News

Johan Torstensson blir ny vd för Solita i Sverige

Published 01 Nov 2023

Reading time 2 min

Johan Torstensson, som tidigare ledde Tietoevry Connect, har utsetts till ny vd för det snabbväxande datakonsultbolaget Solitas svenska del. Torstensson blir ansvarig för Solita i Sverige från och med den 1 november 2023 och ersätter därmed tidigare vd:n Johan Thyblad, som stannar kvar inom organisationen.

Solita växer stadigt i Sverige, under 2023 har man fortsatt sin snabba expansion och lönsamma tillväxt, trots den rådande lågkonjunkturen. Den svenska verksamheten består nu av över 200 konsulter inom data-, design-, integration-, utveckling-, och molntjänster.

– Jag är väldigt glad att jag har fått förtroendet att leda Solitas nästa tillväxtfas. Det är ett spännande bolag som på många sätt är unikt i sitt slag. Jag ser fram emot att fortsätta utveckla Solitas affär tillsammans med vårt fantastiska team, säger Johan Torstensson.

Torstensson har lång erfarenhet från it-branschen och kommer senast från Tietoevry där han tidigare var Head of Cloud and Infraservices och därefter chef för Tietoevry Connect. Han har även varit CIO på Ericsson.

– Vi är väldigt stolta och glada över att ha rekryterat Johan Torstensson. Jag är övertygad om att Johan med sin bakgrund kommer att bidra med både värdefull kunskap och erfarenhet samt ett starkt nätverk för att stödja vår tillväxtresa. Nu ska vi fortsätta att bygga Solita till en av de absolut bästa arbetsgivarna i den svenska it-branschen. Jag vill också rikta ett stort tack till vår avgående vd Johan Thyblad för hans insatser i att framgångsrikt bygga upp Solitas team i Sverige till att vara över 200 personer idag, säger Ossi Lindroos, CEO, Solita Group.

Solita har en gedigen historia av kontinuerlig, lönsam tillväxt med en omsättning på över 200 MEUR 2022. Bolaget har ett stort nätverk av partners, inklusive Microsoft, Google, AWS, Tableau och Snowflake. Solita ägs av över 600 av de anställda och Apax Digital Fund. Bland Solitas kunder finns bland annat Skandia, Kone, Pfizer, SSAB och Readly.

Läs mer om Solitas kunder och om lediga tjänster på Solita.

Ytterligare information:

Johan Torstensson, vd, Solita i Sverige, tfn +46 722 44 91 08, [email protected]

Ossi Lindroos, CEO, Solita Group, tfn +358 407507637, [email protected]

Minna Pinola, Communications Director, Solita Group, tfn +358 40 5166 024, [email protected]

Om SolitaSolita är ett snabbväxande digitalt transformationsföretag som hjälper företag att skapa värde utifrån data. Tjänsterna sträcker sig från strategisk rådgivning till tjänstedesign, digital utveckling, byggandet av dataplattformar, artificiell intelligens, analysverktyg och molntjänster. Solita grundades i Finland 1996 och sysselsätter nu över 1 800 digitala affärsspecialister i Finland, Sverige, Estland, Tyskland, Danmark, Norge och Belgien.

  1. Business