News

Solita nousi Suomen 10 halutuimman työnantajan joukkoon

Published 27 Oct 2023

Reading time 3 min

Uransa alkuvaiheessa olevien ammattilaisten työelämän odotuksia ja toiveita mittaavan YPAI (Young Professional Attraction Index) -tutkimuksen tuoreimmat tulokset on julkaistu. Yli 2000 vastaajan tutkimuksessa Solita sijoittui Suomen kymmenen houkuttelevimman työnantajan joukkoon. Suomen nuorten ammattilaisten listauksessa kolme suosituinta työnantajaa olivat Supercell, Google ja Apple. 

Academic Work kartoittaa vuosittain nuorten ammattilaisten odotuksia ja toiveita niin työelämää kuin työnantajiakin kohtaan Young Professional Attraction Index (YPAI) -tutkimuksen avulla. Tutkimus paljastaa 50 Suomen halutuinta työnantajaa nuorten osaajien keskuudessa sekä mitä asioita työpaikassa arvostetaan eniten.

Solita vuoden nopeimpia nousijoita

Solita oli vuoden 2023 tutkimuksen nopeimpia nousijoita: yritys nousi 12 sijaa sijalle 10. Kärkisijoja tutkimuksessa pitivät tänä vuonna Supercell, Google ja Apple.

”Lämmin kiitos luottamuksesta kaikille äänestäjille ja kaikille solitalaisille, jotka tämän työyhteisön rakentavat. Solitalla on tehty pitkään määrätietoista työtä yrityskulttuurin kehittämisessä ja loistavan työyhteisön rakentamisessa. On hienoa, että tämä työ näkyy sekä työnantajakuvatutkimuksessa että työntekijöidemme tyytyväisyytenä ja pysyvyytenä”, kommentoi Suomen toimitusjohtaja Timo Honko.

”Olemme todella onnellisia tästä tuloksesta. Kokeneempien asiantuntijoiden rekrytoinnin lisäksi työllistämme nuoria osaajia jatkuvasti myös mm. Solita Akatemia-koulutusohjelmiemme kautta, jotka ovat olleet vuosi vuodelta suositumpia”, kertoo Solitan Suomen rekrytoinnista vastaava Elina Piipponen.

Kansainvälistyvä suomalaisyhtiö on suosittu työnantaja myös Suomen ulkopuolella. Yritys on vastaanottanut tänä vuonna jo yli 25 000 työhakemusta ja palkannut tänä vuonna jo yli 350 uutta työntekijää. Yli 1800 ohjelmistokehitys-, data-, design-, pilvi- ja integraatio-osaajaa työllistävä Solita toimii Suomen lisäksi Ruotsissa, Tanskassa, Norjassa, Virossa, Saksassa ja Belgiassa.

Työpaikan vakautta arvostetaan

Academic Work:in vuosittain toteuttama, nuorten ammattilaisten odotuksia ja toiveita niin työelämää kuin työnantajiakin kohtaan Young Professional Attraction Index (YPAI) -tutkimus kertoo Suomen halutuimmat työnantajat nuorten osaajien keskuudessa sekä mitä asioita työpaikassa arvostetaan eniten.

Tutkimustuloksissa korostuu, että työelämältä odotetaan työnantajien vastuullista toimintaa, mihin lukeutuvat muun muassa oikeudenmukainen palkka, mielekkäät työtehtävät sekä laadukas johtaminen. Teknologiayhtiöt näyttäytyvät nuorille ammattilaisille edelleen halutuimpina työllistäjinä.

Aikaisempien vuosien tapaan tärkeimmäksi nuoret ammattilaiset kokivat työsuhteessa hyvän palkan ja etuudet (63 %). Toiseksi tärkeimmäksi nostettiin työtehtävien luonne (53 %) sekä mukavat kollegat ja hyvä työilmapiiri (53 %). Edeltävistä vuosista poiketen nuoret ammattilaiset miettivät nyt enemmän sitä, voiko oma työpaikka mennä alta yrityksen kohtaamien haasteiden myötä. Lähes neljäsosa vastaajista kertoi kiinnittävänsä huomiota yrityksen vakauteen ja siihen, kuinka turvattu työsuhde on.

Vuoden 2023 tutkimukseen vastasi kaiken kaikkiaan 2009 Suomessa asuvaa nuorta ammattilaista. YPAI-tutkimuksessa tarkasteltiin eri alojen opiskelijoita sekä heitä, joiden valmistumisesta on korkeintaan viisi vuotta.

Vuoden 2023 houkuttelevimmat työnantajat, TOP 10 (YPAI-tutkimus, 2023):

 1. Supercell
 2. Google
 3. Apple
 4. KONE
 5. Fazer
 6. Microsoft
 7. Vincit
 8. Konecranes
 9. ABB
 10. Solita

Nuorille ammattilaisille tärkeimmät asiat työelämään liittyen (YPAI-tutkimus, 2023):

 1. Palkka ja edut
 2. Työtehtävien luonne
 3. Hyvät kollegat ja työilmapiiri
 4. Joustavuus & työn ja vapaa-ajan yhteensovittaminen
 5. Työpaikan sijainti
 6. Laadukas johtaminen
 7. Kasvu- ja urakehitysmahdollisuudet
 8. Työsuhteen sekä yrityksen vakaus
 9. Yrityksen arvot ja kulttuuri
 10. Yrityksen maine

Lue lisää Solitan avoimista työpaikoista ja yrityskulttuurista

Lisätietoja

Academic Work, Jasmine McBride, Talent Advisory Specialist, +358 50 447 7848, [email protected]

Solita, Elina Piipponen, Director, Talent Acquisition, Finland, +358 50 486 9482, [email protected]

Academic Work on Suomen johtava nuoriin ammattilaisiin erikoistunut henkilöstöpalvelu- ja rekrytointiyritys. Academic Workin sisaryhtiöinä toimii koulutusyritys Brights, Suomeen 2020 keväällä tullut IT-konsultointiyritys Crowd Collective sekä 2023 käynnistynyt johtotason rekrytointiin ja suorahakuun erikoistunut AW Executive Search. AW Academy kouluttaa ja työllistää osaajia uusiin tehtäviin toimialoilla, joilla on osaamispula. Academic Work Finland on osa Akind-yritysperhettä. Yritys on aloittanut toimintansa Suomessa vuonna 2008. Kansainvälisesti yritys välittää konsernitasolla noin 20 000 työpaikkaa vuosittain. Academic Work Finlandin liikevaihto vuonna 2020 oli 51 miljoonaa euroa.

Solita on suomalainen teknologia-, data- ja designyritys. Valjastamme ihmisymmärryksen ja älykkäät teknologiaratkaisut palvelemaan parempaa elämää. Olemme muutosvoima, joka luo uusia toimintatapoja, palveluja ja teknologiaratkaisuja uudistaen yrityksiä ja yhteiskuntaa. Solita työllistää yli 1800 strategisen konsultoinnin, palvelumuotoilun, ohjelmistokehityksen, AI- ja analytiikkaratkaisujen sekä pilvipalvelujen asiantuntijaa Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa, Virossa, Saksassa ja Belgiassa.

 1. Culture