15.12.2015Uutinen

Uusi Golli-palvelu digitalisoi päivittäistavarakaupan tilaus-toimitusketjua

GS1 Finland lanseerasi tänään uuden, päivittäistavarakaupan tavarantoimittajille suunnatun Golli-palvelun sähköisten tilausten käsittelyyn ja toimituksiin. Käyttäjälähtöisesti kehitetyn Gollin ansiosta myös pienet ja keskisuuret tavarantoimittajat voivat jatkossa helposti ja kustannustehokkaasti varmistaa sähköisten tilaus- ja toimitusprosessinsa vastaavan suurtenkin kauppaketjujen toiveisiin. Solita toimi GS1 Finlandin kumppanina hankkeen suunnittelussa, konseptoinnissa ja palvelumuotoilussa sekä teknisessä toteutuksessa.

GS1 Finland Oy:n Golli-palvelu tarjoaa päivittäistavarakaupan tavarantoimittajalle, kuten leipomoille, panimoille ja tavaroiden maahantuojille kätevän vaihtoehdon sähköiseen tilausten käsittelyyn ja tavarantoimituksiin. Pilvipalvelun avulla myös pk-yritys voi helposti mukautua kaupparyhmien tilaus-toimitusprosesseihin. Golli mahdollistaa mm. automaattivarastojen tehokkaamman hyödyntämisen toimitussanoman eli sähköisen ennakkotiedon avulla.

”Monet pienet tavarantoimittajayritykset, joilla ei ole omia resursseja toiminnan digitalisoimiseen, ovat tarvinneet kipeästi apua tilaus-toimitusketjun tehostamiseen. Gollin avulla pienetkin yritykset voivat nyt varmistaa vastaavansa ostajien vaatimuksiin sähköisen kaupankäynnin prosesseista”, kertoo Ossi Syd Solitalta.

”On ollut hienoa olla helpottamassa suomalaisten pk-yritysten sähköistä kaupankäyntiä. Gollin käyttäjiltä on saatu pilottivaiheessa erittäin positiivista palautetta. Erityistä kiitosta on saanut palvelun helppo käyttöönotto – nopeimmillaan se on sujunut tunnissa.”

Ketterästi ja käyttäjälähtöisesti

Golli kehitettiin ketterällä ja lean-periaatteita noudattavalla kehitysmallilla, millä varmistettiin ensimmäisen palvelukokonaisuuden saaminen käyttöön mahdollisimman nopeasti. Käyttäjälähtöisyyden varmistamiseksi Solitan kehitystiimi ja palvelumuotoilijat haastattelivat eri sidosryhmien edustajia, tekivät prototyyppejä, testasivat ja keräsivät palautetta käyttäjiltä.

Golli on konkreettinen esimerkki suomalaisten yritysten digitalisoitumisesta ja uusien mahdollisuuksien hyödyntämisestä. Palvelu ei vaadi tietoteknistä erityisosaamista eikä toiminnanohjausjärjestelmää. Tarjotakseen tuotteitaan yritys tarvitsee vain sopivan päätelaitteen, viivakoodinlukijan sekä tulostimen. Selainkäyttöliittymän lisäksi palvelu on mahdollista integroida joustavasti yrityksen nykyiseen toiminnanohjausjärjestelmään.

GS1 kehittää palvelua yhteistyössä kaupparyhmien, tavarantoimittajien sekä logistiikkaoperaattorien kanssa. Kehitystyössä ovat olleet mukana esimerkiksi Kesko, Kespro, SOK, Tuko Logistics, Inex Partners ja Meira Nova sekä Posti, VR Logistics, Ahola Transport, Matkahuolto, Kaukokiito, Schenker  ja Postnord. Ensimmäisiksi käyttäjiksi on valittu elintarvikkeiden tuottajat, esimerkiksi maahantuojat, panimot ja leipomot, mutta Gollille ennustetaan lähivuosina satoja käyttäjäyrityksiä ja se on alusta saakka suunniteltu soveltuvaksi myös muille toimialoille.

Lue lisää Golli-palvelusta 

Lisätietoja:
Ossi Syd, Solita Oy, ossi.syd[a]solita.fi, puh. 040 560 6190

Elina Hiltunen, GS1 Finland Oy, elina.hiltunen[a]gs1.fi, puh. 050 544 8975

Solita on digitaalisen liiketoiminnan asiantuntijayritys. Olemme asiakkaidemme matkaopas muuttuvassa maailmassa. Luomme uutta liiketoimintaa ja palveluja yrityksille ja julkishallinnolle yhdistämällä teknologian, liiketoimintaprosessit ja sisällöt uudella tavalla. Solita tuottaa digitaalisia ratkaisuja ja verkkopalveluita sähköiseen liiketoimintaan ja asiointiin sekä tiedolla johtamiseen. Vuonna 1996 perustettu Solita on kasvuyritys, joka on kasvanut kannattavasti yli 20 prosentin vuosivauhtia. Yhtiön liikevaihto vuonna 2014 oli 36,8 miljoonaa euroa. Solita työllistää lähes 400 digitaalisen liiketoiminnan asiantuntijaa Helsingissä, Tampereella ja Oulussa.

GS1 on puolueeton, voittoa tavoittelematon maailmanlaajuinen organisaatio, joka kehittämiensä ja ylläpitämiensä standardien avulla auttaa asiakkaitaan toimitusketjun tehostamisessa ja hallinnassa. GS1:n ratkaisuja käyttää maailmanlaajuisesti yli 1,4 miljoonaa yritystä. Joka päivä GS1-tunniste on mukana yli 6 miljardin kauppatapahtuman kirjaamisessa ja välittämisessä.

Kirjoittaja

Solita