News

Solita yksinkertaistaa yhtiörakennettaan

Published 22 Nov 2023

Reading time 2 min

Teknologia-, data- ja designyhtiö Solita yksinkertaistaa konsernirakennettaan syksyn 2023 aikana. Osana muutoksia yrityksen kehittämän Agile Data Engine (ADE) -tuotteen liiketoiminta siirtyy omaksi, kansainvälistä kasvua tavoittelevaksi yhtiökseen ja kaikki Solita Oy:n liiketoimintaan kuuluvat sopimukset siirtyvät emoyhtiölle Solita Holding Oy:lle, jonka toiminimi muuttuu 1.12. Solita Oy:ksi. Yhtiö toimii siis jatkossa uudella Y-tunnuksella. Solitan yhtiörakenteen yksinkertaistamiseen liittyvistä muutoksista ja niiden aiheuttamista toimenpiteisstä asiakkaiden tai yhteistyökumppanien puolella on tiedotettu sopimusten osapuolia.

Vuonna 1996 perustettu Solita kasvanut viime vuosina tasaista tahtia ja työllistää tällä hetkellä yli 1800 henkilöä 7 maassa. Nyt yhtiö yhtenäistää ja yksinkertaistaa konsernirakennettaan selkeämmäksi vastaamaan tämän hetken tilannetta.

Seuraavat muutokset astuvat voimaan 1.12.2023:

  • Jatkossa Solitalla on Suomessa kaksi operatiivista yhtiötä: Solita Oy ja ADE Insights Oy.
  • Solita eriyttää Agile Data Engine -liiketoiminnan omaksi, kansainvälistä kasvua tavoittelevaksi yhtiökseen. Agile Data Engine -liiketoimintayksikkö (ADE) siirtyy uuteen ADE Insights Oy:ön (Y-tunnus 3370778-2), jolle ADE -tuotteeseen liittyvät sopimukset pääasiallisesti siirtyvät ja ADE-liiketoiminnasta vastaava henkilöstö jatkaa uuden yhtiön palveluksessa. Solitan Agile Data Engine -tuote on automatisoitu DataOps-alusta pilvitietovarastojen jatkuvaan kehittämiseen ja operointiin. ADE Insights Oy:n omistaa Solita Oy (100%).
  • Solita Oy:n muu liiketoiminta sopimuksineen siirretään emoyhtiöön Solita Holding Oy:ön (Y-tunnus 2905040-7), jonka nimi muutetaan Solita Oy:ksi. Solita Oy:n sopimukset siirtyvät Y-tunnukselle 2905040-7.

ADE Insights Oy:n toimitusjohtajaksi on nimitetty Matti Karell. Solita Oy:n toimitusjohtajana jatkaa Ossi Lindroos.

Solita jatkaa tasaista ja kannattavaa kasvua sekä rekrytointeja. Yhtiöllä on tällä hetkellä yli 20 toimipistettä seitsemässä maassa ja se työllistää yli 1800 digitaalisen transformaation ammattilaista, jotka ovat erikoistuneet strategiseen konsultointiin ja palvelumuotoiluun, ohjelmistokehitykseen, dataan ja analytiikkaan sekä pilvi- ja integraatiopalveluihin.

Lue lisää Solitan liiketoiminnasta, asiakkaista ja avoimista työpaikoista.

Lisätietoja

Solita, Vesa Aittomäki, CFO, [email protected], +358 50 506 1403

Solita, Saana Nurminen, General Counsel, [email protected], +358 50 487 1950

  1. Business