Tapahtuma

Webinaari: Kysyntään kytketty toimintojen suunnittelu

Aika: 30.5.2017
Paikka: Webinaari

Tässä webinaarissa kerromme, kuinka tuotantoyrityksen toimintojen suunnittelu kytketään kysyntään tehokkaasti ja läpinäkyvästi.

Voit katsoa webinaaritallenteen täältä.

Tuotannon tai toimintojen suunnittelu on usein melko kompleksinen mutta toistuva prosessi, joka sisältää hyvin paljon manuaalista ja henkilösidonnaista työtä mutta ei välttämättä aitoa päätöksentekoa. Toimitusketjun eri osien ja kokonaisuuden rakenteellinen kehittäminen on yleensä hedelmällisempää myös operatiivisen toiminnan kannalta kuin yksittäisten tuotantoerien manuaalinen suunnittelu.

Operatiivinen tuotannon suunnittelu onkin syytä kytkeä kysynnän suunnitteluun, tehdä suunnitteluprosessi näkyväksi ja automatisoida suunnitteluprosessin kohdat, jotka eivät aidosti vaadi päätöksentekoa vaan perustuvat sääntöihin tai rakenteisiin (esim. tuoterakenne). Tällöin aito päätöksenteko ja kehittäminen voidaan kohdistaa vaikkapa toimitusketjun ja prosessin rakenteellisiin asioihin.

Webinaarissa käydään käytännön esimerkkien kautta läpi miten tuotannon eri osa-alueet voidaan suunnitella automatisoidusti perustuen sääntöihin, miten aitoa päätöksentekoa voidaan tukea ja miten suunnittelu linkitetään osaksi Sales & operations planning -viitekehystä. Esimerkkien lisäksi käymme läpi eri vaiheisiin liittyviä tyypillisiä haasteita, joihin on hyvä keskittyä prosessien ja järjestelmien kehittämisessä.

Asiantuntijana Tero Jutila, Business Analytics Consultant, Solita.

Ilmoittaudu heti mukaan. Webinaari on maksuton.