News

Solita perustaa Defence and Security -osaamisyksikön

Published 04 Oct 2022

Reading time 2 min

Teknologia-, data- ja designyhtiö Solita perustaa uuden Defence & Security -osaamisyksikön. Suomen huoltovarmuusyhtiöihin lukeutuva Solita palvelee laajasti turvallisuuskriittisiä ratkaisuja vaativia asiakkaita. Yritys on myös muun muassa ollut mukana NATO:n tekoälytyöryhmässä ja kehittämässä Patrian datakyvykkyyttä.

”Turvallisuutta ja toimintavarmuutta vaativat ratkaisut ja haastavat hankkeet ovat aina olleet Solitan ytimessä, sillä meillä on asiakkaina muiden muassa elintarviketuotannosta, terveyspalveluista, liikenteestä ja tietoliikenneyhteyksistä vastaavia yhtiöitä sekä kriittisten julkisten palvelujen tarjoajia, mukaan lukien puolustussektori. Haluamme osaltamme kantaa vastuuta yhteiskunnan kokonaisturvallisuudesta, ja panostus puolustus- ja turvallisuustoimialaan on luonteva tapa hyödyntää meille kehittynyttä osaamista”, kommentoi Solitan toimitusjohtaja Ossi Lindroos.

Solitan Defence & Security -liiketoiminta rakentuu vahvan dataosaamisen ympärille. Kehittyneet analytiikkapalvelut, tekoäly- ja koneoppimisratkaisut, kuten esimerkiksi ennakoivan huollon sovellukset, sekä turvalliset dataratkaisut ovat olleet Solitan ydinosaamista jo vuosien ajan. Solitan osaaminen ihmisymmärryksen ja teknologian yhdistämisestä auttaa hallitsemaan informaatiotoimintaympäristöä. Ymmärtämällä ja analysoimalla ihmisten ja yhteisöjen välistä vuorovaikutusta voidaan tehokkaammin reagoida esimerkiksi vihamielisten valeuutisten vaikutuksiin.

Kestävyys ja vastuullisuus ovat tärkeitä teemoja puolustus- ja turvallisuustoimialalla, ja niiden merkitys tulee kasvamaan edelleen uusien kyvykkyyksien hämärtäessä konfliktien selviä rajoja. Solita on mukana edistämässä teknologian vastuullista käyttöä muun muassa NATO:n työryhmässä, joka keskittyy tekoälyn tulevaisuuteen sotilaallisissa operaatioissa.

Digitalisaatio on kulttuurin muutosta – myös puolustus- ja turvallisuustoimialalla

”Puolustus- ja turvallisuustoimialan digitalisaatio luo uusia suorituskykyjä, mutta niiden kehittämiseen tarvitaan laajaa osaamista. Meille on tärkeää tuoda erityisesti ihmislähtöinen suunnittelu osaksi toimialaa”, kommentoi Solitan Head of Defence and Security Janne Niinivaara. “Digitaaliset ratkaisut itsessään ovat vain pieni osa digitalisaatiota, vasta kulttuurin ja toimintatapojen muutoksen kautta saavutetaan parempi kyky vastata tulevaisuuden toimintaympäristön haasteisiin. Solitan laaja kokemus ja osaaminen sekä nykyaikaiset työskentelytavat tekevät meistä vahvan kumppanin, kun halutaan dynaamisesti hyödyntää eri toimialojen ja siviiliteknologioiden parhaita ratkaisuja.”

Solita kuuluu myös Business Finlandin tukeman Digital Defence Ecosystem -ohjelman perustajajäseniin. Ohjelma luo merkittävää uutta liiketoimintaa puolustus- ja turvallisuussektorilla yhdistämällä puolustus-, turvallisuus- ja siviiliteknologioiden eturivin yritykset ja tutkimuslaitokset, keskittyen erityisesti digitaalisiin ratkaisuihin. DDE osallistuu aktiivisesti EU:n ja NATO:n uusimpiin puolustusteollisuuden aloitteisiin, kansallisiin veturihankkeisiin ja verkottuu kansainvälisesti.

Lisätietoja:

Solita, toimitusjohtaja Ossi Lindroos, p. +358 40 750 7637, [email protected]

Solita, Head of Defence and Security Janne Niinivaara, p. +358 44 577 0577, [email protected]

Mediayhteydet:

Solita, viestintäjohtaja Minna Pinola, [email protected], +358 40 5166 024