8.6.2020Uutinen

THL valitsi Solitan korona-altistumisia jäljittävän mobiilisovelluksen toteuttajaksi

News app

Solita on voittanut Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) kilpailutuksen koskien Suomen koronatartuntoja jäljittävää sovellusta. THL:n mukaan saadut tarjoukset olivat korkeatasoisia ja Solitan ratkaisu ja toteuttamissuunnitelma vastasi tarjouspyyntöön parhaiten. Solitan tarjous oli voitokas kaikilla kolmella osa-alueella ja tarjous oli myös kokonaishinnaltaan edullisin. Laadultaan ja hinnaltaan parhaan ratkaisun löytämiseksi perustetussa kilpailutuksessa huomioitiin sosiaali- ja terveysministeriön lausunnot altistuksia jäljittävästä sovelluksesta sekä Euroopan komission sovelluksille antamat ohjeistukset. Sopimus osapuolten välillä allekirjoitetaan valitusajan päätyttyä.

THL:n tehtävänä on kehittää mobiilisovellus, joka tukee hallituksen linjaamaa koronastrategiaa: testaa-jäljitä-eristä-hoida. Sovelluksen tavoite on helpottaa virukselle altistuneiden jäljittämistä ja tartuntaketjujen katkaisemista. Sen avulla altistuneet – myös ne, joita sairastuneet eivät tunne – voivat saada tiedon altistumisestaan. Sovelluksen käyttö tulee olemaan vapaaehtoista, ja sen kehittämisessä kiinnitetään erityistä huomiota yksityisyydensuojaan ja tietoturvaan.

Kehittämistyössä tulevat olemaan mukana Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL, sosiaali- ja terveysministeriö, Kela sekä SoteDigi Oy. Tavoitteena on, että sovellus on kaikkien suomalaisten ulottuvilla syyskuussa 2020. Sovellus on ilmaiseksi ladattavissa sovelluskaupoista.

”On ilo ja kunnia päästä luomaan näin konkreettisesti suomalaisten terveyttä turvaavaa sovellusta, jonka avulla voimme kohdata toisiamme turvallisemmin myös tässä uudessa arjessa jota kaikki elämme. Auttamalla jäljittämään ja estämään uusia tartuntoja autamme myös palauttamaan elämäniloa ja turvallisuudentunnetta suomalaisille”, kommentoi Solitan Suomen maajohtaja Ossi Lindroos.

”Terveyssovelluksia on lukemattomia, mutta niistä vain harva on kytköksissä terveydenhuollon kansallisiin prosesseihin. Hanke on moniulotteinen sekä käynnissä olevan koronaviruspandemian, teknologiaratkaisuiden että tietosuojan näkökulmasta. On selvää, että tietosuojaan ja läpinäkyvyyteen tullaan kiinnittämään hankkeessa erityistä huomiota”, kertoo Solitan terveysliiketoiminnan johtaja Risto Kaikkonen. Solitan suunnitelmassa hyödynnetään olemassa olevia komponentteja, standardeja ja avoimen lähdekoodin ratkaisuja, julkistettua protokollaa sekä Suomen kansallisen arkkitehtuurin, etenkin Kanta- ja Omaolo-palveluiden tarjoamia mahdollisuuksia.

Solitalla on pitkä kokemus julkishallinnon hankkeista ja projekteista myös sosiaali- ja terveydenhuollon alalla selvitysprojekteista, palvelumuotoilusta ja asiakasymmärryshankkeista aina prosessien mallintamiseen, tekniseen suunnitteluun ja toteutukseen. Solitan asiakkaita sosiaali- ja terveydenhuollon sektorilla Suomessa ovat olleetmm. THL, SoteDigi, KELA, FIMEA, Kustannus Oy Duodecim (tuotekehityskumppani lääkinnällisille laitteille), Pirkanmaan sairaanhoitopiiri PSHP, Tampereen yliopistollinen sairaala TAYS sekä tekonivelsairaala Coxa.

Lue lisää hallituksen linjauksista koronavirusaltistusten jäljittämiseen liittyen.

Lisätietoja:
Solita Oy, Ossi Lindroos, Executive Vice President, Finland p. +358 40 7507 637, [email protected]
Solita Oy, Risto Kaikkonen, Director, Solita Health, 041 536 8745, [email protected]

Solita on suomalainen teknologia-, data- ja designyritys. Valjastamme ihmisymmärryksen ja älykkäät teknologiaratkaisut palvelemaan parempaa elämää. Olemme muutosvoima, joka luo uusia toimintatapoja, palveluja ja teknologiaratkaisuja uudistaen yrityksiä ja yhteiskuntaa.Solita työllistää jo lähes 1000 strategisen konsultoinnin, palvelumuotoilun, digitaalisten palvelujen, AI- ja analytiikka ratkaisujen sekä pilvipalvelujen asiantuntijaa Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa, Virossa, Saksassa ja Belgiassa.

Kirjoittaja

Solita