News

Solita mukaan rakentamaan oppimisen uutta aikakautta – vuosisadan tärkein koulutushanke Suomessa

Published 07 Oct 2022

Reading time 2 min

Teknologia, data- ja designyhtiö Solita on valittu Tieteen tietotekniikan keskus CSC:n Digivisio 2030 -hankkeen sovelluskehityskumppaniksi. Yhteistyön myötä Solita on yhdessä suomalaisten korkeakoulujen ja opiskelijoiden kanssa rakentamassa oppimisen tulevaisuutta ja parantamassa suomalaisten korkeakoulujen kilpailukykyä. Hankkeessa rakentuu Suomen kaikkien yliopistojen yhteinen palvelutarjotin oppijoille ympäri Suomea ja maailmaa.

Digivisio 2030 on valtakunnallisesti merkittävä koulutushanke, jonka tarkoituksena on rakentaa jatkuvan ja joustavan oppimisen kokonaisuus ja kehittää maailman edistyksellisintä koulutusjärjestelmää digitalisaatiota hyödyntäen.

Helpompaa arkea, yhdenmukaisempia palveluita

Tavoitteena on yhtenäistää yliopistojen toimintaympäristö ja rakentaa palvelutarjotin, jonka kautta kaikki eri Suomen yliopistot ja korkeakoulut pystyvät tarjoamaan kurssejaan yhdeltä samalta alustalta. Myös ilmoittautumiskäytännöt eri yliopistojen kursseille yhdenmukaistuvat ja ilmoittautuminen tapahtuu jatkossa samasta paikasta. Palvelu tarjoaa opiskelijoille jatkossa siis koulutustarjontatietoa ja erilaisia oppimisen mahdollisuuksia aiempaa laajemmin ja helppokäyttöisemmin. Palvelu mahdollistaa myös tiedon ja mahdollisuuksien helpon vertailemisen ja valinnan.

Solitan toiminnan ytimessä on huipputason teknologiaosaamisen yhdistäminen ihmislähtöiseen ja dataohjautuvaan palvelusuunnitteluun. Solitan rooli hankkeessa on suunnitella palveluita ja vastata palveluiden määrittelystä sekä kehitystyöstä.

Tulevaisuuden oppimisen muutosmatka

”On hienoa päästä mukaan tälle mullistavalle oppimisen muutosmatkalle. Digivisio avartaa ajatteluamme ja avaa suomalaisille täysin uudenlaisia näkökulmia oppimiseen. Solita haluaa olla mukana yhteiskunnallisesti merkittävissä ja vaikuttavissa hankkeissa, jotka vievät suomalaista yhteiskuntaa eteenpäin ja parantavat maamme kilpailukykyä. Digivisio on malliesimerkki tällaisesta hankkeesta”, Solitan Suomen liiketoiminnasta vastaava Timo Honko kertoo.

Digivisio-hanke helpottaa ja selkeyttää merkittävällä tavalla opiskelijoiden elämää ja avaa heille uusia mahdollisuuksia.

”Suomalaisen koulutuksen kehittäminen ja ylläpitäminen maailman huipulla ovat yhteiskuntamme kannalta tärkeitä päämääriä, joissa teknologialla on merkittävä roolinsa. Ihmislähtöisessä uudistuksessa on kyse suuresta ajatuksellisesta ja filosofisesta muutoksesta korkeakoulujen toiminnassa, joka helpottaa niin yliopistojen kuin opiskelijoiden arkea”, Solitan asiakkuusjohtaja Veli Ijäs kertoo.

Tänä syksynä käynnistyvä Digivisio 2030 -hanke on laaja kansallinen hanke, joka kestää kuluvan vuosikymmenen loppuun. Mukana on yhteensä 38 korkeakoulua, noin 27 000 työntekijää ja yli 300 000 opiskelijaa. Solita on kumppanina rakentamassa alustaa, jonka hankesopimus päättyy 31.5.2026.

Lisätiedot:

Solita Oy, Timo Honko, Executive Vice President, Finland, [email protected], p. +358 40 545 4878

Solita Oy, Veli Ijäs, asiakkuusjohtaja, [email protected], p. +358 44 0255 069