Näkemyksiä tulevaisuudesta

Solitan Think Tank -ryhmät pohtivat Suomen, suomalaisten yritysten ja julkishallinnon digitaalista tulevaisuutta. Teemoina mm. dataliiketoiminta, kaupan ja liikenteen digitalisaatio, IoT ja teollinen internet sekä uusimpana tulevaisuuden terveys- ja hyvinvointipalvelut. Tutustu eturivin yritysten, vaikuttajien, asiantuntijoiden ja tutkijoiden näkemyksiin.

Lataa Solita Think Tankin Tulevaisuuden terveys- ja hyvinvointipalvelut -raportti

Millaisia ovat tulevaisuuden terveys- ja hyvinvointipalvelut? Alan vaikuttajista koottu Solita Think Tank -ryhmämme listasi 8 keskeistä näkökulmaa palveluiden kehittämiseksi ja pohti mm. palveluiden vaikuttavuutta, avoimuutta ja teknologian kuten tekoälyn tuomia mahdollisuuksia. Millaiset palvelut saisivat suomalaiset voimaan paremmin? Ohjaako kehitystä teknologia vai ihmisten tarpeet? Tekoäly ja etiikka – miten lisätään avoimuutta ja läpinäkyvyyttä? Millainen IT-arkkitehtuurin pitäisi tulevaisuudessa olla?

Lataa raportti

Lataa Solita Think Tankin Datavallankumous ja liiketoiminta -raportti

Solitan Think Tank -ryhmä selvitti dataliiketoiminnan tulevaisuutta ja nykytilaa Suomessa. Lue edelläkävijäyritysten johdon, asiantuntijoiden ja vaikuttajien näkemyksiä raportista, jonka teemoina mm. tuleeko datasta kauppatavaraa, data ja alustatalous, EU:n tietosuoja-asetus GDPR ja dataliiketoiminta sekä 8 keskeistä näkökulmaa dataliiketoiminnan kehittämiseen.

Lataa raportti
 • Teollinen internet ja iot

  Kokosimme joukon eturivin suomalaisvaikuttajia pohtimaan, mitä IoT ja teollinen internet merkitsevät yrityksille, liiketoiminnalle ja yhteiskunnalle. Mikä on tilanne suomalaisissa yrityksissä? Mitkä ovat 8 askelta IoT-voittajille?

  Lataa raportti

 • Liikenteen murros ja digitalisaatio

  Maailman suurin järjestelmä, liikenne, on valtavassa murroksessa. Digitalisoituminen on tämän murroksen suurin moottori. Liikennealan keskeiset toimijat pohtivat, millaista on tulevaisuuden liikenne.

  Lataa raportti

 • Kaupan trendit ja tulevaisuus

  Kutsuimme 27 suomalaisen kaupan keskeistä vaikuttajaa kertomaan näkemyksiään siitä, missä suomalainen vähittäiskauppa menee ja mistä löytyvät lääkkeet menestyksekkäämpään tulevaisuuteen.

  Lataa raportti