Vastuullisuudesta liiketoimintaa ja kilpailuetua

Konkreettiset teot ovat keino erottautua markkinassa kilpailijoistasi. Olemalla vastuullinen voit kasvattaa liikevaihtoa, tehdä enemmän vähemmällä, kasvattaa asiakasarvoa tai vähentää liiketoimintasi riskejä.

Me Solitalla autamme sinua tunnistamaan kestävän vision ja sitä tukevat tavoitteet sekä saavuttamaan ne ratkaisu kerrallaan sitomalla liiketoimintaasi. Vastuullisuus ei muodostu yhdeksi kustannuseräksi muiden joukossa, vaan autamme tekemään siitä kannattavaa liiketoimintaa.

Vastuullisuuden ajurit

 • Vastuullisuus kasvun lähteenä

  12 bilj. $*

  Mahdollisuus liiketoiminnalle

  Vastuullisuus on monelle uusi liiketoiminnan kasvun ajuri.
  *Lähde

 • Taloudellisesti kannattavaa

  3/4*

  Vastuullisesta rahastosta päihittää verrokkinsa

  Vihreä laina on halvempaa ja sijoittajat ovat kiinnostuneet vastuullisten yritysten houkuttelevasta riski-tuotto suhteesta.
  *Lähde

 • Asiakasvaatimukset

  34 %*

  Kuluttajista vaatii valitsemaltaan brändiltä vastuullisuustoimia

  Sekä B2B ja B2C kentässä toimiviin yrityksiin kohdistuu uusia vaatimuksia vastuullisuudesta.
  *Lähde

 • Sisäinen palo

  87 %*

  Parempaa päätöksentekoa monimuotoisuudesta
  Työntekijät vaativat merkityksellisyyttä työhönsä ja saavat aikaiseksi muutoksen yrityksissään.
  *Lähde

 • Regulaatio

  2050*

  EU hiilineutraali

  Kasvava regulaatio lisää painetta muuttua. Monet valtiot ja yritykset ovat asettaneet jo omat hiilineutraaliustavoitteensa.
  *Lähde

 • Riskienhallinta

  35 %*

  Tuotannon liikevaihdosta riskeerattuna ilmastonmuutoksen takia
  Riskienhallinta on vastuullisuutta ja vastuullisuus asettaa uusia vaatimuksia riskienhallintaan.
  *Lähde

 • Parempaa liiketoimintaa vastuullisuudesta

  Asiakkaiden kasvavat vastuullisuusvaatimukset ohjaavat yrityksiä kohti uusia liiketoimintamahdollisuuksia. Ymmärtämällä asiakaskohderyhmiä ja niiden erilaisia motivaatioita yrityksen on mahdollista löytää kilpailuetua kestävästä kehityksestä. Uusien liiketoimintamallien lisäksi vaaditaan vanhojen uudelleen muotoilua positiivisen vaikutuksen maksimoimiseksi. Kestävä liiketoiminta minimoi riskejä ja lisää kannattavuutta esimerkiksi kiertotalouden tehokkaammalla resurssien käytöllä.

 • Hyödyt liiketoiminnallesi

 • Vastuullisuus osana liiketoimintastrategiaa

  Vastuullisuus on liiketoimintayksiköt läpileikkaava teema, jota pitää rakentaa huomioiden kaikki yrityksen toiminnot. Siirtymä tuotekeskeisistä ja lineaarisista liiketoimintamalleista materiaaliviisaiden palveluiden tuottamiseen ei onnistu yksin puurtamalla. Tarvitaan verkostoina toimivien organisaatioiden yhteistyötä. Kunnianhimoisten vastuullisuustavoitteiden saavuttaminen vaatiikin konkreettisia askelia vastuullisuustiekartalle sekä toimivaa ekosysteemiä yrityksen ympärille.

 • Hyödyt liiketoiminnallesi

 • Läpinäkyvyyttä ja ennakoitavuutta dataohjautuvilla prosesseilla

  Data ja tekoäly ovat yritysten uusi supervoima! Vastuullisuuden näkökulmasta ne tarjoavat mielenkiintoisen kyvykkyyden kerätä tietoa liiketoiminnan eri prosesseista ja ennakoida sen eri vaiheita. Resurssien hallinta kysyntävetoisesti ja ennakoiva huolto ovat dataa hyödyntäviä vastuullisia mahdollisuuksia. Lisäksi uudet kirjanpitovaatimukset ovat tehneet vastuullisuustavoitteiden seurannan ja raportoinnin automatisoinnista sekä omiin että asiakkaiden tarpeisiin yhä kysytymmäksi palveluksi.

Haluatko kuulla lisää? Ota meihin yhteyttä!