News

Johan Thyblad blir ny vd för Solita i Sverige

Published 11 Jan 2021

Reading time 3 min

Johan Thyblad, tidigare vd för Ferrologic, har utsetts till ny vd för det snabbväxande datakonsultbolaget Solitas svenska verksamhet. Johan blir ansvarig för Solita AB från och med den 1 januari 2021 och ersätter därmed Pekka Ahola.

– Det är förstås en ära att få förtroendet att leda Solitas nästa tillväxtfas. Solita är unikt i sitt slag och nästa generations främsta teknikkonsultföretag, vi är ett av de ledande bolagen inom data- och molnområdet och jag ser fram emot att genom att fortsätta hjälpa våra kunder utveckla vår affär tillsammans med vårt fantastiska team. Vi är bara i början av vår resa här i Sverige, säger Johan Thyblad.

Solita växer stadigt i Sverige, under 2020 har man fortsatt sin snabba expansion och lönsamma tillväxt, trots den rådande coronaviruspandemin. Det svenska bolaget består nu av över 120 specialister på digital transformation. Sammantaget har Solita över 1000 anställda i sex länder. Under 2020 har över 200 personer rekryterats och man fortsätter att rekrytera specialister inom analys, moln, integration och design/verksamhetsutveckling i snabb takt.

– Vår starka tillväxt under coronaåret 2020 visar tydligt vår kompetensmässiga relevans för våra kunder – digital transformation och att kunna dra nytta av sin data är ofta helt avgörande för ett företags framgång och förmåga att snabbt anpassa sig till framtiden, säger Johan Thyblad.

Solita arbetar främst med stora företag och hjälper dem att skapa värde av stora mängder digital information. Solitas verksamhet består av tre affärsområden – Data, Cloud & Connectivity och Design & Strategy.

– Vi ser att det finns ett stort behov hos företag att hitta långsiktiga partners för sin datadrivna transformation. Vår styrka ligger i att vi kombinerar alla kompetenser som krävs för den typen av förändring – från strategi till teknisk implementation, säger Johan Thyblad.

Johan Thyblad har lång erfarenhet inom it-konsultbranschen, han var tidigare vd för Ferrologic som han också var med och grundade 2001. Solita förvärvade Ferrologic under 2019.

Läs mer om Solitas kunder och om lediga tjänster på Solita.

Ytterligare information:

Johan Thyblad, vd, Solita AB, tfn +46 70 673 1008 [email protected]

Ossi Lindroos, CEO, Solita Group, tfn +358 40750 7637, [email protected]

Minna Pinola, Communications Director, Solita Group, tfn +358 40 5166 024, [email protected]

Om Solita

Solita är ett snabbväxande digitalt transformationsföretag som hjälper företag, myndigheter och organisationer att skapa värde utifrån data. Tjänsterna sträcker sig från strategisk rådgivning till tjänstedesign, digital utveckling, byggandet av dataplattformar, artificiell intelligens, analysverktyg och molntjänster. Solita grundades i Finland 1996 och sysselsätter nu över 1600 digitala affärsspecialister i Finland, Sverige, Estland, Tyskland, Danmark och Belgien. Bland kunderna finns bland annat Finnair, Fortum, Finlands riksdag, Ponsse och UPM. Solita har en gedigen historia av kontinuerlig, lönsam tillväxt. Bolaget har ett stort nätverk av partners, inklusive Google, AWS, Microsoft, Tableau och Snowflake. Solita ägs av Apax Digital Fund tillsammans med över 600 av de anställda.