Tapahtuma

Solita Dev x Data Meetup Lahti

Aika: 8.11.2018
Paikka: Askotalo, Askonkatu 9, LahtiIlmoittaudu

Solita tuo meetup-tilaisuutensa nyt myös Lahteen. Ohjelmistokehittäjille ja data-ammattilaisille suunnattu meetup tuo Lahteen näkemystä ja teknistä kokemusta mielenkiintoisista aiheista.

Korkealentoinen ja ylätason presentointi on jätetty pois, joten pääset kuulemaan aiheista ns. asiantuntijalta asiantuntijalle-tyyppisesti. Tilaisuudessa on vahva teknologiapainotus, joten aiheista löytyy jokaiselle jotain. Tilaisuus on suunnattu kaikista teknologiastäkeistä kiinnostuneille ohjelmistokehittäjille ja data-asiantuntijoille. Puhujina ja esittelijöinä toimivat Solitan kokeneet ja monessa liemessä keitetyt ammattilaiset, jotka ovat päivittäin kiinni koodissa ja datassa, mielenkiintoisissa projekteissa.

Tapahtuman kieli on suomi. Meetup language is finnish.

Illan aiheina:

Tietovaraston siirto pilveen – Pekka Haavisto, Data Architect, Solita Oy

Tietovarastoja on rakennettu jo vuosikymmeniä konesaleihin. Nyt uusien data-alustojen syntyessä pilveen on niiden rakentaminen voimakkaassa murroksessa. Mikä muuttuu, mikä pysyy ennallaan? Katsaus nykyaikaiseen data-alustatekemiseen.

Asynkronisia seikkailuja säikeiden ihmemaassa – sotatarina skaalautuvuudesta – Juho Friman, Software Architect, Solita Oy

Jos tiedät mikä on Node.js, olet varmasti kuullut termihirviön “asynchronous event-driven I/O”. Mutta mitä se oikeasti tarkoittaa ja miten se vaikuttaa ohjelmointiin? Juho esittelee oikean maailman caseen perustuvan demon, jossa tutkitaan Node.js -ympäristön suorituskykyä sekä sen optimointia raskaan kuorman alla.

Katso myös Juhon blogi: Softan tekeminen alkoi “kuuslankulla” – myöhemmin Clojure ja AWS räjäyttivät tajunnan

Eventtipohjainen arkkitehtuuri aws:n pilvessä sns/sqs-pohjaisesti – Heikki Hämäläinen, Software Designer, Solita Oy

Tilaisuus alkaa klo 17.00 ja esitykset päättyvät n. klo 20.00. Tilaisuuden jälkeen on varattu aikaa kysymyksille, keskusteluille ja verkostoitumiselle, joten jää keskustelemaan kuulemistasi aiheista tai muista mieltä askarruttavista kysymyksistä.

Aika: Torstaina 8.11.2018 klo 17.00 – 20.00

Paikka: Askotalo, Askonkatu 9, Lahti www.askonalue.fi

Ilmoittaudu