Näkemyksiä tulevaisuudesta

Solitan Think Tank -ryhmät pohtivat Suomen, suomalaisten yritysten ja julkishallinnon digitaalista tulevaisuutta. Teemoina mm. julkishallinnon, kaupan ja liikenteen digitalisaatio, IoT ja teollinen internet sekä uusimpana dataliiketoiminta. Tutustu eturivin yritysten, vaikuttajien, asiantuntijoiden ja tutkijoiden näkemyksiin.

Lataa ja lue Solita Think TankDatavallankumous ja liiketoiminta

Solitan uusin Think Tank -ryhmä selvitti dataliiketoiminnan tulevaisuutta ja nykytilaa Suomessa. Ryhmän jäsenet Finnairin Katri Harra-Salonen, YIT:n Juhani Nummi, S-ryhmän Veli-Pekka Ääri, DNA:n Kati Sulin, Etlan Timo Seppälä, Aalto-yliopiston Petri Parvinen, Palmun Jussi Olkkonen, Rambollin Kari Onniselkä sekä Solitan Pekka Ahola ja Katriina Kiviluoto pohtivat liiketoimintaa ja datan hyödyntämisen mahdollisuuksia ja haasteita suomalaisissa yrityksissä. Lataa ja lue ryhmän näkemyksiä Datavallankumous ja liiketoiminta -raportista, jonka teemoina ovat mm.

 • Tuleeko datasta kauppatavaraa?
 • Data ja alustatalous
 • EU:n tietosuoja-asetus GDPR ja dataliiketoiminta
 • 8 keskeistä näkökulmaa dataliiketoiminnan kehittämiseen
 • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
 • Teollinen internet ja iot

  Kokosimme joukon eturivin suomalaisvaikuttajia pohtimaan, mitä IoT ja teollinen internet merkitsevät yrityksille, liiketoiminnalle ja yhteiskunnalle. Mikä on tilanne suomalaisissa yrityksissä? Mitkä ovat 8 askelta IoT-voittajille?

  Lataa raportti

 • Liikenteen murros ja digitalisaatio

  Maailman suurin järjestelmä, liikenne, on valtavassa murroksessa. Digitalisoituminen on tämän murroksen suurin moottori. Liikennealan keskeiset toimijat pohtivat, millaista on tulevaisuuden liikenne.

  Lataa raportti

 • Kaupan trendit ja tulevaisuus

  Kutsuimme 27 suomalaisen kaupan keskeistä vaikuttajaa kertomaan näkemyksiään siitä, missä suomalainen vähittäiskauppa menee ja mistä löytyvät lääkkeet menestyksekkäämpään tulevaisuuteen.

  Lataa raportti