanit kutsuvat sinut tiedekeskukseen upouuteen, 22.6. avautuvaan tekoälynäyttelyyn! Näyttely on innostava, koko perheelle sopiva paketti, jossa pääset tutustumaan tekoälyn kehittämisen perusteisiin, ihmisen ja tekoälyn ohjaamien robottien vuorovaikutukseen sekä tekoälyn kehityksen yhteiskunnallisia ulottuvuuksiin.

Heurekassa 22.6. avautuva Tekoäly – Me, Myself & AI -näyttely tarjoilee kävijälle laajan tekoälyaiheisen tietopaketin sekä vuorovaikutteisia näyttelykohteita sen pohtimiseen, millaisia tekoälyratkaisuja haluamme kehittää ja miten haluamme niitä käyttää. Näyttelyn ovat suunnitelleet joukko Solitan, tiedekeskus Heurekan ja teknologiayhtiöiden tekoälyasiantuntijoita. Lisätietoa Tekoäly – Me, Myself and AI – näyttelystä löytyy Heurekan näyttelysivuilta.

Tekoäly kuuluu kaikille

Näyttely muistuttaa siitä, että tekoäly on jo monella tapaa arjessamme. ”Tekoäly kuuluu kaikille ja vaikuttaa meistä kaikkiin, iästä, sukupuolesta, taustasta, ammatista ja muista tekijöistä riippumatta. On tärkeää, että ymmärrämme tekoälyn toimintaperiaatteita ja sitä laajuutta, jolla tekoälyn alati lisääntyvä käyttö vaikuttaa yhteiskuntaamme ja arkeemme”, kertoo näyttelyn suunnittelussa mukana ollut Solitan Anna Metsäranta, joka johtaa Solitalla kestävien ja vastuullisten tekoälyratkaisujen ympärille syntyvää liiketoimintaa. Näyttelyn suunnittelussa oli mukana useita solitalaisia.

Fiksuja päätöksiä tekevä tekoäly on monimuotoisen yhteistyön tulosta

Leikin ja oivaltavien kokeilujen kautta tekoälyä lähestyvä näyttely muistuttaa myös tekoälyn eettisten pohdintojen tärkeydestä. Vastuulliset tekoälyratkaisut eivät rakennu sattumalta.

”Tekoälyllä ei ole omaa moraalista koodia, vaan me ihmiset annamme sen tekoälylle. On tärkeää panostaa algoritmien ymmärrettävyyteen ja läpinäkyvyyteen myös tavallisten kansalaisten ja asiakkaiden näkökulmasta. Tulevaisuuden yhteiskunnassamme tekoälyllä on monta roolia niin terveydenhuollossa, yrityksissä kuin kotien arjessa”, summaa Solitan Anna Metsäranta. Solita on toiminut vuosia tekoälyratkaisujen kehittämisen ja osaamisen eturintamassa. Solita on mukana useissa tekoälyn hyödyntämistä tutkivissa hankkeissa, kuten Business Finlandin tukemassa AIGA-projektissa. Solitan asiakkaita tekoälyratkaisujen kehittämisen saralla ovat muiden muassa Kone, DNA ja tekonivelsairaala Coxa.

Solitan lisäksi näyttelyä ovat tukeneet seuraavat yhteistyökumppanit: CSC – Tieteen tietotekniikan keskus Oy, Efima Oy, Finnish Center for Artificial Intelligence FCAI, Futurice, Gofore Oyj, Helsingin yliopisto, Korkeasti koulutettujen kassa KOKO, Microsoft, Nokia, Sähkötekniikan ja energiatehokkuuden edistämiskeskus STEK sekä Tekniikan Akateemiset TEK.

Lue lisää näyttelystä

Kuvia näyttelystä ja Heurekan tiedotteet aiheesta

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt

Solita, Anna Metsäranta, Head of Sustainable AI, p. +358 40 523 2321, [email protected]

Solita, Minna Pinola, viestintäjohtaja, p. +358 40 5166 024, [email protected]