News

Solita nimitti Matti Karellin ADE Insights Oy:n toimitusjohtajaksi

Published 22 Nov 2023

Reading time 2 min

Teknologia-, data- ja designyhtiö Solita yhtiöittää Agile Data Engine -liiketoiminnan omaksi kokonaisuudekseen. Uuden, Solitan edelleen omistaman ADE Insights Oy -yhtiön toimitusjohtajaksi on nimitetty Matti Karell. 

Kansainvälistä kasvua jatkava Solita yhtiöittää Agile Data Engine -tuoteliiketoiminnan omaksi kokonaisuudekseen 1.12.2023 alkaen. Solitan kehittämä Agile Data Engine -tuote on automatisoitu ja markkinassa ainutlaatuinen DataOps-alusta pilvitietovarastojen jatkuvaan kehittämiseen ja operointiin. Kansainväliseen kasvuun tähtäävä yhtiö jatkaa nimellä ADE Insights Oy.

Yrityksen toimitusjohtajaksi on nimitetty aiemmin Agile Data Engine -liiketoiminta-alueen myynnistä vastannut Matti Karell.

Kohti kansainvälistä menestystä

”Solita on DataOps-ratkaisujen edelläkävijä ja pystymme aidosti auttamaan yrityksiä saamaan datakehitysinvestoinneistaan enemmän ja nopeammin arvoa, niin Suomessa kuin maailmalla. Yritysten haasteet dataohjautuvuuden edellytysten rakentamisessa ovat globaalisti samankaltaisia. On huikeaa saada rakentaa Agile Data Enginen kansainvälisen viennin menestystarinaa osaavassa ja innostuneessa tiimissämme”, kommentoi ADE Insightsin toimitusjohtaja Matti Karell.

Matti Karell ADE

Matti Karellilla on pitkä, kansainvälinen kokemus analytiikka-, data- ja SaaS-sovellusten myynnin johtamisesta ja kumppanikanavan kehittämiseen liittyvistä kansainvälisistä tehtävistä. Hän on työskennellyt eri rooleissa muun muassa IBM Cognoksella, SAPilla, Birstillä sekä Salesforcen Manufacturing-alueesta vastaavana johtajana.

Solita on kehittänyt DataOps-työkaluja ja toimintamallejaan yhdessä suuryritysten ja julkisen sektorin organisaatioiden kanssa jo vuodesta 2017. Tuotekokonaisuus tarjoaa monipuolisia työkaluja ja menetelmiä automatisoida datatekemistä ja vahvistaa yrityksen dataohjautuvuuden kulttuuria. Suomessa viisi kymmenestä suurimmasta pörssiyhtiöstä käyttää tällä hetkellä Agile Data Engine -ratkaisua. Asiakkaisiin kuuluvat esimerkiksi Business Finland, Istekki, ISS, DNA, Fortum, Ponsse ja S-ryhmä.

Lue lisää: Agile Data Engine ja DataOps-metodologia ja moderni tietovarastointi

Lisätietoja

ADE Insights Oy, toimitusjohtaja Matti Karell, +358 400 607 779, [email protected]

Solita Oy, toimitusjohtaja Ossi Lindroos, +358 40 750 7637, [email protected]

Agile Data Engine ja ADE Insights Oy

Solitan kehittämä Agile Data Engine on Dataops-alusta, joka auttaa automatisoimaan pilvitietovarastojen jatkuvan kehittämisen ja operoinnin. Tuotekokonaisuus yhdistää tietomallinnuksen, jatkuvan toimituksen, operoinnin ja datatyöhön liittyvien prosessien ja tekemisen mittaamisen samalle alustalle. Suomessa viisi kymmenestä suurimmasta pörssiyhtiöstä käyttää tällä hetkellä Agile Data Engine -ratkaisua. ADE Insights Oy:n omistaa suomalainen teknologiayhtiö Solita.

  1. Business