14.8.2020Uutinen

Valtiovarainministeriö valitsi Solitan valtionavustustoiminnan tietojärjestelmän asiantuntijapalveluiden toimittajaksi

Valtiovarainministeriö on tehnyt hankinnan asiantuntijapalveluista, jotka tarvitaan uudistettavaa valtionavustustoimintaa tukevan tietojärjestelmän kehitys- ja ylläpitotehtäviin. Toimittajaksi on valittu Solita Oy. Sopimus on tehty Valtionavustustoiminnan kehittäminen ja digitalisointi -hankkeen ajaksi vuoden 2023 loppuun saakka.

Valtiovarainministeriö kilpailutti asiantuntijapalvelut Hanselin hankintamenettelyllä. Hankinta herätti runsaasti kiinnostusta. Solitan tarjoamat asiantuntijapalvelut olivat hinta-laatusuhteeltaan parhaat, ja niissä oli huomioitu tilaajan tarpeet ja vaatimukset erinomaisesti.

Valtiovarainministeriö kehittää valtionavustusten suuntaamista, hakemista, myöntämistä, seurantaa ja arviointia luomalla yhtenäisen digitalisoidun valtionavustusprosessin. Tavoitteena on lisätä valtionavustustoiminnan vaikuttavuutta, tehokkuutta ja läpinäkyvyyttä. Samalla luodaan kansallinen valtionavustustoimintaa tukeva tietojärjestelmä. Valtionavustustoimintaa tukeva tietojärjestelmä toteutetaan yhteistyössä Valtiokonttorin kanssa. Tietojärjestelmä toteutetaan yhdessä kehittämällä, avustuspäätösten valmistelijoita ja hakijoita kuunnellen.

”On hienoa päästä mukaan kehittämään uusia toimintamalleja ja merkittävää kansallista palvelua, jonka avulla tuetaan lukuisia yhteiskunnallisesti tärkeitä kohteita mielenterveyspalveluista kansainvälistyviin yrityksiin. Koen erityisen tärkeäksi vaikuttavuuden mittaamisen valtionhallinnon palveluissa ja tämän hankkeen kautta pääsemme tarjoamaan siihen parasta osaamistamme”, kommentoi johtaja Lauri Helenius Solitalta.

Vuosittain valtionavustuksia myönnetään arviolta noin neljä miljardia euroa yhdistyksille, yrityksille, kunnille, korkeakouluille ja yksityisille ihmisille lukuisiin erilaisiin tarkoituksiin sekä toiminta-avustuksena että hankerahoituksena.

Lisätiedot:
Lauri Helenius, johtaja, strategiset asiakkuudet, Solita Oy, 0405294354, [email protected]
Tuula Lybeck, hankejohtaja, valtiovarainministeriö, 0295530595, [email protected]

Kirjoittaja

Solita