WEBINAARI

Low-code -hype kasvaa – miten käy perinteisen mobiilikehityksen?

Aika: 25.5.2022
Paikka: OnlineKatso tallenne

Tervetuloa kuuntelemaan webinaariimme keskiviikkona 25.5.2022 klo 9–10, mistä low-code -hypessä on kyse, missä tilanteissa low-code tarjoaa ylivertaisia hyötyjä, ja milloin taas sovelluskehitykseen kannattaa edelleen valita natiivi teknologia.

Low-codesta kuhistaan nyt paljon. Suomessa organisaatiot julkishallintoa myöten ovat alkaneet ottaa low-code -alustoja käyttöönsä. Tutkimusyhtiö Gartner arvioi, että vuoteen 2025 mennessä 70 % yritysten uusista sovelluksista tulee hyödyntämään low-codea. Kannattaako perinteiseen mobiilikehitykseen siis enää investoida?

Perinteinen mobiilikehitys pitää edelleen pintansa – kunhan olosuhteet ovat oikeat. Mutta mitä kysymyksiä yritysten tulee osata kysyä, kun uusille sovelluksille valitaan käytettävää teknologiaa?

Keskusteluhenkisessä webinaarissa käymme läpi vastauksia asiakkaidemme tyypillisiin kysymyksiin aiheen tiimoilta, kuten:

 • Millaisissa sovelluksissa low-code ja perinteinen mobiilikehitys pääsevät oikeuksiinsa?
 • Miten loppukäyttäjäkohderyhmä vaikuttaa sovellusteknologian valintaan?
 • Mitä tulee huomioida yrityksen teknisen ympäristön osalta teknologiaa valittaessa?
 • Miten investointi low-codeen eroaa investoinnista mobiilikehitykseen?

Puhujat:

 • Niklas Murtola, Head of Mobile
  Niklas toimii Solitalla mobiilikehityksen vetäjänä. Niklaksella on yli 20 vuoden kokemus IT-konsultoinnista sovelluskehittäjänä, projektipäällikkönä ja tiiminvetäjänä. Viimeisen kuuden vuoden aikana Niklas on luotsannut Solitalla useita mobiiliprojekteja, joista esimerkkeinä palkitut Koronavilkku- ja Lahjoita Puhetta -sovellukset.
 • Jasmo Hiltula, Head of Low-code
  Jasmo vastaa low-code -osaamisen ja tarjooman kehityksestä Solitalla. Hänen tavoitteenaan on parantaa yleistä low-code -tietämystä markkinassa sekä rakentaa siltaa perinteisen ohjelmistokehityksen ja low-code -kehityksen välille.
 • Johanna Farin, Delivery Lead
  Johanna työskentelee Solitan ohjelmistokehitysyksikössä kasvun rakentajana ja asiakkaidemme kumppanina heidän ohjelmistokehitystarpeissaan. Johannalla on pitkä tausta liiketoiminnan kasvattamisen parissa mm. teknologiayhtiö Woltilla ja konsulttiyhtiö Qvikillä. Hän on työskennellyt monien Suomen tunnetuimpien brändien sovelluskehityksen parissa sekä maan parhaiden käyttökokemusasiantuntijoiden kanssa.

Solita on ollut suunnittelemassa useita käytetyimpiä kotimaisia mobiilisovelluksia, kuten HSL-sovellus, S-mobiili, Sokos Hotels hotellisovellus, Koronavilkku, Lahjoita puhetta ja OmaPosti.

Katso tallenne