Tapahtuma

Solita Meeting Point, julkishallinto 2015

Aika: 6.5.2015
Paikka: Musiikkitalo, Helsinki

Solita_Meeting_Point_julkishallinto_2015

Lämpimät kiitoksemme kaikille Solita Meeting Point -tapahtumamme puhujille ja vieraille!

Solita Meeting Point -tapahtuma pureutui julkishallinnon digitalisoitumiseen niin Suomessa kuin maailmalla. Mitä julkishallinnon digitalisoituminen konkreettisesti tänään tarkoittaa? Mitkä ovat uraauurtavat käytännön esimerkit ja kiinnostavimmat tulevaisuuden visiot?

Näkemyksellisessä ja innostavassa aamupäivässämme kuulimme mm. GOV.UK:n sähköisten palveluiden kehittämisestä vastaavan johtajan James Thornettin ajankohtaiset terveiset Iso-Britannian julkishallinnon muutoksesta ja matkasta kohti selkeämpiä, nopeampia ja helppokäyttöisempiä julkisia palveluja.

Mielenkiintoisia käytännön esimerkkejä tarjosivat mm. Liikennevirasto ja THL. Mitä mahdollisuuksia digitalisaatio tuo tiedon tehokkaampaan hyödyntämiseen, tuottavuuden parantamiseen ja uusiin palveluihin? Kuulimme myös ajankohtaisen katsauksen sähköisestä äänestämisestä.

Tilaisuuden puheenvuorojen esitysmateriaalit löydät alla olevasta ohjelmasta. Mikäli sinulla on kysyttävää tapahtumasta tai palveluistamme, ota yhteyttä osoitteeseen [email protected].

Ohjelma:

Keynote: GOV.UK – Information and services that users’ need
James Thornett, Director, GOV.UK, Government Digital Service

Over 300 separate government websites have been migrated over the past two years onto a single publishing platform; offering access to government services and information based around the needs of the user, rather than the desires of government.

Videot: GDS This Week: ”It’s not dumbing down, it’s opening up” ja Introduction to GOV.UK

Thornett_JamesJames Thornett toimii johtajana Government Digital Servicessä, joka johtaa ja tukee julkishallinnon digitaalista muutosta. Hänen vastuullaan on koko GOV.UK-verkkopalvelu, joka tarjoaa hyvin kattavasti pääsyn Iso-Britannian julkishallinnon tietoihin ja palveluihin. Hän on aiemmin työskennellyt mm. BBC:ssa digitaalisten palveluiden kehittämisen parissa.

 

Case THL: Uusi näkökulma THL:n tietovarantoihin: Tieto, ymmärrys, vaikutus ja etiikka
Risto Kaikkonen, yksikönpäällikkö, tietovarantopalvelut, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos

Palveluiden kehittämisen uusi kulttuuri
Essi Raunamaa, Senior Service Designer, Solita

Case Liikennevirasto: Digitalisaation mahdollisuudet ja vaikutukset liikenteelle
Jan Juslen, johtaja, Liikennevirasto

Digital Democracy
Michael Summers, Commercial Director at Smartmatic-Cybernetica

Video: Prime Minister of Estonia explains how fast, simple and safe is e-voting

Tutustu myös Solita Think Tankin julkishallinnon digitalisoitumiseen keskittyvään raporttiin ja 12 kohdan remonttilistaan