Näkemyksiä tulevaisuudesta

Solitan Think Tank -ryhmät pohtivat Suomen, suomalaisten yritysten ja julkishallinnon digitaalista tulevaisuutta. Uusimmassa, teolliseen internetiin ja IoT:iin keskittyvässä ryhmässä olivat mukana Koneen Kati Hagros, Metson Pirkka Penttinen, Ifin Anders Stenbäck, Konecranesin Juha Pankakoski, Aalto-yliopiston Timo Seppälä, YIT:n Vesa Pirinen sekä Solitan Mikko Aro ja Ossi Lindroos.

Lataa ja lue Solita Think Tank: Teollinen internet ja iot

Kokosimme joukon eturivin suomalaisvaikuttajia pohtimaan, mitä IoT ja teollinen internet merkitsevät yrityksille, liiketoiminnalle ja yhteiskunnalle. Mikä on tilanne suomalaisissa yrityksissä? Mitkä ovat 8 askelta IoT-voittajille?

 • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Kaupan trendit ja tulevaisuus

Kutsuimme 27 suomalaisen kaupan keskeistä vaikuttajaa kertomaan näkemyksiään siitä, missä suomalainen vähittäiskauppa menee ja mistä löytyvät lääkkeet menestyksekkäämpään tulevaisuuteen.

Lue raportti »

Liikenteen murros ja digitalisaatio

Maailman suurin järjestelmä, liikenne, on valtavassa murroksessa. Digitalisoituminen on tämän murroksen suurin moottori. Liikennealan keskeiset toimijat pohtivat, millaista on tulevaisuuden liikenne.

Lue raportti »
 • Pirkka Penttinen

  Teollinen internet muuttaa liiketoiminnan perusteita

  Lue artikkeli »
 • Anders Stenbäck

  Luottamus ja yhteistyö edellytykset IoT:n etenemiselle

  Lue artikkeli »
 • Juha Pankakoski

  Teollinen internet ainutlaatuinen kilpailukyvyn lähde Suomelle

  Lue artikkeli »
 • Mikko Aro

  Teollisen internetin kehityksen perustuttava asiakasarvoon

  Lue lisää »
 • Vesa Pirinen

  IoT synnyttää älykkäämpiä kaupunkeja ja älykkäämpää asumista

  Lue lisää »
 • Timo Seppälä

  Oppia Piilaaksosta, ICT-osaamista hallituksiin

  Lue artikkeli »
Katso kaikki Think Tank -artikkelit ja -videot

Think Tank 2

Solitan toinen Think Tank -ryhmä on julkaissut loppuraporttinsa syyskuussa 2014.

Solitan keväällä 2014 perustama julkishallintoon keskittyvä Think Tank -ryhmä lähti pohtimaan digitalisoituvan maailman mukanaan tuomia muutoksia ja vaatimuksia suomalaiselle julkishallinnolle.

Ryhmä keskittyi julkishallinnon haasteisiin digitalisoituvassa maailmassa. Ryhmä pohti miten digitalisoituminen vaikuttaa yhteiskunnan toimintaan, palvelutuotantoon ja -malleihin sekä kansalaisten saamiin palveluihin ja osallistumismahdollisuuksiin. Näistä ajatuksista koottiin 12 kohdan remonttilista suomalaisen julkishallinnon toiminnan tehostamiseksi ja digitalisoimiseksi.

Tavoitteena oli myös muodostaa näkemys siitä, miten julkishallinnon palvelut turvataan tulevaisuudessa ja mitä pitäisi tehdä, että yhteiskuntamme ja taloutemme kestävät kehityksen mukana.

Ryhmään kuuluvat kansanedustajat Oras Tynkkynen, Harri Jaskari sekä Mirja Vehkaperä, Valtorin hankintajohtaja Mikko Vuorikoski, Maanmittauslaitoksen pääjohtaja Arvo Kokkonen, Okimo Clinicin toimitusjohtaja ja sosiaalisen median asiantuntija Helene Auramo sekä Solitan johtajat Timo Honko sekä Ossi Lindroos.

Think Tank 1

Solitan ensimmäisen Think Tank -ryhmän loppuraportti julkistettiin helmikuussa 2014.

Ryhmän teemana oli koostaa näkemys Suomen ja suomalaisten yritysten digitaalisesta tulevaisuudesta ja digitaalisuuden vaikutuksista yrityksen liiketoiminnan edellytyksiin, liiketoimintamalleihin sekä kilpailukykyyn ja johtamiseen.

Ryhmä etsi konkreettisia ratkaisuja siihen, kuinka Suomi nostetaan digitaalisen liiketoiminnan huipulle. Menestymiseen oleellisesti vaikuttaviksi tekijöiksi nousevat innovatiiviset ja kilpailuetua tuottavat liiketoimintamallit, asiakaskeskeisyys sekä digitaalista liiketoimintaa ja teknologian hyödyntämistä ymmärtävät johtajat.

Ryhmässä olivat mukana vuorineuvos Kari Neilimo, Aalto-yliopiston digitaalisen talouden tutkija Matti Pohjola, taloustieteilijä Mika Pantzar, Sitran vanhempi neuvonantaja Mirjami Laitinen, Sanoma-konsernin Marja-Leena Tuomola, Vapa Median Ilona Hiila sekä Solitan johtajat Ossi Lindroos ja Marko Saarinen.