Tapahtuma

Aamukahvit Data Engineerien Lauran ja Miian kanssa

Aika: 9.12.2021
Paikka: OnlineIlmoittaudu

Solita Online meetup aamukahvit

Tervetuloa virtuaalisten aamukahvien äärelle torstaina 9.12.2021 klo 9.00-9.30 juttelemaan Data Engineerien Laura Nordlundin ja Miia Rämön kanssa heidän urastaan sekä työstä Solitalla.

Data akatemiassa keväällä 2021 aloittanut Laura Norlund on alanvaihtaja, joka lastentarhanopettajaksi kouluttautumisen jälkeen vaihtoi opiskelemaan tietojenkäsittelytiedettä Helsingin yliopistoon. Alanvaihdossa kiinnosti IT-alan monipuolisemmat työ- ja urakehitysmahdollisuudet. Alanvaihtoon vaikutti myös puolison suositus, sillä IT-alalla Lauralla on mahdollista yhdistää paremmin omia kiinnostuksen kohteita kuten matematiikkaa, ongelmanratkaisua sekä pilkun viilausta.

Kandidaatiksi valmistumisen jälkeen Laura työskenteli muutaman vuoden web- ja mobiilikehityksen parissa sekä palvelupäällikkönä. Lauran ystävän kokemukset Solitan data-akatemiasta houkuttelivat kuitenkin hakemaan uutta suuntaa uralle. Data engineerinä Lauran työpäiviin kuuluukin datan monipuolinen käsittely raakadatasta mallinnuksen kautta asiakkaalle toimitettavaan datan visualisointiin. Nykyisessä työssään Laurasta parasta on luova ongelmanratkaisu sekä se, että mallinnuksen avulla kaaoksesta on mahdollista hioa selkeitä ja ymmärrettäviä kokonaisuuksia.

Työnantajana Laura arvostaa Solitaa muun muassa siksi, että Solitalla työntekijän hyvinvoinnin eteen ollaan valmiita näkemään vaivaa. Aktiivisen ja välittävän työyhteisön lisäksi mahtavaa on myös se, että työntekijä voi ylpeästi allekirjoittaa sekä Solitan arvot että toteutetut ratkaisut.

Miia Rämö aloitti tietojenkäsittelytieteen opinnot Helsingin yliopistolla ensin kemian opintojen sivuaineena. Kemia unohtui kuitenkin nopeasti, ja tietojenkäsittelytiede vei mukanaan ensin luonnontieteiden kandidaatiksi ja sittemmin filosofian maisteriksi datatieteen koulutusohjelmasta. Alalle hakeutuminen edellytti siis sen, että Miia pääsi konkreettisesti kokeilemaan, millaista tietojenkäsittelytiede oikeasti on.

Solitalla Miia aloitti keväällä 2020 data-akatemian kautta. Päätökseen hakemisesta vaikuttivat ystävän suositus sekä se, että akatemia kuulosti sopivalta väylältä vaihtaa tutkimusassistentin työ konsultointiin. Solitalla Miian päivittäiseen työnkuvaan kuuluu tällä hetkellä ainakin datan mallinnus, dataputkien rakentaminen, API-devaus sekä tietokannan hallinta. Miian mielestä Solitalla työskentelyssä parasta on se, että välittämisen arvo tuntuu oikeasti päivittäisessä arjessa. IT-alassa puolestaan kiehtoo monipuoliset työtehtävät sekä hyvien työnantajien paljous.

Aika: To 9.12.2021 klo 9.00-9.30
Paikka: Microsoft Teams

Tule kuuntelemaan lisää Lauran ja Miian uratarinoista. Aamukahveilla voit Q&A-henkisesti kysyä heidän urapoluistaan sekä opeistaan data-alalla.

Ilmoittaudu