Tuotetiedonhallinta

Monipuolinen, laadukas ja yhtenäinen tuotetieto on kriittisessä roolissa asiakaskokemuksen rakentamisessa. Tuotetiedon hallinnassa ja rikastamisessa auttavat modernit PIM (Product Information Management)-ratkaisut. Niiden avulla tuotat, jakelet ja käytät tehokkaasti olemassa olevaa tuotetietoa myynnin ja hyvän asiakaspalvelun tueksi.

Perinteisesti tuotetieto sijaitsee yrityksen toiminnanohjausjärjestelmässä ja rakentuu tuotannon tarpeisiin. Tuotannolle riittää valmistustietojen lisäksi perustieto tuotteista; koodit, tuotenimi, kategoria, viivakoodit ja hyvällä onnella lyhyt tuotekuvaus tuotteen tunnistamiseksi. Tieto on usein huonolaatuista ja hajanaista, ja sen päivittäminen eri kanaviin on työlästä.

Asiakkaasi saavat verkkokaupassa tiedot, jotka helpottavat tuotteiden vertailua ja ostamista ja parantavat palvelukokemusta.

Myyminen digitaalisessa ympäristössä edellyttää aiempaa rikkaampaa ja laadukkaampaa tuotetietoa: perustietojen lisäksi tarvitaan kuvia, videoita, pidempiä tekstejä ja tarinoita. Tämän tiedon keskitetyssä hallinnassa auttavat nykyaikaiset PIM-ratkaisut. Niiden avulla voit rikastaa ja hallita tuotetietoa yhdessä paikassa niin, että tuotetietoa voidaan käyttää eri laitteilla ja se on aina ajan tasalla kaikissa kanavissa. Asiakkaasi saavat verkkokaupassa tiedot, jotka helpottavat tuotteiden vertailua ja ostamista ja parantavat palvelukokemusta.

Onnistunut tuotetiedonhallinta lähtee hyvästä suunnittelusta

Kun suunnittelet tuotetiedonhallinnan kehittämistä ja valitset sopivaa PIM-ratkaisua, huomio kannattaa kiinnittää seuraaviin asioihin:

 1. Järjestelmän täytyy olla niin helppokäyttöinen, että henkilöstö varmasti haluaa käyttää sitä eikä se lisää heidän työkuormaansa. Kaupallisen tuotetiedon hallinta on monikanavaista myyntiä – suunnittele käyttötapa ja hallintamalli niin, että se tukee ja helpottaa ihmisten työtä ja ohjaa myynnin kasvattamiseen.
 2. Tuotetiedonhallinnan tulee olla helposti integroitavissa muihin järjestelmiin. Vältä tiukkoja sidoksia järjestelmien välillä – näin rakennat joustavaa ja laajennettavaa ratkaisua.
 3. Tuotemallin huolellinen suunnittelu on kaiken a ja o. Huomioi kaikki tuotetietoa hyödyntävät kanavat ja niiden tarpeet. Suunnittele tuotemalli joustavaksi ja siten, että sitä voidaan mukauttaa uusiin ja kasvaviin tarpeisiin.
 4. Olemassa olevan datan migraatio uuteen järjestelmään on suunniteltava tarkoin. Suunnittele tiedon tuonti-, rikastus- ja julkaisuprosessit niin, että varmistat sekä laadukkaan asiakaskokemuksen että tiedonhallinnan prosessit.
 5. Aloita yksinkertaisesti ja laajenna käyttöä hallitusti ja suunnitelmallisesti.

Solita suunnittelee ja toteuttaa tuotetiedonhallinnan ratkaisuja asiakkailleen inRiver PIM-tuotteella, joka on laajalti käytössä monikanavaisissa ympäristöissä (omnichannel, unified commerce) ympäri maailmaa.

InRiver PIM-ratkaisu myynnin ja markkinoinnin tueksi

 • Mikä InRiver PIM?

  InRiver PIM on markkinoiden käytettävin ja joustavin tuotetiedon hallintaratkaisu. Se on suunniteltu erityisesti myynnin ja markkinoinnin tarpeiden pohjalta. Lähtökohtina ovat hyvä käytettävyys, monikanavaiset ympäristön ja tuotetiedon kaupallisen hyödyntämisen maksimointi.

 • Laaja kokemus tuotetiedonhallinnasta

  Solita on inRiverin ensimmäinen suomalainen Premium-tason kumppani. Olemme olleet inRiver-kumppani vuodesta 2013 ja Premium-kumppani vuodesta 2015. Toimitamme tuotetiedonhallinnan ratkaisuja ja konsultointia kansainvälisessäkin vertailussa erittäin osaavilla suomalaisilla tiimeillä, tuotetiedonhallinnan ratkaisuja Solita on toteuttanut yli 10 vuotta.

 • Asiantunteva tiimi

  Solitan tuotetiedonhallinnan tiimissä on tällä hetkellä 11 sertifioitua inRiver-asiantuntijaa, ja lisäksi tuotetiedonhallinnan ammattilaisia, joilla on kokemusta myös inRiver-ratkaisusta. Solita on mukana inRiver Champions-ohjelmassa, johon inRiver valitsee aktiivisimpia ja kunnostautuneimpia kehittäjäyhteisön jäseniä käymään läheistä dialogia tuotekehitysorganisaation kanssa. Champions-jäseniä on tällä hetkellä globaalisti kahdeksan.

 • Laajennettava tiimi

  Voimme tarvittaessa laajentaa tiimiä joustavasti kumppaniverkostomme kautta sekä Suomesta että lähialueilta.

Haluatko tietää lisää tuotetiedonhallinnan ratkaisuistamme?

 • Täytä yhteystietosi niin olemme sinuun yhteydessä:

 • Minua kiinnostaa erityisesti:

 • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä

Jussi Kujansuu

Business Unit Manager

jussi.kujansuu@solita.fi

044 7504 490