Tapahtuma

MyData 2016

Aika: 31.8.2016 - 2.9.2016
Paikka: Kulttuuritalo, Helsinki

Solita on mukana MyData 2016-konferenssissa, jossa kolmen päivän aikana pureudutaan henkilökohtaisen tiedon ja tietosuojan kysymyksiin. Tapa, jolla tietoja kerätään, hallitaan ja hyödynnetään on muutoksessa – mitä uusi tietosuojalainsäädäntö tuo tullessaan? Miten tiedosta voidaan tulevaisuudessakin tehdä liiketoimintaa? Millaisia haasteita tieto-ohjautuva yhteiskuntamme kohtaa?

Helsinkiin kokoontuu yli tuhat tutkijaa, insinööriä, yritysedustajaa, virkamiestä ja yhteiskunta-aktivistia ympäri maailmaa keskustelemaan digitaalisen henkilötiedon käsittelyn ja henkilötietotalouden tulevaisuudesta. MyData 2016 on konferenssina ainutlaatuinen ja ensimmäinen kokoluokassaan EU:n uuden, maailman tiukimman tietosuoja-asetuksen hyväksymisen jälkeen.

MyData on vuonna 2009 käynnistynyt suomalaislähtöinen aloite. Sen tarkoituksena on antaa ihmisille mahdollisuus hyödyntää ja hallinnoida heitä itseään koskevaa dataa, jota yritykset ja valtiot heistä keräävät. Konferenssi tuo yhteen kansainvälisiä yrityksiä ja organisaatioita, tavoitteenaan löytää ratkaisuja ajankohtaisiin henkilötiedon käyttöä hidastaviin ongelmiin, kuten esimerkiksi kansalaisten epäluottamukseen digitaalisia palveluita kohtaan ja huoleen yksityisyydensuojasta.

MyData 2016 on foorumi kansainvälisesti suuntautuneelle keskustelulle siitä, miten Eurooppa voi muuttaa rahaksi biljoona euroa, joka datapalveluiden odotetaan luovan vuoteen 2020 mennessä. Tapahtuman järjestävät kansalaisjärjestö Open Knowledge Finland, ranskalainen ajatuspaja Fing, sekä Aalto-yliopisto, pääyhteistyökumppaninaan Suomen liikenne- ja viestintäministeriö. Puhujina tapahtumassa mm. Doc Searls, Irene NG, Katryna Dow, Jarno Limnéll, Anne Berner, Daniel Kaplan, Bo Harald ja monet muut alansa kärkinimet.

Tervetuloa tapaamaan meitä tapahtumaan ja keskustelemaan tiedon hyödyntämisestä ja uusien palveluiden kehittämisestä!

Lisätietoja tapahtumasta