22 maj 2019Nyhet

Sparks och Solita bygger data-driven framtid tillsammans

Sparks and Solita to join their modern data forces

Det nordiska konsultföretaget Solita förvärvar nu det svenska datakonsultföretaget Sparks AB. Förvärvet syftar till att stärka Solitas närvaro i Sverige och är en del av företagets strategi för att bli Nordens ledande konsultföretag inom tjänster kopplade till data och digital transformation. I och med förvärvet räknar Solita sammanlagt 820 anställda med specialistkunskaper inom teknik, data, strategi och tjänstedesign.

Solita förvärvar nu Sparks AB:s hela aktiekapital och Sparks blir därigenom ett av Solitas dotterbolag.

Sparks är ett konsultföretag med inriktning mot data och analys. Tillsammans bygger nu Solita och Sparks Nordens ledande datakonsultföretag för att hjälpa företag att skapa datadrivna affärer, automatisera sina verksamheter med hjälp av data samt använda data för att förutspå kunders behov. Stockholmsbaserade Sparks nettoomsättning uppgick 2018/19 till 32,2 miljoner kronor. Företaget grundades 2012 av Linda Borelius, Stefan Danermark, Björn Olofsson och Vilhelm Möllerberg.

Sparks har cirka 70 aktiva kunder och kundbasen sträcker sig från några av Sveriges största företag till Stockholms hetaste startups. Bland Sparks partners återfinns Tableau, Snowflake, AWS, Microsoft, Matillion, Alteryx och Planacy.

– Vi är väldigt glada över att ha hittat Sparks, som liknar oss både sett till företagskultur och fokus på kunden. Tillsammans kommer vi kunna hjälpa våra kunder i Sverige på ett ännu bättre sätt, säger Solitas vd Jari Niska.

Bland Solitas kunder återfinns Assa Abloy, Amer Sports, Finnair, Fortum, Scania och Skanska.

– Sparks passion handlar om att hjälpa företag att bli smartare med hjälp av data. Både Solita och Sparks har passionerade, högkompetenta medarbetare och liknande företagskulturer, vilket lägger rätt grund för vår framtida framgång på den svenska marknaden. Efterfrågan på datalösningar kommer att fortsätta att växa. Solitas expertis inom strategi, teknik, integration och molntjänster i kombination med vår breda datakompetens säkrar att vi kan fortsätta ligga i framkant när det kommer till moderna och molnbaserade datalösningar i Norden. Det här gör oss till en starkare partner för alla företag som vill skaffa sig datadriven affärsförmåga, säger Linda Borelius, medgrundare och vd på Sparks.

Petronella Posti Solita and Linda Borelius Sparks

Petronella Posti, Director, Scandinavia från Solita och and Linda Borelius, CEO, från Sparks

Solitas svenska kontor ligger i Stockholm och Göteborg. Företaget har även kontor i Finland, Estland och Tyskland. Efter förvärvet av Sparks har Solita sammanlagt 820 anställda.

Sparks kommer att fortsätta sitt arbete under eget namn fram till 2020.

För mer information, vänligen kontakta:
Solita Group, vd Jari Niska, tel. +358 40 5246 400, [email protected]
Sparks AB, vd Linda Borelius, tel. +46 (0)76-8882824, [email protected]

Författare

Solita