Tapahtuma

Tekoäly – Me, Myself & AI -näyttely tiedekeskus Heurekassa

Aika: 22.6.2022
Paikka: Vantaa

Tervetuloa tiedekeskus Heurekan upouuteen, 22.6.2022 avautuvaan tekoälynäyttelyyn! Näyttely on innostava, koko perheelle sopiva sukellus tekoälyn kehittämisen perusteisiin, ihmisen ja tekoälyn ohjaamien robottien vuorovaikutukseen sekä tekoälyn kehityksen yhteiskunnallisiin ulottuvuuksiin. 

Näyttelyn ovat suunnitelleet joukko tiedekeskus Heurekan, Solitan ja muiden kumppaniyritysten tekoälyasiantuntijoita. Näyttely muistuttaa siitä, että tekoäly on jo monella tapaa arjessamme.

Leikin ja oivaltavien kokeilujen kautta tekoälyä lähestyvä näyttely muistuttaa myös tekoälyn eettisten pohdintojen tärkeydestä. Vastuulliset tekoälyratkaisut eivät rakennu sattumalta.

Solitan lisäksi näyttelyä ovat tukeneet seuraavat yhteistyökumppanit: CSC – Tieteen tietotekniikan keskus Oy, Efima Oy, Finnish Center for Artificial Intelligence FCAI, Futurice, Gofore Oyj, Helsingin yliopisto, Korkeasti koulutettujen kassa KOKO, Microsoft, Nokia, Sähkötekniikan ja energiatehokkuuden edistämiskeskus STEK sekä Tekniikan Akateemiset TEK.

Lue lisää näyttelystä ja osta liput Heurekan sivuilta.